-
Anonim
Mogłby ktoś mi powiedzieć, czy w tamtym roku również była brana punktacja z polskiego ?! I jakie były kryteria i prog na matematyke? -
Pjotr
Obowiazkowo rozszerzona matematyka + 2 dowolne rozszerzone przedmioty (moze byc polski, ale nie musi), przy czym matematyka stanowila 3/5 punktow, a 2 przedmioty 2/5. Progu dokladnie nie znam, pewnie cos w okolicach 70%. -
Anonim
-
Grażyna
Dokładnie 71,33 (i to już chyba taki ostatni, po kilku obniżeniach).
http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/p... -
-
Anonim
bez sensu zrobili. Bo na ekonomie latwiej sie dostac niz na matme. =/ zdaje matme roz. , angol roz. no i polak podstawa. Wiec kicha z matma na Uw =/ A gdzie indziej to nie mam gdzie isc na matme, bo Krakow to za daleko; p -
Górek
ee... no w takim razie rozumujac jak Ty ja nie powinienem byl studiowac matmy... mialem taka sama sytuacje jak Ty.. Poza tym mozesz jeszcze isc na matme na PW. wiec nie placz, bo to nie wiadomo jak sie potoczy. pozdro. -
Grażyna
>tosiek napisał
>bez sensu zrobili. Bo na ekonomie latwiej sie dostac niz na
>matme. =/ zdaje matme roz. , angol roz. no i polak podstawa.
>Wiec kicha z matma na Uw =/ A gdzie indziej to nie mam
>gdzie isc na matme, bo Krakow to za daleko; p
Nie wiem czemu bez sensu jest to, że łatwiej się dostać na ekonomię, niż na matmę. Ale i tak generalnie tak raczej nie jest (choć w twoim przypadku pewnie tak).
Na ekonomię jest się łatwiej dostać tym, co piszą tylko matmę i język rozszerzone. Prawda jest taka, że należało zajrzeć do tych kryteriów wcześniej i wybrać sobie jeszcze jeden przedmiot do zdawania na poziomie rozszerzonym. I wtedy raczej łatwiej byłoby się dostać na matmę, nawet jeśli by się dosyć kiepsko napisało 3. przedmiot (no bo próg na ekonomię jest prawie 10pkt. wyższy niż na matmę; patrz link z mojej poprzedniej wiadomości).
Mimo wszystko, powodzenia. -
Anonim
prawdopodobnie matma roz. 96 angol roz. 76 polak podst. 50 :D W wawie tylko dla mnie UW matma jak cos, a z takimi % sie nie dostane tam, wiec madry polak po szkodzie; d -
Anonim
Heh, przestań panikować i włącz myślenie. Raz, to nie jest forum `poradź maturzyście` - masz od tego inne miejsca. Dwa, policz chociaż te swoje punkty i nie marudź. W 2-3 rzucie się pewnikiem dostaniesz. Trzy, kompletnie nie rozumiem, czemu dziwi Cię, że na matmę się trudniej dostać niż na ekonomię. Interpoluję, że uznajesz iż globalnie ekonomia>matematyka. Fuj! Zgiń, przepadnij zatem! -
dan
Witam.
Podpowiedzcie mi proszę... gdzie najlepiej zdawać informatykę. Pogubiłem się już z tymi kierunkami na UW. Jakie są możliwości i jakie są progi ?
Z góry dzięki za odpowiedź :) -
ʞǝɯoʇ
trudno powiedzieć jaką informę na uw wybrać, pewnie te na wydziale matematyki, informatyki i mechaniki. Ale od siebie dodam, że 186 jest zajebisty dojazd na uw (wspierany przez 404) - z tym że trzeba się przyzwyczaić do stania w coraz dłuższym korku na prymasa; ) -
dan
-
Kudłaty
>tomeck napisał
>trudno powiedzieć jaką informę na uw wybrać, pewnie te
>na wydziale matematyki, informatyki i mechaniki.
Zwłaszcza, że innej chyba nie ma. Progi są generalnie na poziomie osiemdziesiąt parę PR i z roku na rok rosną... Na ZSI (płatne, wieczorowe, też na MIMie) chyba dostać się łatwiej, ale nie wiem dokładnie jaka jest procedura i progi-musisz kogo innego popytać... -
dan
Czy te progi co podawane były w Wyborczej... nie są ciut zawyżone ? :) -
Kudłaty
-
dan
Progi na informatyke: na UW 85,53 na 100 ... a na PW 177/200. Nie wiem skąd oni je wzięli... ale czy mniej więcej tak wyglądają ?
-
Kudłaty
Na UW mniej więcej tak wyglądają, a na PW są co najmniej trzy różne informatyki (a jak się weźmie pod uwagę, że na ETI są dwa terminy rozpoczęcia nauki, to cztery) i na każdą są inne progi... -
Grażyna
Dałam tego linka kilka postów wyżej, ale nie podpisałam...
Progi z zeszłego roku na kierunki UW według UW (wydaje mi się, że ostateczne, znaczy niżej już nie schodziły):
http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/p... -
Pjotr
>dan wrote:
>Progi na informatyke: na UW 85,53 na 100 ... a na PW
>177/200. Nie wiem skąd oni je wzięli... ale czy mniej
>więcej tak wyglądają ?
Dokladnie tak, jezeli chodzi o infe na uw i infe mini na pw.
-
dan
Ale czemu na 200 ? Angielski się nie liczy do punktacji ? Tak samo... czemu na UW jest próg max 100 ?
Z góry dzięki za podpowiedź; )