-
Ralph
Rozmawiacie o samochodach... Twoj ziomek chwali sie, ze ma wypasioną betkę "3", inny kumpel mowi o swoim audi a4, ktore dopiero co poddal tuningowi i zrobil z niego extra s4... Rozmowa trwa dalej... Ktos promuje swojego golfa gti z 95 roku, padają rozne nazwy: jaguar, opel, ktoś wyjmuje nawet z kieszeni kluczyki od nowego lexusa... W PEWNYM MOMENCIE PADA PYTANIE: A Ty czym jeździsz? Odpowiadasz: Mercedesem... NAGLE CISZA... Nie musisz nic dodawać- to mowi samo za siebie. KONIEC ROZMOWY- Ty wygrałeś!!!!! Nauczyl mnie tego stary. Przez kolejne 11 lat jezdzilem Mercedesem. Były 190, 124, 140, klasa C, na koniec popularny "okular". Zaden nie byl spod igły, ale KAŻDY z nich (mimo, że używany) był lepszy od najnowszego lexusa... Po prostu jesli jezdzisz autem z trój-ramienną gwiazdą na masce... Laski sikają po nogach i chca umowic sie z Toba na randke, a Ty patrzysz na wszystkie z góry! To jest to! Dlatego dupkami są Ci, ktorzy ida do salonu i wydaja 100tys.zł na nowe Volvo, a KRÓLUJĄ i tak Ci, ktorzy jeżdzą Mercem z 90 roku za 20tys... -
Anonim
Chyba nic nie trzeba dodawac do tego co napisales....
Mam wielu znajomych, ktorzy interesuja sie streetracingiem, scigaja sie. Maja zajebiste samochody... nawet po 400KM i wiecej, ale i tak... mimo ze moje malenstwo ma 16 lat budzi podziw i kazdy sie nim interesuje... To jest faktycznie TO!!! Zadna inna marka nie da Ci tyle satysfakcji... Ale zrozumiec to mozna dopiero wtedy, gdy sam sie stajesz posiadaczem swojej "gwiazdy" :) -
Lelu
He he, ja mam nawet inny bajer. Mam 22 lata, pracuję w salonie Mercedesa w Warszawie, na codzień mam kontakt z tą marką i wiem doskonale dlaczego Mercedes czaruje cały czas. Jeżeli chodzi o rozmowy o samochodach to nie mam swojego własnego auta. Natomiast jak dochodzi do pytania: Czym jeździsz, to odpowiadam: Mam służbową furę.
-Jaką??
-Mercedesa...
I wtedy nie ma już żadnego pytania. Mało kto czeka na wyjaśnienia, że mam 5 osobowe Vito 111. Ważne jest, zę ma gwiazdę na masce. I nic więcej. Najciekawsze jest to, że w naszej mentalności żadna inna marka nie jest tak głęboko zakorzeniona. Tylko Merc. To nawet miłe...
Pozdro 4 Alles -
Karolina <fuck in the discotek>
-
-
Marta
dla mnie nie istnieje zadna inna marka, merawka i wszystko jasne :))) -
-
w w
sl 500 jest cudowny. Lecz podoba mi sie też CLK w okoolarze. Z tych przyziemnych samochodów do 100 tyś zł to według mnie najleprza opcja. To tak jakby uciąć starszą E klasse (okularnika). Możecie go zobaczyć na stronie http://motonews.pl/services/mer/?op... - tylko tam akurat jest w kabrio a ja wole w zwykłym coupe. Clk to naprawdę moje mazenie! Moje zamiłowanie do Mercedesów zaczeło sie od moje ojca którą do dziś ma tą przejściówke z 124 na okularnika zapewne wiecie jak on wygląda.
MERCEDESY rządzą ... -
-
Anonim
hmmm jak mowimy o mazeniach to ja poprosze L 65 AMG:]..i to w zupelnosci zaspokoi moje potrzeby motoryzacyjne:)..badz mazenie ktore niebawem zrealizuje SEC 560..grr:)..ale ogolnie to fakt tzry ramiona w kółeczku robia wrazenie:)..
p.s ostanio wpadlem w gadke z taxiarzem(klasycznie:])..i typ powiedzil ze zego taxi ma przejechane ponad 600tyś i 0 problemow:)..oczywiscie to bylo klasyczne 124 z '93 roku..tez klasyk w swojej klasie:).. -
moj tata jezdzil tradycyjna najpieknijsza beczka i stwierdzam wszem i wobec ze to najlepszy i najmocnijszy samochod..... i jak to mowi moj tata on moze miec kazdy samochod byle by mial trojramienna gwaizde na masce...co tu duzo mowic nie ma tu ja meraska:)teraz moj tata zmienil samochod ale chyba zrobi to jeszcze raz bo nie obecny nie ma trojramiennej:D -
w w
No tak u mnie jest podobnie jezeli chodzi o tatę. To od niego zaraziłem sie zamiłowaniem do Mercedesów. Jak byłem sporo młodszy to pytałem sie go czemu nie kupi innego samochodu tylko męczy tą 124 i teraz to rozumiem. Mercedesów sie nie da zastąpić niczym innym i choć mam w banku debet dwa razy większy niż ilość moich lat (w tysiącach oczywiście) to mój ojciec nie sprzedaje Merola i świetnie go rozumiem. Wiem jednak że kiedyś będzie to konieczne ...
Cieszę sie że ojciec zaszczepił we mnie miłość do najleprzych samochodów na świecie. -
Anonim
heh... ja mam podobnie:) ojciec miał juz ponad setke meroli, zaraził miłością do nich całą rodzinke i wielu znajomych:) efektownie to wyglada jak cala rodzinka gdzies wyjezdza:) 8-10 meroli jeden za drugim robi wrazenie... -
Anonim
hieh. No moj tata mnie nie zarazil, poniewaz inwestuje w 4 kolka, sie znaczy audi. Ale jeszcze pare dni i jego oczko w glowie (500 SEC) po kilku miesiacach prac restauracyjnych ze tak powiem ujrzy swiatlo dzienne. Ja te juz nie mgoe wysiedziec. Merc rlz!! Pzdr. -
-
Anonim
heh.. SEC rulez!!!- moje oczko w głowie, niestety mój tatuś akurat tego modelu nietrawi:/ -
w w
500 SEC jest naprawdę piękny, jak patrzę na przód tego cudownego woziku to przypomina mi sie taki stary model "skrzydla" ktoś zna?
Popieram nie ma to jak trójramienna ...
Pozdrawiam ... -
mercedes kazdy jest piekny ta linia mniam...ale jest kilka czrnych owiec ale i tak sa piekne... -
w w
Taką czarną owcą jest chyba stara A klasa i to nie dlatego że na testach sie przewracała bo to ubajerowany kit który sprzedali Francuscy dziennikarze tylko dlatego że jest zrobiony z kiepskich materiałów co jak w przypadku skody- mechanika i znakomita konstrukcja VW lecz użyte kiepskie materiały. Co rpawda A kasa mi sie podoba ale niestety jest kiepsko wykończony
Pozdrawiam
P.S. Jeżeli ktoś zna jeszcze jakieś czarne owce to chętnie sie dowiem ... ale i tak nie będzie ich za wiele w końcu to mercedes ... -
Anonim
Jeżdże A klasą i niestety musze przyznać, żę nie jest to eSka w mniejszym ubraniu!-))) ale w sumie gdyby nie kilka detali jak skrzynia biegów to też świetny samochód. Mam pytanie do kolegi co pracuje w salonie M: w którym? Bede w środe na daimlera bo 45tys mi minęło i musze się dodatkowo rozejrzeć za eMeLami. Jeśli ktoś mi może coś powiedzieć o dieslach w tej klasie to bede wdzięczny. A czarnych owiec nie znam! W końcu to mercedes... -
Sez Pimp
Fura numer jeden na świecie.MB ma samochód w każdym segmencie od ciężarówek po terenówki i jeszcze więcej