WAT

Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Phate

Witam;)
    Kto ma zamiar się wybrać na w/w uczelnię i na jaki wydzial/kierunek?

Pozdrawiam
    Phate
  • ania

A ja mam pytanie czy tam jest AK. To bardzo dobra uczelnia,można łatwo po niej znaleźć pracę. Kończył ją chłopak mojej siostry i miał już oferty pracy gdy był na studiach
  • mojra

hej :>
    ja mam zamiar :D

*mechanika->mechanika i budowa maszyn
    *mechatronika->kosmonautyka i lotnictwo
    *mechatronika->mechatronika
    wojskowe :>
  • dJ

złoze tam papiery na cywilne
    zastanawiam sie nad mechatroniką; >
  • Anonim

a jakie przedmioty sa punktowane na WAT na geodezje? wie ktos??
  • mojra

To już wstawię dla wszystkich przelicznik punktowy (studia wojskowe)
    i zapraszam na grono WAT-u;)
    http://www.wat.edu.pl/100055/U_S_nr...
  • Anonim

ale mnie interesują cywilne
  • mojra

Sądzę że przelicznik jest ten sam, tylko na wojskowe bierze się pod uwagę jeszcze sprawność
  • Anonim

a jeżeli chodzi o studia zaoczne... tez jakies punkty sa przeliczane?
  • mojra

a czy ktoś się orientuje, czy chcąc iść na studia wojskowe czy trzeba iść do WKU na komisję lekarską? chodzi mi o dziewczyny oczywiście
  • Kasieńka...

z tego co mi wiadomo to nie
  • dJ

> a czy ktoś się orientuje, czy chcąc iść na studia wojskowe czy trzeba iść do WKU na komisję lekarską? chodzi mi o dziewczyny oczywiście

moja koleżanka teraz poszła na WAT na cywilne na budownictwo to normalnie miała badania wojskowe czy cos w tym stylu ...sami wiecie ocb xD
  • mojra

Kasieńko, dziękuję

może uściślę o co mi chodzi, bo to może niedokładnie.
    planuję iść na WAT na wojskowe, w przypadku niepowodzenia, chcę iść do wojska (służba zasadnicza), czy wobec takiego planu muszę iść do WKU?
  • Kasieńka...

wiesz co, ja zapytam dzis dokladnie osobe ktora studiuje na WATcie na studiach wojskowych, jak bede juz wiedziala to wszystko Ci tu napisze:)

ale nie slyszalam zeby dziewczyny szly na sluzbe zasadnicza:)
  • mojra

będę Ci bardzo wdzięczna :)
    służba zasadnicza... w sensie żeby potem być zawodowym
  • Kasieńka...

wiesz, nie moge sie skontaktowac z ta osoba, ale mam dla Ciebie informacje od studenta Akademii Marynarki Wojennej w Gdańsku:D wiec to jest praktycznie ta sama półka.....:

Przed przystąpieniem do egzaminów trzeba przejść:
    - rozmowę kwalifikacyjną w WKU/ uczelni
    - badania psychologiczne w Wojskowej Pracowni/uczelni
    - badania lekarskie w Rejonowej Wojskowej Komisji Lekarskiej (RWKL).

poza tym dziewczyna nie moze isc do słuzby zasadniczej.Niech ta kolezanka złozy podania na wat a w razie niepowodzenia niech złozy jednocześnie papiery na szkoły podoficerskie które trwają 12 miesięcy i zostaje sie wtedy stopien kaprala i jest sie zołnierzem zawodowym.albo niech przejdzie sie do wku i tam dostane wszytskie informacje. wymagania do szkol podoficerskich to nie byc idiotą i miec mature z byle czego :p

Tyle byłam w stanie sie dowiedziec:)
  • Kasieńka...

>Cześć napisała:
    >a jakie przedmioty sa punktowane na WAT na geodezje? wie
    >ktos??

moja kolezanka sie tam wybiera, z tego co mowila to tak jak wszedzie, geografia i matematyka.
  • Kasieńka...

Mojra, czyli wszystkie badania i rozmowy kwalifikacyjne odbywaja sie juz w danej uczelni, chyba ze nie maja jakiejs tam komisji lekarskiej( w co watpie) to wysylaja gdzies poza ......

:)
  • Kasieńka...

a tak delikatnie poza tematem... mam stycznosc z dwoma bracmi, jeden studiuje na AMW, drugi na WAT.... kiedys zawsze chcialam isc na WAT, teraz wiem ze nie warto, duzo lepsza jest Akademia Marynarki Wojennej... po pierwsze- w akademiku jakby nie patrzec mieszka sie 5 lat.... na WAT to jest jeden wielki syf i burdel do ktorego nie chce sie wracac, pokoje 4 osobowe. zajecia i stołówka ch.j wie gdzie, trzeba ciagle biegac. z samego akademika jest okolo kilometra do przebiegniecia na zajecia..... a czasem apel trwa do 7:50, i masz 10 minut na spakowanie sie i dotarcie na wyklady. po drugie zajecia trwaja tam bardzo dlugo, koncza sie poznymi godzinami. Kiepskie traktowanie studentów. Słabe szkolenia.

Na AMW pokoje w akademiku sa bardzo ladne, dwuosobowe, wygladaja jak w normalnym domu. wszystkie budynki sa na jednym terenie. niestey od grudnia nastapi zmiana na AMW i zajecia beda trwaly do godz 17. ale to i tak krocej jak na WATcie. Wiadomo, jest jak to w wojsku, ale student jest szanowany(jesli oczywiscie zasluguje na to) bo nawet dowodcy czy wykladowcy maja swiadomosc ze kiedys bedzie on oficerem.... czego nie zauwazaja na WAT..... duzo rejsów po morzu śródziemnym, północnym itd... mozliwosc rozwijania swojej kariery zawodowej. poza tym istnieje przekonanie ze bedac marynarzem, wyplywa sie w rejsy np. na pol roku. nic bardziej błędnego!! rejsy w tej chwili trwaja nie dluzej jak tydzien, a bedac marynarzem, mozna rowniez pracowac na lądzie.....

jest jeszcze wiele plusów ktore przemawiaja za wyzszaoscia Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni, po prostu WAT niestety stracił już czas swojej świetności..... Ale kazdy wybiera to co mu sie podoba:)
  • mojra

Dzięki Ci bardzo Kasieńko :)
    masz coś u mnie :P