Matura 2009 [3321]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Swojak

Witam,
    Mam problem, rozmyśliłem sie z jednego przedmiotu który będę zdawać na maturze w tym roku, na początku myślałęm że dam radę ale z czasem jeszcze bardziej sie zraziłem do tego a konkretnie do fizyki, chciałbym jakos teraz złożyc rezygnację z tego przedmiotu, czy jest to jeszcze możliwe jakoś? Jakieś pismo do CKE czy coś??? Proszę o pomoc :(
  • !Skała!

poprostu nie idz na egzamin. nikt ci krzywdy nie zrobi.
  • Babcia Jagoda

Mi powiedzieli, że mogę nie przychodzić mimo, że się zadeklarowałam ale żeby zadzwonić dzień wcześniej do szkoły i powiedzieć, że się nie przyjdzie na ten przedmiot bo będą się niby w szkole denerwować, że ktoś za długo nie przychodzi i żeby nie czekali.
  • Anonim

słyszałam, że jeśli ktoś nie poprawi to nie dostaje aneksu. ale może ktoś z was wie co w sytuacji gdy pójdę na wos i poprawię a na historię nie pójdę wogóle? pół roku temu zadeklarowałam te 2 przedmioty, ale teraz okazało się, że historia nie jest mi do niczego potrzebna, ale zastanawiam się co wtedy z tym aneksem... dostaje tylko odnośnie poprawki z wosu? a historii "jakby nie było"?
  • ......

jesli zdawalabys jeden przedmiot i nie poprawilabys go,to nie dostaniesz aneksu,ale jesli zdajesz 2 i poprawisz wynik to dostaniesz aneks.Natomiast jesli nie chcesz isc na historie to musisz poinformowac o tym wczesniej szkole i dostaniesz z niego 0%
  • maRtu$

dasz czy nie dasz. idź zobacz. :) nic ci nie szkodzi :))
  • Ylaa

Właśnie, ja też idę z takim podejściem, a mam zamiar poprawiać matmę i gegrę. Ale jeżeli chodzi o poprawianie, zawsze jest lepiej iść na egzamin i chociaż być obecnym, bo gdzieś słyszałam, że brak obecności na egzaminie dyskwalifikuje z popraw w następnych latach. Tylko nie wiem czy to jest pewne... :/
  • Madzialena

Czyli jak zadeklarowałam że chcę pisać WOS rozsz. bo pisałąm podstawę w ubiegłym roku i deklarowałam historię rozsz., (w tamtym roku też rozszerzenie pisałam) to jak będzie wyglądał mój aneks jeśli nie pójdę na historię lub jej nie poprawię bądź wogóle nie zdam (bo nic nie powtarzałam i biorę taką ewentualność pod uwagę)? WOS zdać zdam ale ta hisoria mnie irytuje w chwili obecnej. Z góry dzięki za info :)
  • ......

jesli nie pojdziesz dostaniesz 0%,a jesli pojdziesz to dostaniesz w aneksie,okreslany wynik,ktory uzyskalas,nawet jesli nie zdasz,ale z tego co mowisz to historia jest chyba jako przedmiot dodatkowy u Ciebie.Czyli zawsze ja zdasz ,tam nie ma wymogu 30%.
  • Madzialena

Okej, dziękuję :)

A jeszcze jedno pytanie: Jak mój ankest nie spodoba mi się to mogę go sobie "podrzeć"? :P
  • ......

co z Nim zrobisz zalezy tylko od Ciebie.Co nie zmienia faktu,ze jest to wazny dokument.
  • Anonim

ja mam taką sama sytuację
    czyli po prostu dostaje aneks i z wosu mam wynik poprawiony a z historii 0%
    podczas rekrutacji na studia biorą mi tylko ten lepszy poprawiony wynik z wosu a z historii stary z zeszłorocznej matury

dobrze rozumiem?
  • ......

tak,a poza tym mozesz sama wpisac wynik do systemu.
  • Babcia Jagoda

Jak nie poprawisz przedmiotu to aneksu nie dostajesz więc na aneksie powinnaś mieć tylko ten poprawiony wynik jeśli były dwa przedmioty.
  • Ylaa

Prawda, rok temu moja koleżanka poprawiała wos i historie i kiedy przyjechała po aneks do szkoły wyszła z pustymi rękami. Po prostu dla OKE nie chce się tego drukować. I nawet nie będziemy znać wyniku, jeżeli nie poprawimy...
  • Anonim

Hej mam pytanie. Zdawałam maturę w 2009. Wtedy przedmiot dodatkowy musialam zdawac na poz.rozszerzonym. Jeżeli chcę w 2011 zdać sobie dodatkowo biologię, to czy muszę rozszerzoną- wg.zasad z 2009r.czy wg nowych czyli mogę podstawową?
  • ♥^_^Magda^_^♥

zdajesz na zasadach z 2009r (przez pięć lat obowiązuje maturzystów z 2009) więc będziesz musiała pisać rozszerzoną...
  • Gumiś.

cześć. ej mam do Was pytanie. zdawałam w tym roku maturę. z powodu tego, że nie zdałam dwóch przedmiotów podstawowych poprawkę tych przedmiotów będę miała w następnym roku, a chciałabym dodatkowo jeszcze zdawać biologię. czy kiedy będę wypełniała deklarację na poprawkowy egzamin, czy mogę wpisać przedmiot dodatkowy biologię, żeby ją zdawać. czy w ogóle jest taka możliwość.?
  • ♥^_^Magda^_^♥

wydaje mi się że będziesz mogła jeszcze zdawać biologię, ale lepiej jak pójdziesz do szkoły i się dokładniej o wszystko wypytać, ale raczej to pewne że możesz pisać jeszcze biologie