-
~=SiD=~
Jak wiadomo w tym tygodniu mamy pisać próbną maturę organizowana przez wydawnictwo operon. Słyszałem z pewnego źródła że matura ta odbyła sie już w kilku szkołach czy ktoś pisał taka maturę i ma może jakiś przeciek na ten temat. Słyszałem że na polskim podstawowym będzie "Potop" oraz "Nie-Boska komedia". Ja pisze angielski i geografię jakby ktoś coś więcej wiedział to dzięki za info. -
aGUCHa
-
Moon Pig
a niby skad ty masz takie informacje ze bedzie potop i nie-boska?! bo jakos mi sie wydaje watpliwe zeby to dali... -
Asieńka
co do nieboskiej to też to słyszałam :) a jeszcze ktoś mi mówił o dziadach a dokładnie widzenie księdza Piotra... no i coś o ludziach bezdomnych... no ale nie jestem pewna czy to była ta operonu :) -
-
Anonim
hmm... ciekawe skad macie takie info xD
a moze wie ktos co bedzie na rozszerzonym polskim??? -
√١¢ķγ
ojej!!!! tylko nie potop!!!!!! napisz skad te info, bo moze to tylko plotki jakich jest pelno..... -
Ania
zamiast egzaltować sie jakąś marną plotą
lepiej wejść na strone operonu
gdzie czarno na białym że próbne matury
WYŁĄCZNIE
5
6
7
grudnia.
http://www.probnamatura.pl/terminy....
a pan zanim zakładać temat bez sensu niech najpierw sprawdzi te swoje "zasłyszane inf" -
Qń
Potop i Nie-boska komedia, dwie najgorsze lektury w moim życiu xD
jakie szczęście że zdaję polski rozszerzony :D -
Moon Pig
-
Asieńka
-
Anonim
hmmm ja osobiście stawiam na Wesele, bo w tym roku obchodzimy rok Wyspiańskiego, ale to takie własne gdybania... -
Anonim
Nie wierzcie plotkom się nie sprawdzają !! Rok temu miałem (dość pewne informacje, nie będę pisał od kogo) i się nie sprawdziły. Zyskałem tylko to z tego, że pewne dwie lektury znam prawie na pamięć :D -
Anonim
>A taste of honey.. napisała:
>hmmm ja osobiście stawiam na Wesele, bo w tym roku
>obchodzimy rok Wyspiańskiego, ale to takie własne
>gdybania...
to jest dość prawdopodobne na maturę w maju :) -
Ania
ja również obstawiam "Wesele' albo jakieś odwołanie do niego
np
w "Szewcach"
albo "Ferdydurke"
chociaż nie wiem czy to to w ogole w podstawie jest. -
Anonim
-
√١¢ķγ
>gdybania...
tez mysle ze to zostawia na maj, akurat ta lekturke mam opanowana :))) -
√١¢ķγ
>anonymous napisał
>Zadzwońcie do Operonu i się zapytajcie, co przygotowują
>;)
hmmm chyba raczej co przygotowali... :P -
Oll.
-
Marta
Osobiście myślę że durnotą jest rozpowszechnianie, nawet pewnych takich informacji. Matura próbna jest po to żebyśmy sprawdzili swoją wiedzę i dowiedzieli się z czego jeszcze mamy się przygotowywać:/ Co z tego że teraz się dowiecie i dobrze napiszecie próbną? Jaki w tym sens? -
Asieńka
>gdybania...
mamy też rocznice Conrada :p