Metallica [5642]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • RzeKin

Witka. Bardzo często można spotkać się z tym, że ktoś mówi o Load i ReLoad, że to totalna porażka i wogule obciach jakich mało.
    Ja mam nieco inne zdanie. Faktem jest, że te płyty nieco odbiegają stylistycznie od 4 poprzednich i wogule są nieco inne. Jednak pomimo tego są zajebiste. To naprawde świetne Hard Rockowe albumy, a to, że są inne od wcześniejszych, to temat na inną rozmowę.
    Pozdro ...
  • RzeKin

Ha Ha Ha. Niewiem czego, ale jakoś liczba 4 mi siedzi w głowie. Oczywiście miało być od 5 poprzednich albumów.... hehe to takie sprostowanie .....; -)))))
  • EighT

Hmm... Jeśli patrząc na to z tej strony: Jakby taką płyte wydał jakiś zespół rockowy to naprawde były by to niezłe płyty, ale Metallica? Oni są specjalistami w graniu metalu a nie rocka. Ja jestem po strnie ludzi którzy twierdą żę Load i Reload są najsłabszymi płytami. Owszem nie które piosenki są dobre. Mam na myśli Outlaw Torn, Until it Sleeps z Load'a i Memory Remains, Fuel i Unforgiven2 z Reload'a. Ale resta piosenek popsuła troszke wuzerunek Metallici. A szkoda. Mam nadzieje że szybk ją odbudują z nową płytą; P
  • Raven

Mi sie load bardzo podoba ma taki niepowtarzalny klimacik, mroczny brudny i zepsuty :P jak w filmach gangsterskich :) wprawdzie naperno nie jest to trash od którego metallica zaczęła, wiekszy nacisk jest położony na klimat moze dlatego ma bardziej miękkie brzmienie, słysze na niej mocny wpływ takich kapel jak motorhead, która choć gra cały czas w podobnym stylu jak metallica na loadzie jest ewidentnie uważana za zaspół metalowy, dla mnie jes tto nieśli nie piecio to cztero gwizadkowy album, co do reloada to dyżo słabszy, taki jakis wymęczony choć jak sie tak wsłuchać w teksty to kawałki jak fixxxer, Where wild things are, slither, carpe diem baby czy też low man's lyric nabieraja nowego zanczenia.
  • EighT

Większość osób ma bardzo róźne zdanie na temat tych płyt. Porównajcie sobie Black Album i wydany 3 lata później Load. Ta metafora MEtallici nastąpiła za szybko, a wedługo mnie wogle nie powinn jej być.
  • Ewelina

ja mysle ze Load i Reload powinny byc jedna plyta i wtedy byla by to dobra plyta... na tych dwoch plytach jest sporo kawalkow smetnych , nudnych lekko usypiajacych... powinna to byc jedna dobra plyta z najlepszymi kawalkami :)) bo na jedna by sie uzbieralo...
  • Anonim

Mniam, mniam, Loady mniam...
    Ten zakręcony psychodeliczny klimat, pieczołowitość w dźwiękach, sadystyczne liryki, totalny odjazd :)

A że trudno to nazwać metalem...so fukking what?? :D
  • Anonim

Ja też uważam, że Load'y są good; )
    Ale wolę chyba raczej Reloada niż Loda :P
    Też twierdzę że mógłby być z tego jeden album...
  • d007

Nie uważam tych albumów za słabe. Metallica nie robi słabych rzeczy. Są po prostu inne, nie batdz może pasują do oblicz heavy metalowej kapeli ale są dobre i lubie ich słuchać. Niekiedy ma się ochotę na cos wolniejszego i wtedy także można liczyć na Metallice. Jedyny minus tych albumów to to że niektóre kawałki spełniają role tzw. "zapychaczy" . Dlatego także jestem skłonny opini że lepszy by był jeden album z najlepszymi utworami.

Memory Remains, Fixxxer, King Nothing, Fuel ....itp
  • EighT

Ja sądze że niektóre z tych utworów z Load i Reload można by było wziąść i wsadzić z dobrymi kawałkami z Garage inc. na jedną płyte. Mam na myśli Am I Evil itp....
  • RzeKin

am i evil na LOAD ?? Chyba czego nie rozumiem....; )
  • EighT

Chodzi mi oto żeby najlepsze kawałki z Load, Reload i Grarage inc. wkopać na jedną płyte, a Am I evil to tylko przykład.
  • Anonim

Chyba na Twoich LOADach są nieprzewidziane bonusy :D :D :D
  • Grono.Net

piracik; ) ?
  • EighT

Nauczcie sie czytać
  • RzeKin

hyhy; -))
  • EighT

:/
  • Grono.Net

no to rzeszliśmy na pismo obrazkowe; ) ??
  • benek

Osobiście zrobiłbym jedna płyte z Load i Reload wtedy płytka byłaby miodzio.
    Amat3uR zastanawiam się co napisałeś „ Ten zakręcony psychodeliczny klimat’’
    Psychodeliczny klimat? Może złe słuchalem tych płyt ale nie czuje żadnych psychodelicznych klimatów jak już moc ,odjazd ok :D.Już bardziej klimat psychodeliczny ma każda płyta Type O’Negative od Load i Reload
  • EighT

:) heh