-
czaber
Cześć,
nazywam się Bartek i piszę do Was z pytaniem o studia na MIMUWie:
Od stycznia zaczynam ostatni semestr magisterski na Politechnice Warszawskiej i doszedłem do wniosku, że bardzo chciałbym zrobić jeszcze przynajmniej licencjat z matematyki. Jedyną opcją jaką rozważam jest MIMUW (zależy mi na wysokim poziomie). Od razu zaznaczam, że zależy mi na rzeczywistym nauczeniu się matematyki, a nie na papierku, dlatego nie zamierzam przepisywać sobie analiz matematycznych i algebry i tu mam pytanie właściwe:
Czy jest szansa rozpoczęcia studiów od najbliższego semestru letniego? Na stronie widziałem jedynie rekrutację na studia drugiego stopnia. Czy możliwe jest uczestniczenie w zajęciach na drugim semestrze np. jako wolny słuchacz (aby mieć już niektóre przedmioty z głowy)? Skoro od semestru letniego nie startuje 1 semestr matematyki to pomyślałem, że w nadchodzącym semestrze zaliczę chociaż przedmioty typu: przedmiot ogólnouniwersytecki, wstęp do informatyki II. Nie chciałbym brać Analizy matematycznej I.2 bez wersji I.1.
Co moglibyście mi poradzić w takiej sytuacji? Próbować coś zaliczać w przyszłym semestrze letnim, czy czekać do października i zacząć "po ludzku" z pierwszym rokiem?
pozdrawiam serdecznie -
Kudłaty
Chyba już zniknęła formalnie możliwość bycia na roku zerowym, wobec tego bez dostania się na 1 rok nie da się zaliczać przedmiotów; wszystkie studia zaczynają się od października.
Tak czy inaczej robienie czegoś od 2 semestru nie wydaje mi się przydatne, bo dwa przedmioty, które wymieniłeś (rzeczywiście są łatwe i nie zależą za bardzo od wcześniejszych) są na tyle łatwe i przyjemne, że zysk z zaliczenia ich wcześniej jest iluzoryczny. Proponuję zacząć od nowego roku, powinno być łatwiej robić wszystko z dużą grupą :-). -
czaber