międzykulturówka [175]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • 豪 奢

stoję przed ciężkim wyborem drugiej specjalizacji. Może ktoś coś poleca?

był ktoś na dyplomacji?
    a może na jakimś module z CWA (cywilizacje azji)?
  • Boy_Next_Door

Dyplomacja podobno nudna,ktos mi mowil ze nie poleca. Z Cywilizacji nikogo nie znam. Ja druga robie psychoterapie, wyklad specjalizacyjny juz zrobilem, z Melibruda, jak dla mnie bomba.A w pazdzierniku chce pojsc na modul pyschoterapia nerwic:)))
  • 豪 奢

dyplomacja nudna?
    to pewnie mało tam roboty w przeciwieństwie do modułu z migracji:/ ufff jak dobrze, że już zaliczone - never again!!!
    w takim razie dyplomacja mi pasuje:D

psychoterapia - biorę pod uwagę tylko jako pacjent;)

no co z tą cywilizacją?
    aaa i tak pewnie znowu będą mi terminy kolidować z seminarium magisterskim - thx administracja za mistrzowskie układanie siatek:[ grrrrr
  • Gosia

a czy ktoś z was miał moduł o szkoleniach? i jak? polecacie?
    Podobno sa dwa - czym sie właściwie różnią?
  • Anonim

Hejka,
    Jestem juz weteranem tej szkoly..ale jesli chodzi o szkolenia to skonczylem treningi tworczosci i kreatywnosci......polecam zajefajnie.....Polecam prowadzacego....cholera zapomialem jak ma nazwisko ale na imie ma na pewno Robert...W wolnej chwili sprawdze.. (starosc nie radosc..)
    P.S. sprawdzilem juz Robert Balas....jeden z najlepszych wykladowcow z jakimi mialem do czynienia.....dobra chyba sie za bardzo rozpisalem..
    Pozdrawiam
  • Anonim

potrzebuje ratunku,
    czy tylko ja sie nie moge zalogowac do zapisow czy to powszechne?
    nawet mi ten piekielny 'Kontakt' nie dziala..
  • Emm

a wlasnie.. kiedy wybieramy wyklady...?
  • 豪 奢

czy ktoś z tu obecnych zapisał się na moduł z cywilizacji azji daleko-wschodniej?
    na razie widzę tylko 3 osoby a potrzebne jest 20?! co za bzdura!
  • M

Odświeżam wątek, bo rozpoczęły się zapisy :).
    Czy ktoś mógłby napisać jak jest na blokach/modułach z PSM?? :)
  • Muireann

Ja właśnie nie mogę się dostać do wykładu Życie w środowisku wielokulturowym! Podobnie zresztą mam z większością wykładów - klikam, pokazuje się napis z tym +, który trzeba kliknąć, by otworzył się termin i nazwa wykładów, a tam nic, pojawia się tylko . :(
  • M

>Nimloth napisała:
    >Ja właśnie nie mogę się dostać do wykładu Życie w
    >środowisku wielokulturowym! Podobnie zresztą mam z
    >większością wykładów - klikam, pokazuje się napis z
    >tym +, który trzeba kliknąć, by otworzył się termin i
    >nazwa wykładów, a tam nic, pojawia się tylko . :(

Bo Życia i pracy w środowisku wielokulturowym w tym roku nie ma- też mi się nie wyświetlało.
    A na moduł o kobiecości możemy chodzić tylko z zaocznymi... bo koliduje on nam z wykładem z psych. religii :(.
  • Muireann

Tak jak dzisiaj razem rozmawiałyśmy, myślę, że trzeba ostro podziałać i popisać/pochodzić do dziekanatu i wyprosić otworzenie wykładu specjalizacyjnego "Życia i pracy w środowisku wielokulturowym", skoro:

1. Mamy tylko jeden wykład z naszego nurtu w spisie, czyli de facto żadnego wyboru, bo wybór zakłada przynajmniej 2 opcje

2. Sporo z nas byłoby zainteresowanych tym wykładem, więc myślę, że o stworzenie grupy nie trzeba by się było obawiać

Jeśli nie udałoby się utworzyć tego wykładu w lecie 2008, to utworzyliby nam na IV rok, a ten 1 z 2 wykład spec., który musimy wybrać na III roku zmienilibyśmy sobie na fakultet, by móc robić kolejny wykład specjalizacyjny (wiem, że taka opcja jest możliwa).
  • aszaa

Jestem na 4 roku i właśnie zapisałam się na moduł Kobiecość-męskość w perspektywie kulturowej. Nie koliduje mi z żadnym wykładem z psychologii religii, ponieważ takowy miałam na roku 3.
    Mam do was pytanie: czy na czwartym roku muszę zrobić 2 moduły?
  • ...Katherine...

W semestrze letnim byłam na Module z Azji Wschodniej i serdecznie polecam. Szczególnie zainteresowanym Chinami. Moduł prowadzony jest przez byłego konsula Chin (bardzo dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, trochę teorii i praktyki), a poza tym prowadzą dwie absolwentki PSM, które spędziły ok. 1,5 roku w Chinach. Na zajęciach są organizowane wyjścia, przychodzą osoby z Chin, Wietnamu i Japonii. Mieliśmy też pokazy filmów chińskich i japońskich znakomicie przedstawiających kulturę. Polecam!!
  • Patisia

Przyłączam się do opinii mojej poprzedniczki:) ( cześć Kasiu!) Polecam ten kurs tak samo wtajemniczonym w specyfikę cywilizacji azjatyckiej jak i kompletnym laikom, którzy chcą dowiedzieć się czegoś więcej o tej fascynującej kulturze. Moduł zarówno dla pasjonatów jak i "debiutantów" na polu kultur Dalekiego Wschodu.

Dowiecie się sporo zaczynając od historii dawnej, co nie jest absolutnie nudne, bo dzięki temu zrozumiecie dlaczego Azjaci są tacy a nie inni, poprzez krótki kurs kaligrafi, kończąc na tym jak umiejętnie negocjować z Azjatami i prowadzić z nimi interesy biznesowe.

Szczerze polecam:)
  • Kasjja

Zapisałam się na moduł z CAW, ale .... go odwołano. nie ma żadnego modulu z miedzykulturówki do wyboru (no moze jeden w dodatku nie uruchomiony?). Reszta jest zajęta (nie wspominajac o przymusie realizacji znowu wykladu specjalizacyjnego). Czy jest tu ktoś w podobnej sytuacji? Co robicie w takim przypadku? Mnie już ręce opadają :/
  • Patisia

Kasiu, moze napisz podanie o rozszerzenie grupy na te zajecia które Cie interesuja a sa juz wypelnione? CWA pewnie odwolano ze wzgledu na zbyt mała liczbe chetnych... Podaj ten argument w pismie.
    To przeciez nie jest Twoja wina ani nie zalezy od Ciebie ile osob sie zapisało na CWA. Nie moglas tego przewidziec.
  • Kasjja

tak, tylko której? cały czas szukam czegoś na szybko.istne pobojowisko. nie ma prawie nic do wyboru. pewnie zostanie mi akulturacja (tu też nie mam pewności że wystartuje - wtedy będzie gorzej) albo coś już zupełnie nie związanego z kierunkiem. a jak już to której opcji podań użyć? napisać przez kontakt czy podania? bo w opcji podań nie ma takiego tematu a kontakt zajmuje się zapisami jakby nie patrzeć. heh nie mam już do nich siły:(
  • Patisia

Spokojnie..:) Sprobuj przez "kontakt" Napisz jak wyglada sytuacja, dowiedz sie czy juz nie bedzie szans na to zeby CWA ruszyły. Moze jeszcze sie ludzie zbiorą? A oni w ogóle wycofali te zajecia z siatki? Nie mozna sie zapisywac na nie?
    Najlepiej byloby gdybys sie tam wybrała, bo znajac ich to odpisza Ci baardzo lakonicznie -tak, ze pozostaniesz w martwym punkcie. Albo zadzwoń.. Tylko nie trac przy tym cierpliwosci.
    Pewnie beda chcieli, zebys napisała prosbe do osoby prowadzacej zajecia. Ja tak kiedys musialam zrobic. Ale przewaznie nie stwarzaja problemu.
  • Kasjja

Już napisałam do kontaktu, ale jeszcze jutro idę "zrobić burzę"osobiście :) Na CWA raczej nie ma szans. Zupełnie nie ma go na siatce i nie można się zapisać. Takie fajne zajęcia; ( no cóż wybrałam moduł w wersji dla zaocznych w lecie więc mam semestr na pertraktacje, podania, odwołania :(
    Dzięki Patrycja za rady i podniesienie na duchu :)
  • 1
  • 2
| |

oto miejsce na wasze prośby, groźby, zażalenia, informacje, ogłoszenia i wszystko to co w jakimk...

Fotki

Miejsca grona (0)