-
jodełek
Sory, nie wiedziałem, że zdawałeś jednego dnia. Jak widać żadnych przeliczników niestety nie ma i policzą Ci tylko rozszerzenia. Ewentualnie możesz zadzwonić/mailować do komisji rekrutacyjnej. -
Marciu®™
spoko. Ja jestem w o tyle innej sytuacji, ze juz jestem na studiach. Chcialem tylko sie dalej "rozwijac". Ale mozliwe ze nie jest mi to dane... -
Marciu®™
jakos dupnie mi policzyli te punkty:| w zwiazku z tym mam pytanie: z ktorego miejsca na rezerwie jest szansa sie dostac w 2giej turze? Tak mniej wiecej... -
Hania
-
-
Marciu®™
-
krzysiek
Czy na MISMaPie dziala jakas komisja rekrutacyjna, z ktora mozna sie kontaktowac? Ktos zna telefon? -
Szczęściarz
a tak z ciekawości: do czego Ci potrzebna komisja rekrutacyjna?
jeżeli masz jakieś pilne pytanie związane z rekrutacją, studiami, etc, etc to chętnie pomoge. Telefon, gg, mejl znajdziesz w profilu. -
Szczęściarz
btw.
W okresie składania papierów warto zajrzeć do naszej samorządowej nory (drzwi na lewo od sekretariatu MISMaP). Zazwyczaj ktoś z samorządu tam siedzi i chętnie rozwiąże wątpliwości związane ze studiowaniem, opowie o obozie zerowym czy poczęstuje herbatką.
Do zobaczenia! :) -
NOname
-
colorful
-
adamrosz
Cześć :)
Orientuje się ktoś może, jakie były progi na informatyczny MISMaP w tym roku? Trochę mnie niepokoi wliczanie do punktacji wyniku z polskiego; ) -
mer
Hej :)
Mam następującą wątpliwość. Na stronie mismapu dowiedziałam się, że: "Drugiego kierunku nie określa się: mogą go tworzyć dowolne zajęcia oferowane przez Wydziały inne niż Wydział oferujący kierunek podstawowy." Z drugiej strony studiując wypowiedzi chociażby na tym gronie dochodzę do wniosku, że najwyraźniej te magiczne 6ects z drugiego kierunku różni się czymś od pozostałych 9 (odliczając obowiązkowe 15 z kier podstawowego). Jak to w końcu jest? Czy 6ects musze wyrobić na jakimś konkretnym wydziale, czy może to być co semestr inny kierunek, czy może być połowa z czegoś, a druga połowa z czegoś innego?
Będę wdzięczna za pomoc. -
NOname
Może być inny, byle nie był z Twojego macierzystego wydziału. "Drugi" kierunek, to po prostu "inny" kierunek. Inny niż podstawowy. Konfiguracje tych 6 ects są absolutnie dowolne. Można z każdego wydziału uszczknąć, co się podoba;) -
mer
Ok, czyli rozumiem, że może być choćby sześć przedmiotów z sześciu różnych wydziałów, byle to nie był mój podstawowy kierunek. Ale w takim razie czym te 6 ects różni sie od pozostałych 9?
I czy wydziały nie robią problemów z zapisywaniem sie na pojedyncze przedmioty jeżeli nie robi się ich kilka na danym kierunku tylko jeden? -
una
Bo musisz miec minimum 6 z innych wydzialow mismapu, a te 9 to moga byc zarowno inne wydzialy mismapu , jak i nie mismapu (czyli np oguny humanistyczne), jak i lektoraty. Chodzi o to zeby ludzie nie robili calych 15 ogunami i jezykami.
Raczej nie robia, ale to juz zalezy od konkretnego wydzialu i sposobu rejestracji. Zazwyczaj jest to jednak mozliwe :) -
mer
-
adamrosz
Mam następujące pytanie: limit przyjętych na informatykę wynosi zaledwie 10 osób. Czy jeżeli dostanę się np. na MISMAPową matematykę albo zwykłą informatykę, będę mógł się przenieść na MISMAPową informatykę? Jeżeli tak, to kiedy? Jeszcze przed 1. semestrem czy po? :) Z góry dzięki za odpowiedź -
colorful
Może być z tym problem. Zmiana z informatyki na MISMaP - główna informatyka może i będzie możliwa, ale na pewno trudna. Z matematyki na MISMaPie na informatykę na MISMaPie pewnie i się da, ale tez w 100% Ci nie powiem. Na pewno nie przed 1wszym semestrem, a praktycznie pewnie trudno będzie wcześniej niż przed 3cim semestrem (wg regulaminu podanie o zmianę kierunku głównego trzeba złożyć minimum 6 miesięcy przed rozpoczęciem roku akademickiego, który chce się rozpocząć na nowym kierunku głównym - w praktyce można to obejść dla kierunków mało obleganych, jak np geologia czy geografia, ale informatyka do takich nie należy).