-
Anonim
Ktoś się wybiera http://www.warszawa.swspiz.pl/index... ?? -
Anonim
-
Anonim
ooo to już całkiem sporo :P ja na finanse i rachunkowość myślę w sumie to nie wiem jeszcze na co i gdzie -
Anonim
-
-
Anonim
-
Magda
co do tego że tam jest napisane Łódź- SWSPiZ jest szkołą Łódzką a w Warszawie jest jej filia więc dlatego pieniądze przesyła się do Łodzi :) -
Anonim
-
Anonim
ok wiec przeniesmy się już tutaj na ten temat :)
a na zaocznych jest jeden język do wyboru czy tylko angielski ? -
Magda
zależy ile osób wybierze dany jezyk(np. jak podoba Ci się rosyjski i chciałabyś się go uczyć to wydaje mi się że jak jakieś 15-20 osób wybrałoby ten język jako wiodący to by go dla was otworzyli).... ale chyba przeważnie jest tylko angielski. A tak ogólnie to na zaocznych tylko jeden lektorat jest z jezyków na dziennych są dwa -
Anonim
wlasnie ja bym chyba wolała niemca :P ale angielskim tez sie ostatecznie pociesze :P -
Magda
a ja wole ang :D ale nie podoba mi się to że w tym kwestionariuszu musimy od razu wybrać poziom na jakim chcemy się się uczyć bo tak na prawdę nie wiadomo czy ten poziom będzie adekwatny do tego co już umiemy to po pierwsze a po drugie jest tam "dopisek" że nie można później tego poziomu zmienić jak już się wybierze :/ pytałam na gronie szkoły o te poziomy i jakich książek używają ale oczywiscie nikt nie odpowiada :D -
Anonim
o kurde no to ladnie.. w takim razie nie wiem jaki ja tam poziom wybiorę :P lipa :/ wlasnie ja tez napisalam jak tam jest to nikt nie odpisał -
Anonim
-
Magda
-
Anonim
-
Magda
-
Anonim
ja tez wezme ten sredni bo nie po to chodzilam rok na kurs i uczylam sie 6lat ang zeby teraz sie znow od podstaw uczyc :D hehe damy jakoś radę :D
mam nadzieje przynajmniej ze damy :D -
Anonim
składacie do 30 czerwca papiery ? bo jest wpisowe 0 zł a potem 300 zł chyba :/ -
Adaś
Siemka. Mam pytanie. Na stronie jest napisane, że wpisowe 0zł do końca czerwca a opłata rekrutacyjna 100zł. Czy opłata rekrutacyjna to nie jest to samo co wpisowe? :| bo nie wiem kiedy i jak płacić. czy 30 czerwca czy wcześniej..eh. -
Anonim
wpisowe płaci się jak się dostajesz do jakiejś szkoły a rekrutacyjne jak chcesz się ubiegać o przyjęcie czyli jak na SGGW np. chcesz brać udział w rekrutacji .. to jest po to ta opłata aby wykreślić ludzi którzy się zapisali ale nie zapłacili tak jak na SGGW płacisz jak nie to nie bierzesz udziału w rekrutacji .. w prywatnych nie wiem po co to ale coś na tej zasadzie
opłatę rekrutacyjną wpłacasz gdy dostarczysz wszystko do szkoły wtedy jesteś dopiero zapisany ... póki nie zapłacisz rekrutacyjnej choć zaniesiesz papiery nie jesteś przyjęty .. czyli do 30 czerwca trzeba zanieść wszystko żeby nie płacić 300 zł tak to rozumiem
ja to źle rozumiem ponieważ
Kandydaci na studia polskie powinni złożyć następujące dokumenty:
* świadectwo dojrzałości w oryginale,
* odpis dyplomu licencjackiego lub inżynierskiego (tylko na studia II stopnia),
* 4 zdjęcia w formacie legitymacyjnym,
* kserokopia dowodu osobistego (strona 1, 2),
* dowód wpłaty wpisowego,
* dane z książeczki wojskowej (nr książeczki, adres WKU) - książeczka do wglądu,
* formularz aplikacyjny (do pobrania poniżej lub w punktach rekrutacyjnych),
* zaświadczenie o stanie zdrowia.
a jednak dobrze przy zapisie trzeba zapłacić oba w kwestionariuszu jest napisane :
Przyjmuję do wiadomości, że w przypadku rezygnacji ze studiów wpłacona opłata rekrutacyjna i wpisowe nie zostaną mi zwrócone.
oraz na stronie jest napisane : opłata rekrutacyjna
(wszystkie kierunki – wnoszona w momencie zapisu do szkoły)
Wpisowe
(wszystkie kierunki – wnoszona w momencie zapisu do szkoły)