-
Aguś
Mam pytanie do Misiów ze starszych roczników. Mieliście może fakultety z czegoś co się nazywa "etyka biznesu" lub "globalizacja i integracja" albo "systemy ekspertowe" ? Jeśli tak, to poradźcie swoim młodszym towarzyszom niedoli na co warto pójść i co jest naprawdę ciekawe, a co omijać szerokim łukiem.... Dodam jeszcze, że tą globalizację to ma prowadzić dr E. Kacperska lub dr J. Kraciuk, a etykę biznesu pani dr Najder -Stefaniak.
Pozdr :> -
Anonim
co prawda nie jestem starszym rocznikiem, ale chyba idę na etykę biznesu.
Sądząc po nazwach przedmiotów znowu będe gazety czytał:P -
Aguś
Nie to, żebym Cię odstraszała, ale nic Ci nie mówi nazwisko Najder -Stefaniak....??? brrrr...ale powodzenia :))) -
Anonim
-
-
KrzysiekW
tzn filozofia ? :D
polecam systemy ekspertowe.
ale jeszcze sproboje u rozanskiego zasiegnac jezyka. -
Anonim
A mógłbyś Wielka Nadziej Polskiego Lansu, przybliżyć, czego dotyczy w/w przedmiot ??:) <przy ocenie jest napisane, ze trzeba projekt robic, więc wrodzone lenistwo, raczej nie pozwala mi na wybranie tego kierunku>:P -
Iwona Misiak
Systemy ekspertowe to byl swietny fakultet .... projekt w sumie byl latwy i za duzo nie musialysmy sie wysilac (zwlaszcza ze grupy sa 3osobowe). No i generalnie dostalysmy 5 za niewiele roboty ... aaa ... i wielka zaleta ... zajecia byly przez jakies 3 tygodnie a potem "praca wlasna". -
YARO
Iwosien :) , skad ja to znam:)
generalnie dr Tracz jest spoko, prowadzi kilka zajec, ma prezentacje w PowerPoint, ktore potem umieszcza w necie, mozna sobie to czytac do znudzenia, chociaz niewiele tam jest... generalnie trzeba sobie zainstalowac program o nazwie Sphinx i napisac prosty system ekspertowy, chociaz dr Tracz podaje gotowe przyklady, ktore w sumie trzeba przerobic pod siebie i wszystko... w sumie to ciekawy fakultet...ja bylem z niego zadowolony.
a jesli chodzi o inne, to Pani Najder-Stefaniak:> mialem z Nia tylko filozofie dotychczas, wiec wiem tyle co Wy, ale raczej nie pcham sie do Niej na zajecia:)))
Globalizacja podobno fajna, test jakis na zaliczenie byl z tego co mi wiadomo, jak sie ktos nauczyl, to mial 5; P
POZDRO dla wszystkich !
-
Anonim
-
Aguś
No to ja teraz nie wiem, czy moje wrodzone lenistwo nie skieruje mnie na te systemy....:>>> zajęcia przez 3 tygodnie....brzmi kusząąąąco.... a na pewno bardziej kusząco niż wykład + test z globalizacji...:)))
pozdro -
Iwona Misiak
Agus .... te systemy naprawde byly fajne, tak fajne ze na przyszly semestr znowu wybralam dr Tracza :) naprawde mily pan i nie robi wiekszych problemow :) -
...
zrobiłam wczoraj szeroki wywiad wśród Misiów z akademika...
i tak: na gloabalizacji s.a dwa testy wiedzy i w ogóle podzielone na dwie częsci unia i globalizacja, podobno unia nudniejsza, ale ciekawe
sysytemy ekspertowe, to programik do zaimplementowania na koniec i dość nudne zajęcia, plus, że po kilku zajęciach, zwie się to konsultacjami i pielgrzymki odbywa się jedynie gwoli rozjasnienia wątpliwości
etyka biznesu, o niczym, trzeba odsiedzieć, napisac prackę i papa za piątkę
jesli się ktoś chce czegoś nauczyć, to ludzie jednak wskazują na globalizację, bo o systemach mówią, że to kopiowanie cudzych wypocin
a cechy najder-stefaniak znacie bardzo dobrze
lenistwo ciągnie mnie na etykę
chociaż systemy ekspertowe... czytalam trochę o tym, ale podobno za dużo się nie dowiem
... -
flerka
EEEJJJJ :))) powiedzcie mi gdzie moge sobie obejrzec te przedmioty fakultatywne itp:))
bo ja pierwse slysze w ogole o tym :)
...ale jestem zorientowana..
-
Aguś
http://mors.sggw.waw.pl/msie/ w informacjach na drugi rok. nie dostałaś tego mailem?? -
Hoze
lenistwo powinno pchac na systemy ekspertowe.
Na poczatku ze 3 zajecia na ktorych przez 2 godziny Tracz czyta swoja prezentacje w powerpoincie, potem juz tylko przychodzi sie na konsultacje, czyli wogle; )
Program robi sie teoretycznie w grupach, ale jedna osoba moze to wyczaic w kilka godzin, poza tym sa jeszcze starsze roczniki, ktore juz ten przedmiot mialy; )
Ogolnie piona za frajer :]
Gorzej niz 4,5 chyba nawet nie stawial.
Tracz to spoko typas. -
flerka
moze i dostalam, ale ja nie sprawdzam tego maila na ktory to przychodzi :) musze podac Halinie innego maila :)
-
flerka
Hoze!
Te fakultety to jakos maja cos wspolnego z pozniejszym wyborem specjalizacji, a moze cos wspolnego z praca licencjacka...
w ogole jak tu jest na 3 roku jak trzeba pisac prace licencjacka... sa jakies specjalizacje licencjackie? czy kazdy pisze na ten sam temat ? haha :>>> -
Kubuś
Fakultety się do niczego nie liczą... może Wam wmówili coś, ale to wszystko nieprawda, na tym kierunku się w ogóle nic nie liczy, ani nikt z nikim... :/
Co do fakultetów, to etyka biznesu to polecam... byłem na pierwszych zajęciach i na ostatnich na jakieś zaliczenie przyszedłem, ktoś mi coś podyktował, sam coś na freestyle'u napisałem i 4,5 mam w indeksie... ogólnie nikt nie został z tego skrzywdzony; ]
Pozdrówki -
flerka
hehe, no to w takim razie jest to przedmiot dla mnie.
no wlasnie zauwazylam, ze jakos tu jest dziwnie....
w ogole po cholere mi taki przedmiot jak etyka biznesu, albo filozofia, psychologia i inne kupy...
-
Aguś
no bo każdy niestety musi przejść swoją porcję tych głupot... ja już na dźwięk nazwiska Najder-Stefaniak dostaję dreszczy...a żebym ją jeszcze miała oglądać na jakiś fakultetach... o nie nie....