Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Norbert

a ktoś wie czy w przypadku dostania się na MIM w normalnej rekrutacji , dostaje się nowe żetony na wf o-gun itp. jeśli było się wcześniej studentem fizyki ale się zrezygnowało ?
  • <b>chłopcze, sens</b>

Eydaje mi sie ze zetony dostajesz na cala swoja kariere na uniwersytecie.

>Norbert napisał
    >a ktoś wie czy w przypadku dostania się na MIM w normalnej
    >rekrutacji , dostaje się nowe żetony na wf o-gun itp.
    >jeśli było się wcześniej studentem fizyki ale się
    >zrezygnowało ?

• Kudłaty

><b>chłopcze, sens</b> napisał
    >Eydaje mi sie ze zetony dostajesz na cala swoja kariere na
    >uniwersytecie.
    Też tak słyszełem od osoby z podobną sytuacją.
    BTW prawdopodobnie Prodziekan d/s studenckich MIMu pozwoli Ci przepisać przedmioty z fizyki jako oguny, więc być może nie będziesz musiał ich robić (oczywiście możesz jeśli chcesz), ale to już trzeba indywidualnie porozmawiać.
  • Sylwia

co oznacza pozycja na liscie w irk? czy jest ona wg liczby punktów?-co przychodzi mi jako pierwsze na myśl. czy coś innego...,zostalam przyjeta w dodatkowej turze( wrzesień), czy ten fakt cos zmienia?( chodzi czy to pozycja w relacji do wszyskich przyjetych na matematykę, czy tylko tura wrzesniowa?
  • Anonim

Jakie były progi na informatykę na MIM w ubiegłorocznej rekrutacji?

Albo lepiej (bo nie wiem jaki był algorytm naliczania pkt.): jakie średnie wyniki z matmy, fizy i ang. (wszystko rozszerzone) trza było mieć żeby się dostać?

I czy to prawda, że polski liczy się w rekrutacji?!
  • Łukasz (Romek)

średnie wyniki? najlepiej >90% (ostateczny prog był okolo 85%, czyli nizszy niz poprzedni).

Polski się liczy, w końcu studia są w j. polskim, to dobrze jest rozumieć :) (a od tego roku nawet trzeba)
  • Mateusz

Od tego roku są bardzo zmienione zasady rekrutacji, więc zeszłoroczne wyniki pewnie będą mało miarodajne, ale na pewno trzeba będzie napisać dobrze jeśli nie bardzo dobrze.
  • Anonim

>Łukasz (Romek) napisał
    >średnie wyniki? najlepiej >90% (ostateczny prog był okolo
    >85%, czyli nizszy niz poprzedni).
    Co 90%? Z każdej z matur? Czyli jakich?

>Polski się liczy, w końcu studia są w j. polskim, to
    >dobrze jest rozumieć :) (a od tego roku nawet trzeba)
    Umiejętność rozumienia wyrabiana jest właśnie na takiej mat. czy fiz.
    Polski nic do rozumienia nie ma. Wręcz przeciwnie.

Ja tam wolę nie rozumieć takiego Mickiewicza.
    Takich idiotów trzeba tępić a nie od nich się uczyć.

>Mateusz napisał
    >Od tego roku są bardzo zmienione zasady rekrutacji, więc
    >zeszłoroczne wyniki pewnie będą mało miarodajne, ale na
    >pewno trzeba będzie napisać dobrze jeśli nie bardzo
    >dobrze.
    Dobrze czy bardzo dobrze... Na MiNI (PW) trzeba zdać ZAJEBIŚCIE (próg 190/225pkt, wynik_rek=mat.+fiz.+0.25*ang., wszystko na rozsz. oczywiście).

Chyba to ostro względne, nie? Spodziewałem się dużo konkretniejszych odp. od matematyków.
  • Anonim

uj tam się dostać, to naprawdę nie problem. Problemy zaczynają się od razu po tym :)
  • Mateusz

Przez ostatnie lata system był 3/5*matematyka + 2/5*(1 dowolny przedmiot + 2 dowolny przedmiot). I przy tak liczonych punktach aby się załapać w pierwszym rzucie trzeba było mieć >90%, żeby się załapać w ogóle pewnie coś w okolicach 85%. W tym roku się zmieniły zasady więc liczby mogą się zmienić ale dalej konkurencja będzie gigantyczna, w tym będzie bardzo dużo olimpijczyków i ludzi z wynikami oscylującymi w okolicach 100%. Jestem dosyć przekonany że implikacja to dostałem się na informatykę na mimie => dostałem się na informatykę na mini => dostałem się na dowolną inną informatykę w warszawie, a nie na odwrót.
  • Anonim

OK, thx.
    A jeszcze BTW: dlaczego będzie dużo olimpiczyków? Tegoroczne olimpiady były łatwiejsze?
  • Łukasz (Romek)

na mini bylo 186/225, czyli 83%, więc nie potrzeba mieć super wyników...
  • mery

>. napisał
    >A jeszcze BTW: dlaczego będzie dużo olimpiczyków?

bo zawsze jest dużo olimpijczyków; )
  • Anonim

Bo nad wejściem do budynku jest tabliczka: "Prosimy zostawiać życie za drzwiami" :>
  • Anonim

na MINI jest się "łatwiej" dostać (chyba na elkę w zeszłym roku było trudniej niz na mini, przynajmniej w czołówce było ciaśniej)
    221 pkt na pw dawało drugie miejsce na mini, podczas gdy na mim ~40-50(w przeliczeniu na zeszłoroczne punkty UW, czyli >96/100)
    37 osob mialo 100 pkt na MIM, na MINI "tylko" jedna 225/225

należy zdać to, co jest brane pod uwagę na >90% aby spać w miarę spokojnie
    do pytającego: na razie odpuść sobie myślenie o progach, punktach:) Wykorzystaj miesiąc na ostatnie przygotowania bądź relaks przed maturą. Nie jest taka straszna:)
    Napiszesz, wtedy przyjdzie pora na kalkulowanie. peace.
  • Jacek Garol

Witam, jestem bardzo ciekaw jaki był próg na matme w poprzednim roku. Na pewno ktoś wie....;D
    Kolejne pytanie ile faktycznie przyjmują osób na matematykę??
  • Anonim

>. wrote:
    >
    >Umiejętność rozumienia wyrabiana jest właśnie na takiej
    >mat. czy fiz.
    >Polski nic do rozumienia nie ma. Wręcz przeciwnie.
    >
    >Ja tam wolę nie rozumieć takiego Mickiewicza.
    >Takich idiotów trzeba tępić a nie od nich się uczyć.
    >

Wiesz, człowiek na poziomie oprócz świetnej znajomości matematyki czy informatyki ma pojęcie również o innych dziedzinach życia. Nigdy nie uważałem się za wielbiciela poezji, ale nazywanie Mickiewicza idiotą przez kogoś kto w swoim życiu nie osiągnął jeszcze nic jest śmieszne.
  • migotka

Jaki był ostateczny próg na matematykę w 2010 roku?
  • adamrosz

Czy z 96% punktów rekrutacyjnych miałbym szansę na stypendium 700zł(zamawiane) na I roku informatyki?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź
| |

Grono studentów i absolwentów Wydziału Matematyki Informatyki i Mechaniki Uniwersytetu Warszawski...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)