-
Joanna
czy wie kotś co zrobić żeby było można się rozliczać rocznie a anie na ten semestr? jest taka możliwość? rozumiem że trzeba napisać podanie.. jak najlepiej to uargumentować? -
jaś
Najlepiej uargumentować zgodnie z rzeczywistością, czyli napisz po prostu dlaczego to postanowiłaś robić mniej pkt semestrze:) Jeżeli rzeczywistość nie nadaje się do umieszczenia na podaniu no to... musisz coś wymyślić:P, no nie wiem - sytuację rodzinną czy jakoś. Praca też ujdzie chyba.
...ale zaraz, teraz jest letni semestr. Z przepisywaniem nadwyżki nie ma problemów (nie trzeba podania) więc domniemam, że chodzi o brak punktów - no to już musisz gadać z dyrektorem, brak punktów to nie takie złe uzasadnienie. Tak czy siak musisz wysłać podanie, proponuję szybko:)
proponuję lekturę zasad studiów (zwłaszcza §20)
-
Asiula
A czy ktoś wie kiedy można "podbić" legitymacje? I kiedy odbiera się indeksy po złożeniu? -
Emperor of the Void
Podbić można już, jeśli masz rozliczony index. Ktoś już miał rozliczony, bo robił to przede mną, jak swój oddawałem, ale ile to trwa, tego nie wiem. -
-
krzychh
a do kiedy trzeba oddac indeks/ips?? bo ja np mam wyniki dopiero w pt... -
Asiula
Wydaje mi się, że IPS trzeba do piątku, a indeks - nie wiem, chyba też.
A skąd będę wiedziała, że już mogę odebrać indeks? Złożyłam go jakieś 2 tygodnie temu, chyba. -
anna
-
Asiula
Na prawdę nie wiem - to są tylko moje domyślenia. Wiem, że jak składałam indeks to panie były bardzo zdziwione, że nie wzięłam ze sobą IPSu do oddania, więc spytałam się do kiedy trzeba złożyć IPS i powiedziały, że 4 tygodnie od rozpoczęcia nowego semestru jest zawsze na złożenie IPSu. A indeks to tylko moje domysły. Ale skoro znaczek na legitymację dostaje się dopiero po rozliczeniu indeksu to chyba lepiej i tak jak najwcześniej go złożyć. -
anna
>Asiula napisała:
>Na prawdę nie wiem - to są tylko moje domyślenia. Wiem,
>że jak składałam indeks to panie były bardzo zdziwione,
>że nie wzięłam ze sobą IPSu do oddania, więc spytałam
>się do kiedy trzeba złożyć IPS i powiedziały, że 4
>tygodnie od rozpoczęcia nowego semestru jest zawsze na
>złożenie IPSu. A indeks to tylko moje domysły. Ale skoro
>znaczek na legitymację dostaje się dopiero po rozliczeniu
>indeksu to chyba lepiej i tak jak najwcześniej go
>złożyć.
jak się złapie wszytskich od których ma się mieć wpisy...tak :) -
Anonim
Rozliczenie indeksu nie jest warunkiem koniecznym podbicia legitymacji. Wystarczy rzut oka Pani Hanii, ze indeks jest ok. Ale...
warunkiem koniecznym jest zlozenie IPSu! :D -
anna
>hybrydus napisał
>Rozliczenie indeksu nie jest warunkiem koniecznym podbicia
>legitymacji. Wystarczy rzut oka Pani Hanii, ze indeks jest
>ok. Ale...
>warunkiem koniecznym jest zlozenie IPSu! :D
o, to nadal jesteśmy na powierzchni :D -
MegaEgo
sam IPS nie wystarczy niestety. Ja już mój złożyłam, a na indeks ciągle czekam i na stempelek na legitymacji na razie nie mam co liczyć -
Asiula
Nadal nie wiem, skąd będę wiedziała kiedy mogę odebrać indeks? Czy wszyscy mają w tym samym czasie, czy nie? A jeśli w tym samym to kiedy? A jeśli nie, to czy zostanę powiadomiona i jak, że mogę go odebrać?
I nie wiem czy powinnam w usosie kliknąć na coś takiego co się nazywa zgłoś program do rozliczenia? W ogóle nic nie wiem; / -
anna
nie, po prostu musisz wpadać i sprawdzać. I nie przejmuj się tak tym :) -
ewaporat
Pani w sekretaracie dzis mi powiedziala zeby zagladac do usosa i tam bedzie napisane ze indeks juz mozna odebrac tzn bedzie chyba napisane ze semestr roliczony czy cos i wtedy indeks gotowy:)