-
MADZIK
-
Anonim
nie no, zartujesz z tym bankiem? :) koles widocznie nie znal dokladnie struktury swojej firmy, albo byl to bank pokroju Fortisa; ) to tylko przyklad - zadna antyreklama; )
no wiec po matmie rozmowy bywaja bardzo rozne - oto przyklady:
- rozmowa w duuzym znanym banku, wakat na stanowisku w zespole zarzadzania ryzykiem - rekrutujacy pytal o rozne calki po procesach stoch., o definicje i zast. martyngalow oraz np. (tu uwaga) o sformulowanie i dowod twierdzenia Girsanowa :D
nie mowie ze to cos strasznego - bo o ile definicje martyngalu kazdy po matmie powinien znac bez zajakniecia, no i samo sformulowanie twierdzenia girs. tez, o tyle zapamietanie dowodu jest wg mnie totalnym bezsensem. jesli ktos zna i pamieta - okej, ale ja nie zamierzam sie tego uczyc bo nie o to w tym wszystkim chodzi zeby sie nauczyc a zeby rozumiec :)
- rozmowa w duzym domu maklerskim - znow zespol ds zarzadzania ryzykiem - pytanie o obligacje, o ich cene, o VaR (Value at Risk dla niewtajemniczonych:) - generalnie po matmie wszyscy to wiedza. natomiast np. po ekonomii - mozna to wiedziec, ale tylko od strony praktycznej - nikt po ekonomii nie powie ze cena obligacji to zdyskontowany na dzis cash-flow :D co wlasnie uczynilem na wspomnianej rozmowie hehe :D jest to oczywiscie prawda, ale tylko 'matematycznie' - praktycznie cena to troche co innego :)
pracy po matmie jest duzo i naprawde roznej. jedyne co warto samemu obczaic to praktyczne podejscie - trzeba byc na czasie z ekonomia co jest calkiem proste i wg mnie bardzo przyjemne :) a dodatkowo troche 'informatyki' czyli warto umiec programowac chociazby w VBA, znajomosc SQLa tez baardzo sie przydaje.
wiec zastanowcie sie przed wyborem studiow - o ile ma byc to cos innego niz matematyka; )
pozdrawiam :) -
MADZIK
ow bank w ktorym to uslyszalam jest jednym z wiekszych polskich bankow
na szczecie zadzwonil do mnie gosc z innego banku z propozycja praktyk i na razie czekam na decyzje dyrektora jakiegos tam departamentu - szumnie sie nazywa hehe
co do wiedzy - to dopiero bede ja zdobywac na specjalnosci od pazdziernika wiec poki co mam podstawy matematyki wyzszej
pozdrawiam i zycze milych wakacji
a sama zmykam do nauki na egzam z fizyki - ostatni hyh -
Anonim
w takim razie bank, w ktorym Ci to powiedzieli ma beznadziejnych HR-owcow. bywa i tak. ludzie po matmie od nas sa duzo lepsi niz ludzie po sgh. i co z tego, ze u nas mniej przedmiotow ekonomicznych, tego co student sgh zakuwa w rok z trudem MiNIowiec łyka w miesiac. -
-
Klub Remont
Barmanki do klubu
Zatrudnimy studentki (dzienne i zaoczne) do pracy w klubie studenckim.
Praca do wyboru na tygodniu lub w weekend,dwuzmianowo.
Szkolimy! Wystarczy wyobraźnia,uczciwość i zapał do pracy.
Spotkania rekrutacyjne odbędą się od poniedziałku do piątku (do wyboru) o godzinie 16.00 w klubie Remont (Waryńskiego 12a, tuż przy metrze Politechnika) tel 22 234 91 11 -
Klub Remont
Pracownik sali
Zatrudnimy młodych mężczyzn do pracy na sali w klubie.
Praca będzie polegać na dbaniu o czystość i porządek na sali w czasie imprez klubowych np zabieranie szkła.
Elastyczny grafik.
Wymagania:
-kultura osobista
-miła aparycja
-dyspozycyjność
Spotkania rekrutacyjne odbędą się od poniedziałku do piątku (do wyboru) o godzinie 16.00 w klubie Remont ul.Waryńskiego 12a (tuż przy metrze Politechnika) tel. 22 234 91 11
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne