Mike Patton [536]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • NoktowizoR

Patton juz wspolpracowal z wieloma... ale nie ze wszystkimi - proponuje plebiscyt na to z kim mogl cos jeszcze zrobic - jakis projekt, jakies wystepy, materialy etc.

Moje typy:

- Trent Reznor
    - Neurosis
    - Jarboe
    - Massive Attack (moze jednak sie dogadaja, bo takie projekty byly)
    - Tricky
    - DJ Krush

mozliwe ze w swej niewiedzy wymienilem tu kogos z kim juz cos robil - prosze informowac, milo mi sie zrobi jesli tkwie w niewiedzy...
  • Patxanka!

- Phil Anselmo
    - Devin Townsend
    - Neurosis
    - Nomeansno
    - No Smoking Orchestra :)

Patton by się ucieszył że znaleźliśmy już mu tyle nowych pomysłów; ]
  • NoktowizoR

Patton i No Smoking? Dobre!!! :) Klezmerskie klimaty juzz Patton kiedys robil ("Ford Mustang"), to czemu by nie balkany? Jestem za!!!
  • Patxanka!

Zastanawiałem się nad Bregovićem, ale ten swoje lata świetności ma już za sobą :( Niemniej coś w stylu kawałków z Iggym... hm hm.
  • NoktowizoR

Nie!! Tylko nie Breogivic!!! Prosze... Toz to bylby koniec.
    Za to Patton z Iggym - to mogloby byc cos...
  • Grono.Net

hehehehe.... ale fajny temat. moje typy:

Devin Townsend (świetny pomysł)
    Diamanda Galas
    Helmet
    Beastie Boys
    Will Haven
    Mindless Self Indulgence
    Deftones
    Alice In Chains
    Marilyn Manson
  • NoktowizoR

poniekad Deftones prawie mu wyszlo - mam na mysli Team Sleep
  • Patxanka!

Eeech. Niestety, najwyraźniej kretyńskie duety już się wryły szerszej widowni w pamięć :( A przecież wcześniej muzyka Bregovića była czymś wyjątkowym, a każdy jego koncert wielkim wydarzeniem dla koneserów. Bu :(
  • NoktowizoR

ja bym chcial przypomniec pewne zawirowania wokol pana B. w zwiazku m.in. z OST do Arizona Dream - byl oskarzony o plagiat... To co robi czy robil Bregovic - nie byl nigdy dobrym kompozytorem, co najwyzej aranzerem...
  • Patxanka!

Cóż, w przypadku animowania muzyki ludowej trudno uniknąć zapożyczeń. Aczkolwiek nie bronię go jeżeli faktycznie zajumał nieco dźwięków. Przyznam że oceniam go nieco archaicznie na podstawie koncertów sprzed 7 lat, kiedy pojedyncze występy w naszym kraju były nagradzane jako poważne wydarzenia kulturalne. To było coś. A teraz...
  • Master of Disaster

Ja proponowalbym mu wspolprace z Mastodonem albo np. Morbid Angel
  • NoktowizoR

to juz bym wolal ISIS - ta kapela wokalowo nie stoi najlepiej - a ich genialna muza z glosem Pattona moglaby zabic totalnie
  • NoktowizoR

z lzejszych klimatow nie obrazilbym sie gdyby Patton nagral jakis duecik z Tori Amos :))
  • Grono.Net

ja bym chciał usłyszeć Majka z:
    - Oxbow
    - Bohren & Der Club Of Gore
    - Einsturzende Neubauten
    - Head Automatica

• Grono.Net

a najbardziej z WHO`s GONNA RIDE YOUR WILD WHORES?
  • Anonim

moim zdaniem z Reznorem moglo by sie nie udac... Reznor raczej szuka ludzi, ktrorych mozna "kontrolowac" i narzucac im swoje pomuysly
  • Grono.Net

Reznor odpada.
    Jestem za Neurosis.
  • Anonim

ale ciekawie by bylo gdyby Howerdel go wkrecil do solowego projektu
  • Anonim

acid mothers temple
    alice in chains
    queens of the stone age
    rysiek tymanski hehe, a co.
  • NoktowizoR

Mindless Self indulgence :)
| |

Grono fanow projektow muzycznych Pattona [Faith No More, Mr Bungle, Fantomas, Tomahawk, Lovage ect.]

Fotki

Miejsca grona (0)