Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • binio

Powiedzcie mi cos o czyms takim jak Fort Drum co lezy w srodkowej florydzie na trasie jakiejs takiej dziwnej Florida Turnpike; )
    Bo bede tam (jak dostane wize) jechal do pracy na wakacje i narazie mam dola bo to jakas dziura chyba jest i do oceanu z 50 kilosow :/
    Hehh jak bedzie lipa to wybije sie stamtad jakos i do Miami skocze sprobuje tam cos znalezc bo nie wiem dlaczego ale to miasto baardzo mnie jara...

A przy okazji wie gdzie maja greyhoundy jakis dworzec w Miami??
  • Anonim

jesli moge pomoc...a w sumie doradzic...w Miami pracy nie znajdziesz...jest wiecej niz ciekzo,w wiekszosci miejsc tzreba miec super papiery znac HISZPANSKI,badz rosyjski...a prawdopodobnie Fort Drum to wiecej niz dziura...a Florida Turnpike to trasa prowadzaca przez cała Floryde i w sumie dookola nic ciekawego nie ma! ale spróboj do Orlando:)
  • Cool as Bart

znajdziesz robote nie pekaj, tylko musisz troche na necie posiedzieć i ogłoszenia przeglądać. Najczęsciej to jest housekipping za 7$ ale bywaja i rodzynki. W Miami może być cięzko, ale West Palm Beach, Fort Lauderdale czy nawet Key West tam się coś znajdzie bo jest w h... hoteli itp.
    Powodzenia
  • Dead girls dont say no...

Fort Drum?jezu wspolczuje, a tak ogolnie Witam wszystkich jako nowa postac.
    Miami moje ulobione miejsce, od wielu lat.
    To juz rytual aby jechac minimum raz w roku.
  • Anonim

elo.. M to tak jak ja.. staram sie jak moge Miami mistrzostwo :)

no to mamy a lot wspolnego; )
    kiss kiss
    M.
  • KRABIKA

mozesz mi dokladnie napisac ile potrzebuje kasy aby wybrac sie do miami ? dzieki :)
  • Paula

Bionio-->na Key West napewno znajdziesz prace,pełno Polaków tam pracuje i Czechów,świetne miejsce,piękna wyspa...wystarczy że się pokręcisz po restauracyjkach i praca sama się znajdzie...odczułam na własnej skórze :-)
  • Mlodziunki

Czechow raczej malo, dobra polska ekipa. Pozdro. Elo
  • Mlodziunki

>Martek napisała:
    >jesli moge pomoc...a w sumie doradzic...w Miami pracy nie
    >znajdziesz...jest wiecej niz ciekzo,w wiekszosci miejsc
    >tzreba miec super papiery znac HISZPANSKI,badz rosyjski...a
    >prawdopodobnie Fort Drum to wiecej niz dziura...a Florida
    >Turnpike to trasa prowadzaca przez cała Floryde i w sumie
    >dookola nic ciekawego nie ma! ale spróboj do Orlando:)

Bzdury, lewe papiery to zaden problem a niezawsze pytaja. Orlando to zajebista dziura, odradzam zdecydowanie.

• Paula

"Czechow raczej malo, dobra polska ekipa. Pozdro. Elo"

Ja Chechów poznałam baaaardzo dużo na Key West....widac Ty nie miałes przyjemności :-) Polaków rzeczywiście jest sporo.....
  • Mlodziunki

Tak sie sklada, ze ja mieszkam na kw 8 lat z przerwami i dobrze wiem ilu jest czechow. Czechow jest malo i liczba ich dalej spada. Izraelczykow i zydow kanadyjskich jest wiecej niz pepikow. Ogarnij sie dzieciak.
  • Me

dlaczego kw? dlaczego polacy jada tam? dlaczego w miami nie ma polskiego czlowieka (nie liczac turystow ktorych tez tu za duzo nie widze)? nie dosc ze nie mozna zjezc po polsku to i pogadac nie ma z kim jeszcze troche i zacznze gadac po creolsku albo hiszpansku

ee tam, ja jakos spotykam kilku Polakow, pare dziewczyn modelujacych,artyste malarza kreslacego karykatury...trzeba szukac.
  • Paula

dla Ciebie nie dzieciak...mam rodzine na Key West od 22 lat a to wiecej jak 8 niewatpliwie...to ze nie trafiles na Czechow nie moj problem ale bez tekstow typu "ogarnij sie dzieciak" prosze...teraz tez jestem na Key West i wieczorem wychodze wlasnie ze znajomymi z Czech..........tak wiec...
  • WK

Wydaje mi sie ze najwiecej maja do powiedzenia ci co byli w miami przez 5 dni albo palcem po mapie

jest troche polakow miami a o czechach tez wiem

pozdrawiam pania ktora mowi ze bez super papierow nie znajdzie sie pracy. nie wiem moze ty masz zolte papiery dlatego masz problem ze znalezieniem roboty

i jeszcze do pani ktora mowi ze nawet po polsku "zjeŹć" nie ma gdzie polecam knajpe PRL w okolicach Las Olas
  • Me

House ty mi tu nie pokazuj moich bledow bo sam zapominasz o literkach i w szkole chyba cie uczyli ze zdania zaczynamy z duzej litery takze nie swiruj mi tutaj. A o jedzeniu mowilam w MIAMI a nie w FLL w Boce tez jest jakas ale mi chodzi o M-I-Yayo!!! I nie podniecaj sie tak bo nie ma o co.

• WK

coz nie zaczynam zdania z duzej litery i nie używam interpunkcji z tego powodu iż poprostu jest to zbyt czasochłonne tym bardziej że szkoda mi tracić czasu na taka furiatkę jak ty
  • setes

>Gone to Sicily napisał
    >no to mamy a lot wspolnego; )
    >kiss kiss
    >M.

Hohoho, my friend ! Kiedy lecimy ? :)

• setes

polecam knajpe PRL w okolicach Las Olas

Z tego co wiem (moze sie myle) knajpa jest 10 mil na poludnie - w Hollywood :-)

P.,

| |

Party in the city where the heat is on. All night on the beach til the break of dawn Welcome to ...

Miejsca grona (0)