Medycyna [3500]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Piotrek Werzyk

Witam,; )
    Jestem dopiero w liceum ale chciałbym się zorientować jakie przedmioty będą się liczyły na mautrze oprócz biologi i chemi rozszerzonej i maty podstawowej na medycyne w UJ.; )
    Jaka jest zasada liczenia tych punktów; )?
    Pozdrawiam; )
  • GhostWoman

https://www.erk.uj.edu.pl/studia/12...

Wystarczyło 10min. poświęcić by to znaleźć:)

Ach, leniwa ta dzisiejsza młodzież;p
  • Piotrek Werzyk

Kto pyta nie błądzi; p
    No dobrze byłem na tej stronce :D i jakoś nie zrozumiałem zbytnio tego; p

,,Wynik kwalifikacji

Podstawą ustalenia listy rankingowej kandydatów jest wynik postępowania kwalifikacyjnego wyrażony liczbą z zakresu od 0 do 300, obliczony jako suma punktów uzyskanych z biologii i chemii oraz matematyki albo fizyki i astronomii ustalanych w następujący sposób:

nowa matura 2002−2011 – wynik na świadectwie,,,

czyli rozsz biol 60 pkt + rozsz chemia 60 pkt + mata/fiz podzst 50 pkt = 170pkt
    a gdzie reszta punktów do 300; ) ?

I jeszcze jedno pytanie, jak jest już z samą fizyką na biofizyce na medycynie ? Bo z fizyki to nie jestem orłem i trochę mnie to przeraża; )
  • Magdalena

Hmm nie wiem skąd masz te 60 pkt itp. Za każdy przedmiot rozszerzony dostajesz 100 pkt wtedy kiedy masz 100% z matury czyli biologia+chemia+ matma/fizyka daja razem 300 pkt. A jeżeli zdajesz matme na podstawie to wynik % dzielony przez 2 to Twoje punkty brane pod uwage w rekrutacji. Ot i cała filozofia; )
  • Monika Kołodziej

nic się nie dzieli :) matma podst = matma rozszerz = fizyka rozszerz = 1 :) chodzi mi oczywiście o wagę przedmiotu.
    "Uwaga: przy obliczaniu wyniku przedmiotowego z matematyki nie stosuje się przelicznika dla poziomu podstawowego."

ja mam taki skromny plan dostać się na medycynę z chemią jest spoko, matma też obawiam się tylko biologii. denerwuje mnie to wstrzeliwanie się w klucz. ile mieliście procent z poszczególnych przedmiotów?
  • Magdalena

rzeczywiście zwracam honor, to o czym mówiłam dotyczyło zeszłego roku. Chociaż ten przelicznik, który dali, że podstawa jest równa rozszerzeniu jest chory... W takim razie każdy kto podstawę napiszę na 100% będzie miał tyle samo pkt co olimpijczyk. Trochę nie przemyśleli chyba tego.
| |

Bardzo atrakcyjne grono; ) z mnóstwem interesujących tematów i interesujących osób. Tematy n...

Fotki

Miejsca grona (0)