IV LIC. :D - Mickiewicz - Wawa [2257]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ania

"gdy rada robi źle, to premiera się posuwa"
    K. Załuska

• Anonim

"chmury widzę"
    p. Kosowski (od matematyki)
  • m e g i

Jeśli chodzi o najzabawniejsze teksty to nie potrzebny jest żaden plebiscyt, bo zwycięzca jest znany wszem i wobec. To oczywiście pan Żarnowiecki.

1. "Jakie ty masz oczy panie S. Takie niebieskie, głębokie, myślą niezmącone"

2. "Jest Wigilia.Na niebie świeci pierwsza gwiazdka.Wychodzisz na balkon,patrzysz na termometr,a temperatura jest równa 0.Czy to znaczy,że jej nie ma?!" - apropos funkcji zerowej.

Wiem,że było jeszcze coś z Kaziem i tortem,ale nie pamiętam dokładnie.
    Połowa 4j zapisywała te "złote myśli" w zeszytach :)
  • Piotruś

"FLESZ.........."
  • KatieliciOus ★

"A Ty Damian przestań sobie coś pod stołem walić!! (po chiwli) tymi kartami. "

Sroka =)
  • Anonim

Na stolowce, bylo kiedys w "Sledzionie":

- "Wszystkim zycze smacznych jajek, a dziewczynom to jeszcze jakiejs dobrej kielbaski pomiedzy nimi".

T. Bak.
  • m e g i

No i niezapomniana Pani Żołądek,zwana także Władcą Pierścienic:

"Komu nie wychodzą jądra niech zobaczy u kolegi"- do chłopaków w pierwszej ławce pracujących z mikroskopami.

"Ja wychodzę na zaplecze a wy oglądajcie mi()nogi".
  • Anonim

Megi, z gwiadką to chyba byŁo o wektorach zerowych... podpowiedź po pytaniu czy takowe istnieją:)
    a tort i Kazio to przy i okazji objaśniania nam złożonego problemu nieistnienia nierównych połówek:)

...a Taft na Każdą Pogodę?! pierwsza lekcja?!
    "Opowiem wam kilka słów o sobie. Urodziłam się w Krakowie... bla bla bla byłam najlepsza... bla bla bla... maturę zdałam w wieku siedemnastu lat... bla bla bla... jeszcze dyplom w byczej skórze po drodze... (ha, ha, ha, bo wiecie, na studiach nie ma czerwonych pasków, ale dla najlepszych są właśnie spacjalne oprawy)... itd. itp... NIE MYŚLCIE SOBIE, ŻE JA TO WSZYSTKO MÓWIĘ PO TO, ŻEBY SIĘ CHWALIĆ, ja po prostu chcę was zapewnić, że dobrze przygotuję do matury."
    HORROR!!!
  • Anonim

Małanicz: "Co ty tak kombinujesz jabyś się chciał prawą ręką za lewym uchem podrapać?!"
  • Anonim

E. Marczuk:
    "cicho, cicho, nie budźcie śpiącej wody w strumieniu"

T. Bąk:
    "musicie być au courant"
    "działy się tam bajońskie sceny"

J. Kosowski:
    "atmosfera wielkanocnej spowiedzi"

H. Traczewski:
    "i ci masoni wszczepiają nam te bioczipy"

K. Dybowska-Głąb:
    "i have to talk with you about your usprawiedliwienias"
  • Anonim

heja meg
    a panietasz tekst zarowy do lewej?
    "ciagnij ciagnij dobrze ci idzie"?
    to dopiero byl smiech na sali!!!!
  • angie

"pamiętajcie, że teraz nawet w banku sprawdzają, czy pracownicy znają fizykę. fizyka sie wkradła wszędzie, taaak! to jest właśnie to o czym mówilem (nieśmiertelny obrót palcem wskazującym) i to jest to o czym nie mówią wam inni. bo widzicie, era humanistów już się skończyła, a oni was mamią tymi językami, pracą za granica i bilbordami, bo chcą mieć więcej ludzi do łopaty. pamiętajcie, fizyka jest NAJWAŻNIEJSZA, a języków każdy głupi się może nauczyć"

powiedział Traczu na lekcji z klas.ą lingwistyczną.

historia autentyczna
  • Anonim

" Po co mi Patyk (gośc od wf-u którego zapewne każdy zna) skoro ja długopisem piszę" B.Kucharska
  • Martu$

nie nie akcja zarnowieckiego z kaziem i tortem byla przy okazji powtarzania jakis tam ulamkow...

pan ż :) bardzo precyzyjnie (alez on zajebiste kolka robi! jednym ruchem reki i takie rowniutkie.... a jak nie wyjdzie to jesczze raz:) narysowal na tablicy tort, kreska odznaczyl jego czesc o ile dobrze pamietam to chyba 3/5 i powiedzial:

"prosze panstwa, kazio i zosia maja tort, kazio zjadl 3/5 tortu, co to oznacza?"

na logike kazdy by powiedzial ze zostalo 2/5 ale prawidlowa odp brzmiala...

"nie , to znaczy ze kazio jest nie wychowany, bo zjadl taki duzy kawalek tortu i nie poczestowal zosi..." :):):)

i w ten oto sposob klasa owczesna 1j powtorzyla ulamki...

ale trzeba przyznac ze zarowa mial swietne przyklady, takie zyciowe...:)
  • Martu$

a co do malanicz to ona miala 3 najlepsze teksty:

1 "poprosze herbate z samowara!" txt niesmiertelny w naszej klasie od 4 lat ale podejrzewam ze istnieje i krazy po szkole nieco dluzej... :)

2 "jałta! jałta! to wszystko przez jałte! czy ja tak wiele od was wymagam? zebyscie sie jałty nauczyli???" dobra dobra srata tata a z czego pyala??? z wojen perskich! :)

3 "hmmm... to taki meski temat... ZBYSZEK!" tego chyba nie musze komentowac... :) zdarzalo sie co lekcje... :)
  • m e g i

Żari zawsze będzie moim idolem jeśli chodzi o łopatologiczne tłumaczenie nam zagadnień matematycznych :)
    Tekst do Lewej-fakt,pamiętam.
    A Ciebie Madziu chyba nazwał amerykańskim pastuchem :)
    Dzięki niemu Paweł zyskał przezwisko 'Pimon' :)
    Oj dużo dobrego zrobił pan Ż.
  • Martu$

zarowa jet zajebisty! :)
    nikt mi nigdy tak matmy nie tlumaczyl...
    nie zrozumialam w prawdzie wiele ale wesolo bylo..:)

meg, spotykamy sie codziennie na tym gronie...:) nice...
  • Anonim

zgadnę: Madzia żuła gumę :)
    też pamiętam te teksty, tylko u nas amerykańskim pastuchem była chyba Róża :)
  • dżej

"Tomek, weź długopis i postaw tam sobie ptaszka"

Sroka podczas nagrywania płyty chóru w Polskim Radiu
  • Martu$

reakcja zarnowieckiego na bledna odpowiedz...?

"kaziu, wstan no, idz do tablicy i postaw sobie minusa..."

:)
| |

Grono zrzeszające absolwentów i obecnych bywalców najlepszego LO w Warszawie http://www.micki...

IV Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (3)