MiNI PW [945]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • MADZIK

A ja tak sie zastanawiam nad jakimis praktykami. Bo fajnie to wyglada w zyciorysie, nowe umiejetnosci sie przydadza tylko hmm gdzie szukac? I jakie sa szanse.... Praca typu ukladanie towaru na polce juz mnie znudzila i chcialabym cos ambitniejszego... :). Czekam na komentarze....
  • Anonim

Po MiNI praktyki? A po co? Od razu do pracy :)
    Przynajmniej ja polecam taki model. Praktyki sa czesto nieplatne, a ludzie z MiNI sa na tyle dobrzy, ze od razu dostaja normalna robote...
  • Bartek

>Po MiNI praktyki? A po co? Od razu do pracy :)

Nawet nie po MiNI ale w trakcie ! :)
  • He?

w trakcie praktyki mozna dostac.. ale tylko na wlasna reke szukajac :) a po 3 roku to juz prace bez wiekszych trudow...
  • MADZIK

Eh ale gdzie szukac jak sie ten 3 rok skonczy?
  • He?

chociazby na targach pracy..
  • Anonim

Poza tym polecam pracuj.pl i inne takie serwisy. No i wedlug wlasnych zainteresowan. Mnie np. interesowalo przetwarzanie duzych danych - np. plikow 100-gigabajtowych. No wiec firma robiaca jakies badania ilosciowe. Zajrzalem wiec do gemius.pl w rubryke praca. Bylo stanowisko programista C++ - przetwarzanie danych. No wiec zaaplikowalem. Bez problemu sie dostalem. Studenci UW, naszej uczelni (wydzialy MiNI i EiTI) sa cenieni. _Bez zadnego problemu_ dostajemy robote.
  • Anonim

Bez zadnego problemu i na normalnych stawkach; )
  • Anonim

Dokladnie. Tylko trzeba od razu jasno postawic warunki. Teraz jest moda na wykorzystywanie studentow. Mowmy temu zdecydowane NIE. Nie po to sie meczylismy, zeby sie na ta uczelnie dostac, a nastepnie studiowac tutaj, zeby jakiemus pracodawcy odwalac robote za darmo...
  • Piotrek

A jak to wygląda po kierunku matematyka??
  • szyderca i głupawiec

1rok, 1sem, Matma MiNI
    żadnych praktyk [niewarto, szkoda czasu<=>pieniedzy]
    robota jest [aplikacje sieciowe, bazy danych i inne atrakcje],
    placa git,
    unormowany[kiedy chce, ile chce, gdzie chce :D ] czas pracy,
    w studiowaniu nie przeszkadza,
    w nauce tez nie.
  • MADZIK

brzmi jak bajka
    praca na 1 roku ktora nie przeszkadza w nauce - pozazdroscic
    ja jestem na 3 i mam grafik napiety a pracy to sobie nie wyobrazam w tym bo czasem musze spac
    a aplikacje sieciowe i bazy danych to brzmi jak informatyka a nie matematyka bo przecietny matematyk raczej takimi rzeczami sie nie zajmuje i nie na pierwszym roku
  • Anonim

ja na pierwszym roku nie mialem czasu. jestes na trzecim. jeszcze rok i bedziesz mogla starac sie np. na takie stanowisko w firmie w ktorej pracuje:

http://www.gemius.pl/Info/sub.php?i...

Oczekiwania wobec kandydatów:

* student IV lub V roku (preferowany kierunek – matematyka lub fizyka)
    [...]

Nie wymagamy doświadczenia zawodowego.

Szczegolnie zwracam uwage na to ostatnie... mysle ze w wielu innych firmach tez mozesz takie ogloszenia znalezc. Tak wiec mitem jest, ze aby zdobyc prace trzeba miec w czasie studiow od samego poczatku jakies doswiadczenie i w ogole...

Pozdr.
  • MADZIK

brzmi ciekawie :)
    thx
  • Anonim

Wlasnie do tego zmierzam. Jest troche normalnych firm, ktore napisza, ze zatrudnia studenta III, IV czy tam V roku i nie jest wymagane doswiadczenie zawodowe. Bo czasem tez mi sie smiac chce jak widze kretynskie ogloszenia typu:
    zatrudnimy studenta ostatniego roku informatyki lub pokrewnego kierunku. Wymagana znajomosc: <tutaj 20 technologii>, minimum 3 lata doswiadczenia zawodowego.; )
  • szyderca i głupawiec

no bajka to to jeszcze nie jest i na sen tez czasubrak, ale wyśpie się na emeryturze (teraz trzeba sie bawić) :) jakto matematyka sie nei zajmuje, z matematyka zrobisz wszystko :) a bycie przeciętnym moim zdaniem nie jest wskazane w żadnej dziedzinie życia :)
  • Anonim

Dokladnie tak. Uwazam, ze dla dobrego matematyka (ale takiego naprawde dobrego) znajdzie sie tak samo dobra praca jak i dla dobrego informatyka - dobrzy matematycy to otwarte i szerokie umysly, ktore potrafia rozwiazac wiele zagadnien i sa to ludzie czesto bardzo kreatywni.
  • szyderca i głupawiec

zreszta informatyka to szczegolny przypadek matematyki.
  • Anonim

zgadza sie. ten sam typ myslenia, tyle ze dowodow nie trzeba robic :)
  • MADZIK

nawiazujac do praktyk bo to taki fajny czas.....
    uslyszalam dzis od pana zajmujacego sie zasobami ludzkimi w pewnym znanym banku (nazwa banku utajniona; ) )
    ze poniewaz studiuje na PW i matematyke to nie mam szans na praktyki w ich banku bo to ekonomia
    to co ja bede robic po matmie w finansach i ubezpieczeniach?

wiec zastanowcie sie przed wyborem studiow hehe

• 1
  • 2
| |

Wydział Matematyki i Nauk Informacyjnych PW

MiNI

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)