Matura 2009 [3321]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy myslicie o kursach przygotowujacych do matury, np. tych dwuletnich? Słyszeliscie cos o kursach Sikora?
  • Rysiek

nie :P
  • Martita

>*księżniczka na ziarnku grochu* napisała:
    >Czy myslicie o kursach przygotowujacych do matury, np. tych
    >dwuletnich? Słyszeliscie cos o kursach Sikora?

ja słyszałam, ale podobno roczne są lepsze, bo dwuletnie to tylko takie rozciągnięcie i wyciągnięcie kasy;) Strasznie drogo tam jest, ale podobno jak ktoś chce się uczyć to się nauczy. A w czym chcesz się podszkolić?:D
  • Anonim

Ja się przymierzam na Sikorę.Dużo dobrego o tych kursach słyszałam od tego rocznych maturzystów.Ale ja również na te roczne:] Od drugiej klasy zaczynam tylko języki:)
  • Anonim

>Marta napisała:
    >ja słyszałam, ale podobno roczne są lepsze, bo dwuletnie
    >to tylko takie rozciągnięcie i wyciągnięcie kasy;)
    >Strasznie drogo tam jest, ale podobno jak ktoś chce się
    >uczyć to się nauczy. A w czym chcesz się podszkolić?:D

Duzo dobrego słyszałam o Sikorze i myslam o tych 2letnich.
    Historia.
  • Anonim

a ja się nauczę sama; D
  • Martita

Ja jeszcze nie wiem jak będzie z moim Wos-em... albo może filozofie będę zdawać? lecz podobno to samobójstwo;] wiec nie wiem...
  • Anonim

ja właśnie z wosem też nie wiem bo mam go dopiero od drugiej klasy... ehhh; /
  • Anonim

a ja mam w trzeciej :] z resztą ,w każdej szkole godzin wosu jest tyle samo,tylko są różnie rozłożone:]
    podobno w tym roku wos był banalnie prosty.
    http://matura.servis.pl/wos,2007.ph...
  • Martita

no ja też mam od trzeciej, ale co w trzeciej klasie się można z niego nauczyć=przygotować? prawie nic;/ ehh "myślą" nie ma co...
  • Anonim

poradzimy sobie :D
  • Martita

Mówisz?:D No spróbujemy:P
  • Anonim

hej a z czego dzis byly ustne matury??
  • Anonim

ja mam wos od drugiej klasy i chce go zdawać na maturze... no zobaczymy jak to będzie.
    na kursy też się raczej nie wybieram - nauczę się sama.
  • Anonim

ja sie wybieram na kursy.
  • Madziulenitka

ja od 2kl będę miała ang (tak jak w 1kl)i przymierzam się do korków z chemii a od 3kl bedzię fiza(buuuu:/)..ale na razie są wakacje...:)
  • maleństwo

>Ależ Marianno! napisała:
    >Czy myslicie o kursach przygotowujacych do matury, np. tych
    >dwuletnich? Słyszeliscie cos o kursach Sikora?

o Sikorze słyszałam, znam osobę, która na te kursy chodziła.

Ona tego nie poleca, bo kursy są zbyt profesjonalne (nie uczą Cię materiału, ale rozszerzają go za bardzo - na maturze Ci się to raczej nie przyda, chyba że po niej)

Jeśli masz jakieś braki w wiedzy, to kurs Sikory jeszcze bardziej gmatwa. Ale inne kursy - dlaczego nie. Słyszałam wiele pozytywnych opinii.
  • Justyna **

Ja chodziłam na dwuletni Kurs Sikory i bardzo dużo mi dał. Przygotowuje on do matury rozszerzonej, więc pewne treści są rzeczywiście omawiane dość obszernie;) Ale to daje pewność, że na maturze nic Cię nie zaskoczy;)
    Warto też wspomnieć o próbnych maturach, a jest ich dużo, które pozwalają na sprawdzenie stanu swojej wiedzy;) W szkole nie ma co na to liczyć, bo i tak wszyscy nauczyciele lecą z materiałem...;)
  • Anonim

Cześc wszystkim!
    Zauważyłam, że macie problemy z wyborem kursów maturalnych. Ja chodziałm na Kusy Sikory i jestem bardzo zadowolona. Zalezało mi na solidnym przygotowaniu się do matury, więc wybrałam kurs dwuletni. Z perspektywy czasu uważam, że to był świetny wybór. Jest tu dużo testów i sprawdzianów, które pozwalają oswoic się z formą matury i towarzyszącym jej stresem.
    W sumie najbardziej podobało mi się solidne przygotowanie wykładowców do zajęc. Mój chłopak chodził na historie i WOS i jest także bardzo zadowolony.
    Polecam kurs Sikory każdemu kto chce dostac się na dzienne studia.;)
    Gwarancja jakości.
  • Anonim

>Ann. napisała:
    >ja sie wybieram na kursy.

gdzie wybierasz sie na kursy? i z jakich przedmiotów?