Matura 2009 [3321]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Tutaj proszę zostawiać ogłoszenia na temat korków, kursów przygotowujących do matury itp.

Trzeba założyć taki temat bo inaczej na gronie zrobi się bajzel; ]
  • Blumenek

witam:)
    Bardzo chętnie przygotuję do matury zarówno pisemnej jak i ustnej:)Pomogę też tez we wszystkim co związane z językiem niemieckim. Jestem studentką 3 roku germanistyki Uw :)Od 2lat udzielam korepetycji:)Bardzo serdecznie zapraszam juz teraz:):)pozdrawiam gorąco.

Magda.
  • bananaway/ ajm back

MAM ŚWIETNĄ PAMIĘĆ - Kurs Technik Pamięciowych Stopień I
    ABY UCZYĆ SIĘ SKUTECZNIE, TRZEBA UCZYĆ SIĘ INACZEJ :)
    Nie trać życia na uczenie się metodą 3Z.
    Można zapamiętać WSZYSTKO i bez problemów i może tego dokonać każdy, kto tego chce

Zapraszam na wakacyjny Krs Technik Pamięciowych w Warszawie.
    Stań się świadomym użytkownikiem mózgu, zacznij uczyć się błyskawicznie, z uśmiechem na ustach i świetnie się bawiąc.
    Kurs, obejmuje między innymi:

* zapamiętywanie długich ciągów cyfr jak numery telefonów, kont, paszportu czy dowodu osobistego, piny, daty
    * jak nuczyś cię szybko i skutecznie każdego języka obcego - słówka, gramatyka, alfabet
    * mapy myśli- twórcze notatki
    * jak poradzić sobie z każdym problemem pamięciowym- daty i fakty, stolice, skomplikowane wzory, tabele, karty, sny, listy zakupów, treści wykładów, książek
    *jak skutecznie przygotowywać się do egzaminów, matury, prezentacji
    * ćwiczenia wspomagające koncentrację - nauka żąglowania
    * wiedza z zakresu Technik Pamięciowych, funkcjonowania mózgu, rozpoznanie własnych strategii uczenia się

Zapraszam wszystkich zainteresowanych uczniów i studentów, a także wszystkich, którzy chcą rozwijać niezwykłe możliwości swojego mózgu.

Jeśli zdecydowałeś się zasilić grono supersprawnych "zapamiętywaczy" albo masz resztki jakichkolwiek wątpliwości, chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o kursie, chętnie odpowiem na każde pytanie:

Karolina Drela
    e-mail: snulecek@yahoo.co.uk
    tel. 605280007
  • ania. po prostu.

SPRZEDAM!!!
    JĘZYK POLSKI:
    1. "repetytorium maturzysty" poziom podstawowyi rozszerzony wyd. Greg (cena w księgarni-24 zł, moja cena: 18 )
    2. "informator maturalny" (arkusze) (cena w księgarni-4zł, moja cena- 3zł)
    3."informator maturalny" (arkusze wyd. Greg.) (księgrnia 6,40, u mnie 4 zł)
    4. "testy matura 2007- język polski " książka z testami kupiona tuż przed maturą z Gazetą Wyborczą, cena oryginalna 16,90, u mnie 10zl

JĘZYKI OBCE
    1. zielone repetytorium "paszport maturzysty" z płytą !!!wyd eremis(księgarnia- 24 zł, u mnie-1 8 )
    2. "100 zadań maturalnych" wyd. Bellona; oba poziomy (księgarnia- 12 zł, u mnie 7 zl)
    3. "informator maturalny" (arkusze) księgarnia 8 zł, u mnie 5 zł.
    4. "testy matura 2007- języki obce" książka z testami kupiona tuż przed maturą z Gazetą Wyborczą, cena oryginalna 16,90, u mnie 10zl ( duzo arkuszy- angielski, niemiecki, francuski, rosyjski, hiszpański, włoski- z PŁYTĄ!!!)
    PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ
    1."ekonomia stosowana"Marek Belka (25 zł) z płytą!

BIOLOGIA
    1."informator maturzysty" 3 zł.
    2."zdasz maturę z biologii- komórka, tkanka, organizm" wyd. Piątek Trzynastego (11 zł)
    MATEMATYKA
    1."matematyka" zbiór zadań klasa 3, poziom podstawowy i rozszerzony,Kłaczkow,Kurczab, E.Świda (17 zł)
    2."matematyka" klasa 2, zbiór zadań, poziom podstawowy i rozszerzony,Kłaczkow,Kurczab, E.Świda (17 zł)
    3."matematyka" klasa 2, podręcznik, poziom podstawowy i rozszerzony,Kłaczkow,Kurczab, E.Świda (17 zł)

GEOGRAFIA
    1. "człowiek gospodarzem świata" kl. 2; zakres podstawowy, P. Wład, wyd.ORTUS. (17zł)

FIZYKA
    1."fizyka" kurs podstawowy z elementami kursu rozszerzonego...J. Salach, wyd. Zamkor, cz. 1. Podręcznik (6 zł)
    2."fizyka" kurs podstawowy z elementami kursu rozszerzonego...J. Salach, wyd. Zamkor, cz. 2. Podręcznik (20 zł)
    3."fizyka" kurs podstawowy z elementami kursu rozszerzonego...J. Salach, wyd. Zamkor, cz. 2. zbór zadań, (12 zł))
  • Karolka

Witam!
    Jestem studentką Nauczycielskiego Kolegium Języka Francuskiego (UW) i chętnie udzielę korepetycji z francuskiego na poziomie podstawowym i zaawansowanym. Pomoc w przygotowaniu do matury i egzaminów. Możliwy dojazd. Zainteresowanych zapraszam na priv.
  • Anka

Witam

Mogę napisać wypracowanie z języka polskiego, także prezentację maturalną. Cena do uzgodnienia w zależności od pracy.
  • Anonim

witam:) chetnie udziele korepetycji z Wosu i jezyka polskiego:) ceny nie sa wysokie a skutecznosc gwarantowana gg623970 lub na priv
  • Hania

• Hania

ktoś wystawia 17 ksiazek prawie za darmo
    sciagi sie przydają - wiem coś o tym :)
  • Anonim

ooo super, akurat jestem z okolic Warszawy; ]
  • Anonim

Pomoge w napisaniu lub napiszę pracę na ustny egzamin maturalny na 20/20 punktów; plan + wypracowanie;bądź jedynie sam plan lub samo wypracowanie; kontakt: polski-matura@wp.pl

Szczególnie proszę o kontakt osoby o tematach: to się czyta dzisiaj...modni pisarze,modne książki. na przykładzie dwóch, trzech twórców spoza szkolanego kanonu przyczyny popularności niektórych autorów oraz ich dzieł. ; kolejny szczególnie mile widziany temat to człowiek XX w obliczu totalitaryzmu ; lub tematy pokrewne. Pozdrawiam serdecznie!
  • ?Samo zło?!

Mam do sprzedania prezentację na temat "Współczesne adaptacje dramatów szekspira", pisałam o Romeo i Julce, zanalizuj o i omów jedną z nich." mam konspekt, bibliografię, tekst pracy, prezentację w power-pioncie i mnóstwo materiałów pomocnych do zrozumienia o co w pracy chodzi. Ja dostałam za nią 20 punktów 2 lata temu, choć nie gwarantuję, że osoba, której ją "udostępnię" też tyle dostanie. Kontakt przez mail cioteczka181@wp.pl jeśli będziesz bliżej zainteresowany/a to podam gg i możemy się bardziej konkretnie ugadać. Pracę pisałam sama, nie mam możliwości, żeby ktoś inny ją miał, bo jeszcze nikomu jej nie udostępniałam, jedna uwaga, w III i I LO w Ostrołęce ta praca nie przejdzie, bo miałam w komisji nauczycielki z tych ogólniaków. Cena do ustalenia.
  • Gadi

Studentka 3 roku Chemii PW udzieli korepetycji z Matematyki i Chemii (szkoła podstawowa; gimnazjum; liceum; studia - Warszawa
    Zakres Matematyki Wyzszej:
    *pochodne
    *całki, całki podwójne, całki potrójne, całki oznaczone
    *geometria Analityczna
    *wektory i macierze oraz równania różniczkowe
    Chemia :
    *chemia organiczna, nieorganiczna
    *chemia fizyczna (ogniwa, kinetyka, termodynamika)
    *obliczenia chemiczne
    Cena 30 zł za 60 min
    Prosze o kontakt poprzez wiadomość na gronie
  • A.

sprzedam prezentacje maturalna : Anioł w łiteraturze i sztuce. Zanalizuj wybrane przykłady i wskaż funkcje tego motywu.

prezentacja na 20 pktow w dobrym LO; )( jestem absolwentka klasy humanistycznej.zawiera cala prezentacje, konspekt, plan, biblio, reprodukcje obrazow ( z ich opisami). czyli szystko wszystko ( plus utwor muzyczny ) , wszytko moze byc w formie elektronicznej ( wtedy utwor jako mp3 ) polecam!
    info na priv
  • Abso-fucking-lutly fantastic

Absolwentka klasy dziennikarskiej napisze prace maturalną. Z bibliografią, konspektem, planem i załącznikami jeśli wymagałby ich temat. Cena do uzgodnienia, zależnie od tematu.
    Mam doświadczenie zwłaszcza w pisaniu prac na tematy językowe. Ale inne także nie sprawiają mi żadnego problemu :)
    Mój zeszłoroczny temat dotyczył manipulacji językowej w reklamie , praca została oceniona na 20/20.

Info na gg 302537 lub priv.
  • =)

Temat: "Matura z polskiego"

Czesc, to link do strony gdzie codziennie dodaje sie jakies streszczenie
    czy wypracowanie. Pisze to moja babka od polskiego ktora przeszla juz na
    emeryture. Mysle, ze naprawde warto wejsc i poczytac. Zwlaszcza ze codziennie jest
    cos nowego, wiec do matury, takie male przypomnienie.

http://www.matura-z-polskiego.blogs...

Jeszcze cos, jak chcecie cos na szybko piszcie na dziiizas@tlen.pl zwiezle
    co chcecie, np "streszczenie lalki" w 2-3 dni powinno pojawic sie na stronie o
    ile nie bedzie za wielu zgloszen

• Kasia

Korepetycje z Polko Amerykanka w Warszawie:

Witam,
    Urodzilam sie w Polsce, wychowalam w slonecznej Kalifornii. Ukonczylam studia dziennikarstwa na uniwersytecie stanowym w Kalifornii a w Warszawie jestem nauczycielka angielskiego. W sumie a w USA spedzilam 15 lat.
    Od 6 lat ucze na kursach angielskiego a od roku ukonczony kurs pedagogiczny i ucze takze w szkole panstwowej.

Jezeli jestes zainteresowany lekcjami angielskiego prosze o kontakt: englishinwawa@yahoo.com
    Konkurencyjne ceny!
  • pulpo, ty łobuzie

Sto przysłów o chlebie to pikuś,
    ja Cię nauczę dwustu zwrotów jak zapytać o drogę w paryskim metrze, zamówić kawę na Champs-Élysées albo z klasą podbić Montmartre, salony wersalskiej socjety, bretońskie serca i gaskońskie oczy,
    czyli jak porozmawiać o sztuce (nie mając o niej bladego pojęcia), dupach, bagietkach i winie w języku Balzaka, Édith Piaf i Zidane'a.

znaczy zapraszam na korepetycje na terenie warszawy --
    mam przygotowanie pedagogiczne, dużo ciekawych materiałów i jeszcze wiecej cierpliwości; >

kontakt na prv lub : rosyjskaruletka at gmail.com
  • ღYour Pearlღ

Mam do sprzedania książkę z zadaniami maturalnami z biologi wg nowej matury autor Anna Braska wyd GREG >cena 12 zł< o kontakt prosze na PRIV lub GG 1360229
  • Lulek

Witam!
    Mam na sprzedaż bardzo ciekawy temat na maturkę ustną z polaka... Temat brzmi: „Obraz wojny na podstawie twórczości Stephen’a Ambrose’a i kreacji filmowej Steven’a Spielberg’a. Zaprezentuj temat i dokonaj porównania.” Praca jest multimedialna.; ] Są to moje wnioski, które wyciągnąłem po przeczytaj książek. Na pewno każdy z Was słyszał o takich tytułach jak: "Szeregowiec Ryan", bądź "Kompania Braci". Praca jest tak doszlifowana, że egzaminatorki nie mają czego się czepnąć. :D Bo używałem tam bardzo fachowej terminologii. W każdym, bądź razie praca jest ciekawa.
    Proszę pisać na priv w razie uzyskania szczegółów.; ]