-
Paula
hmmm...
zastanawiam się nad psychologiczną charakterystyką metroseksualnych.
spotkaliście się może z jakimiś opracowaniami, badaniami, pracami?
czy cechy podawane jako te typowe dla metroseksualnych są cachami metroseksualistów z definicji czy może ktoś to próbowal badać?
bo raczej chyba z definicji... tzn raczej opisowe. ale zastanawiam się czy ktoś próbował psychologicznie scharakteryzować tą grupę... -
szklaneczka
jakiś czas temu szukałam w internecie artykułów z badaniami psychologicznymi etc, ale niestety to, co znalazłam to raczej same banialuki... ale , patrząc na datę postu, już zapewne się o tym przekonałaś. Nie polecam szczególnie artykułow z czasopisma "cosmopolitan", gdyż tam publikowane badania zmieniają się w zależności od trendów i tego, co mają chęć wylansować...
-
marta
Ja właśnie badam środowisko metroseksualnych, bo piszę o tym magisterke. Co prawda moze nie stricte psychologicznie, bo studiuje socjologie, ale robie z nimi wywiady i już jakies wnioski zaczynaja mi sie krystalizowac.
A moze wy znacie jakiegos metroseksualnego, który chcialby porozmawiac? bo potrzebuje jeszcze zrobic kilka wywiadow. -
Paula
znam :) ale z Krakowa...
moje pytanie nadal aktualne...
wlasnie dlatego ze mozna znalezc mnostwo banialuków to pytam was czy nie znacie czegos konkretnego i sensownego :D -