Metal [6286]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • EighT

Dla mnie najlepszym perkusistą jest oczywiście Lars Ulrich :P. Widziałem jego solo na perkusjii z San Diego, i ono tylko potwierdziło moją opinie.
  • Kosa

Owszem Ulrich jest zajebisty ale jest jescze Dave Lombardo ze Slayera i perkusista Dream Theater który robi masakre na swojej 38 elementowej perkusji
  • Kobik

Lars jest taki sobie moim zdaniem. Potrafi przywalic i potrafi zagrac solo ale w muzyce to tylko tzw. umcyk umcyk... Polecam watek o idolach perkusyjnych na grono 'Perkusja'.
  • EighT

Pewnie. Nie mowie że Lars jest najlepszy ale swoje przeszedł i swoje potrafii
  • Grono.Net

Lars, przeczysz sobie: w pierwszym poscie mówisz, że dla Ciebie Lars U. jest najlepszym perkusistą, a w kolejnym poście mówisz, że nie mówisz, że jest... nie rozumiem

znam sporo dobrych perkusistów, niektórych nie z nazwiska; moja czołóweczka:

Polska: Docent (Vader), Wojtek Szymański (Kobong, Neuma), Ślimak (Flapjack, Acid Drinkers); a który gra w NYIA?

Świat: Gene Hoglan (Death, Strapping Young Lad), Dave Lombardo (Slayer, Fantomas), Danny Carrey (Tool), perkusista Dillinger Escape Plan, garowy Meshuggah, garowy Ultraspank...
  • EighT

Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to że według mnie jest najlepszy, ale tak naprawde jest wielu lepszych i szybszych perkusistów od niego
  • Izula

Zdecydowania Dave Lombardo zasługuje na tytuł jednego z najlepszych ale chwała należy się wielu.
  • EighT

SZnuje go
  • Anubis

a widzieliście taki filmik z takim 12 letnim murzynkiem za garami?.... zmienicie zdanie na temat kto jest najlepszy.....
  • EighT

ja nie widziałem i z chęcią bym zobaczył :P:P
  • Anonim

fakt, filmik z malym murzynkiem za garami rozmienil mnie na dobre, ale widzial ktos moze zapis koncertu Slipknot z Londynu? Joey gral na obrotowej, podnoszacej sie platformie, ktora dodatkowo zaczela sie obracac w plaszczyznie pionowej, w pewnym momencie koles gral z twarza wpatrzana w glebe, a zaraz potem centralnie w sufit, ciezko opisac, wrazenie zajebiste, tez jeden z lepszych perkusistow, zaraz po Lombardo (Slayer) i Portnoy'u (Dream Theater)
  • Kosa

Potwierdzam to co mówisz Tomek. Oglądałem ten koncert i (ponieważ sam jestem perkusistą) to dostałem ślinotoku a szczęka to mi na parter spadła(mieszkam na 4 piętrze ). Tak samo podzielam twoje zdanie jeżeli chodzi o portnoy'a i Lombardo choć ten ostatni troche ostatnio przystopował. Ale Portnoy na swojej 38 elementowj perce robi takie cuda że nie da rady tego opisać to trzeba zobaczyć. Polecam teledysk Dream Theater - "The Glass Prison"
  • Anonim

Teledysk do Glass Prison? o cholera, nie wiedzialem ze taki istnieje... ale zapewne jest wypasiony
  • Maciek

Menosie od metallici osmieszasz sie troche"nie mowie ze jest najlepszy ale dla mnie jest najlepszy" jakbys nie potrafil obiektywnie technicznie go ocenic. Procz powyzej wymienionych perkusistow dodalbym jeszcze pana z bylem grupy Cynic. Niestety nie pamietam jak sie nazywa,pozniej sprawdze. Nie znam perkusisty ktory by lepiej od niego dynamizowal swoja gre na talerzach; on z nich strzela napieciem.
  • Anonim

do tych cyklicznie pojawiajacych sie nazwisk Lombardo, Ulrich dorzucilbym jeszcze dwa moje typy: Raymond Herrera z Fear Factory (za genialna prace centralek) i Adrian Erlandsson z Cradle of Filth (za całokształt, ale chyba przede wszystkim za szybkosc)
  • Anubis

no właśnie bo trzeba jeszcze podzielić pewne rzeczy, w czym być najlepszym....
    bo wymieniany przez was chociażby Lombardo, czy on by dał rady tak napieprzać blastami non stop jak to robi np Frost, Hellhammer, Barker czy inni szybkościowcy? wątpie.... także myśle że na razie rozmawiamy o samym technicznym graniu, nie mam racjii?
  • Grono.Net

Herrera te stopy ma mega równe i szybkie, to fakt i w 1995 jak usłyszałem Demanufacture to mnie rozwaliło, bo wtedy czegos takiego nie słyszałem, ale teraz juz sporo kolesi tak gra... a mnie bardziej kręca wszelakie krzywizny i polirytmie (Szymański kurde)...
    wypasiony jest tez garowy co Fredrikiem Thordendalem z Meshuggah nagrał płytkę Sol niger within...
    a z tych nowoczesniejszych brzmień, to niesamowite rzeczy robi tez gośc z Mudvayne, zwłaszcza na LD50;
    widziałem jak gra solo partie perki z Dig... mistrzostwo!
    a ten numer perkusista Slipknota robi na wielu koncertach, i dobre to - fakt; ale solówek to sie w cholere naoglądałem i zawsze robi wrażenie jak profesjonalny, sprawny muzyk z wyobraźnia sie popisuje...
  • Anonim

fakt, zupelnie zapomnialem o Spug'u z Mudvayne, tez jest dobry
    a tak na rodzimym poletku to na uznanie zasluguja Docent i Ślimak
  • Anonim

Niedawno widziałam filmik z solo Frosta i powoli zaczynam go podziwiac :)
  • Maciek

TEn perkusista z Cynic-a to Sean Reinert i juz nie chodzi o napieprzanie.
| |

...i wszystko co z nim związane. Witamy! Grono o szeroko pojętej muzyce metalowej. Zapraszam...

Fotki

Miejsca grona (5)