Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lewy

>OsgiliatH napisał
    >wolałem anime ciekawsze

ja właśnie słyszałem że gorsze...
  • A.

Szopa ty jesteś rocznik 90 i masz wielotnią praktyke filozoficzną?; ] ? Rodzice dawali Ci do zabawy tylko książki?; p

Widzisz - ja Cię spytałem o konkrety a Ty mówisz o "wrażeniach". Generalnie chodzi o to że ja też Tatarkiewicza nie czcze i wiem że zdania co do niego są podzielone - sam mogę wytknąc kilka konkretów np. dość płytkie podsumowanie nihilizmu Stirnera. Ale właśnie chodzi o to żeby jak już coś krytykowac to konkretnie i jednak znaleśc w sobie trochę pokory wobec kogoś takiego jak Tatar kto jednak trochę głebiaj siedział w tym temacie niż Ty siedziesz a może kiedkolwiek będziesz siedział.; )
  • jużnieszopiasty

owszem, masz racje. nie umialem podać konkretów, bo sam za mało wiem w tej dziedzinie. poprostu czytając tatarkiewicza dostawalem cholery, bo ewidentnie odczuwalem przegięte spłycanie rożnych tematow (chociażby kwestie prawa w Kancie-jakis przykląd umiem podac jednak;]).
  • Anonim

>Lewy napisał
    >>OsgiliatH napisał
    >>wolałem anime ciekawsze
    >
    >ja właśnie słyszałem że gorsze...

do połowy bardzo ciekawe, potem dalej naciągane i niepotrzebne. Mogło się skończyć tylko na śmierci L i byłby gites. Prawda szopa?
  • Lewy

>OsgiliatH napisał
    >do połowy bardzo ciekawe, potem dalej naciągane i
    >niepotrzebne. Mogło się skończyć tylko na śmierci L i
    >byłby gites. Prawda szopa?

a czytałeś całą mangę?
    po polsku na razie wychodzi dopiero 5 tom z 12...
    swoją drogą nie mogę się doczekać :P
  • jużnieszopiasty

>OsgiliatH napisał
    >>Lewy napisał
    >>>OsgiliatH napisał
    >>>wolałem anime ciekawsze
    >>
    >>ja właśnie słyszałem że gorsze...
    >
    >do połowy bardzo ciekawe, potem dalej naciągane i
    >niepotrzebne. Mogło się skończyć tylko na śmierci L i
    >byłby gites. Prawda szopa?

prawda.
    w anime jest fajne zakończenie "dodatkowe".
  • Oskar

dwa slowa ode mnie odnosnie Stephena Kinga:

osobiscie uwazam go za jednego z najciekawszych wspolczesnych pisarzy, ale...

Lśnienie NIE JEST wybitnie słabe, poniewaz jest to jedna z lepszych ksiazek w gatunku, jest napisana wybitnie dobrze i polyka sie ja na raz. Nie kazdy moze lubic jego styl, ale nie jest on nudny... Wrecz odwrotnie.

Poza tym King jest wielki i udowodnil to Zielona Mila, ktora jest jego najlepsza ksiazka.

Oprocz tego polecam "marzenia i koszmary" - zbior opowiadan - krotkich i przyjemnych, moj faworyt: trampki :]
  • jużnieszopiasty

Cmentarz Zwierząt i Wielki Marsz też są swietne.
  • Oskar

>szopiasty napisał
    >Cmentarz Zwierząt i Wielki Marsz też są swietne.

Smentarz :P (Pet Sementary) - ten blad ortograficzny byl celowy, zeby pokazac miejsce stworzone przez dzieci...
  • A.

> osobiscie uwazam go za jednego z najciekawszych wspolczesnych pisarzy, ale...

Napewo jest najbardziej poczytywny i ma lekkie pióro dlatego kupuje go przeciętny czytelnik ale czy najciekawszy? Najciekawsze są ksiązki których przeciętny czytelnik nie rozumie.
  • jużnieszopiasty

sa dwie werscje z błędem, dwie rozne, ja sie w tym gubie, wiec pisze dowolnie. i tak wiadomo, o co chodzi;)
  • Anonim

>Lewy napisał
    >>OsgiliatH napisał
    >>do połowy bardzo ciekawe, potem dalej naciągane i
    >>niepotrzebne. Mogło się skończyć tylko na śmierci L i
    >>byłby gites. Prawda szopa?
    >
    >a czytałeś całą mangę?
    >po polsku na razie wychodzi dopiero 5 tom z 12...
    >swoją drogą nie mogę się doczekać :P

Ostatnio na allegro były do kupna tomy po ang.
  • Anonim

>Łäka Łäka Adam napisał
    >> osobiscie uwazam go za jednego z najciekawszych
    >wspolczesnych pisarzy, ale...
    >
    >Napewo jest najbardziej poczytywny i ma lekkie pióro
    >dlatego kupuje go przeciętny czytelnik ale czy
    >najciekawszy? Najciekawsze są ksiązki których przeciętny
    >czytelnik nie rozumie.

z tym się zgodzę :)
  • chudy.

mi przypadło do gustu 'misery' Kinga. Czytałem w oryginale,bez przekładu, jak dla mnie książka świetna. Ogólnie King łatwo wchodzi; ) z ambitniejszych książek to jestem zakochany w publikacjach Hawking'a (taki fizyk sławny,dla niekumatych)
  • shmdrv

>chudy. napisał
    >mi przypadło do gustu 'misery' Kinga. Czytałem w
    >oryginale,bez przekładu, jak dla mnie książka świetna.
    >Ogólnie King łatwo wchodzi; ) z ambitniejszych książek
    >to jestem zakochany w publikacjach Hawking'a (taki fizyk
    >sławny,dla niekumatych)

ależ Ty jesteś mądry Chudzinku:P

Hawking to niezła dupa. mi się podoba.

a książek ostatnio mało czytam, ale jak już mam trochę czasu to preferuję raczej lekką literaturę tj. opowiadania Kereta, Olgi Tokarczuk. Bardzo lubię książki Steinbecka (już nie chce mi się liczyć ile razy przeczytałem Tortilla Flat), Achaję Ziemiańskiego, Dukaja (Czarne Oceany, choć ciężkie, to bardzo mi się podobały), Ericha (Absolwenci!!). Czytanie książek to rzecz, która zajmuje mi zawsze dużo czasu i trudniejsze wydawnictwa mnie po prostu męczą.
  • A.

Które publikacje Hawkinga? Bo np. 'krótka historia...' to jest pisana docelowo właśnie dla debili. A nie wierzę że czytasz jego publikacje stricte naukowe.

A Dukaj rządzi, choć faktycznie Czarne Oceany to tak przejebana książka że trudno przez nią przejść. A jeszcze trudniej zrozumieć o co w niej chodziło.; )

• shmdrv

>Łäka Łäka Adam napisał
    >
    >A Dukaj rządzi, choć faktycznie Czarne Oceany to tak
    >przejebana książka że trudno przez nią przejść. A
    >jeszcze trudniej zrozumieć o co w niej chodziło.; )
    >
    >

czytałem ją jakieś 3 lata temu i chyba teraz zabiorę się za nią jeszcze raz. może zrozumiem trochę więcej:P kurde, wkręciłem się w tą książkę wtedy. pamiętam, że zerwałem się raz ze szkoły, żeby posiedzieć w domu i poczytać;)

a, zapomniałem o jeszcze jednej genialnej serii, do której wracam raz na jakiś czas i czytam wszystko od deski do deski - Mikołajek Sempe i Goscinnego:) Zakochałem się jak byłem brzdąc i do tej pory przy czytaniu śmieje się jak głupek:P
  • Anonim

>shm// napisał

(Czarne Oceany, choć ciężkie, to bardzo mi się
    >podobały),

Brawo. Polecam "Perfekcyjną Niedoskonałość".
  • achromatic

aktualnie:
    Andre Gide - "Lochy Watykanu"
  • ! !

no coś tam czytam obecnie
    jak zwykle z 5 knig na raz i żadnej nie moge ukończyć
| |

...i wszystko co z nim związane. Witamy! Grono o szeroko pojętej muzyce metalowej. Zapraszam...

Fotki

Miejsca grona (5)