-
Magdalena
Według mętnych informacji na stronie Wydziału Psychologii, studenci psychologii w ramach MISMaP muszą do końca trzeciego roku studiów zrealizować przedmioty z iluś tam koszyków (części starych, części nowych, części pustych w poszczególnych semestrach).
Co się dzieje, jeśli np. nie zrobię fakultetu z koszyka ,,Psychologia osobowości'' (alternatywnie ,,Psychologia wychowawcza i rozwojowa'')? Dzieje się cokolwiek?
Nie bardzo leżą mi przedmioty z tych koszyków i bardzo nie leżą mi ich terminy, a to teoretycznie ostatni semestr na ich planową realizację.
Pozdrawiam,
M.
-
panna
Kiedyś pytałam o to w sekretariacie i Panie powiedziały że trzeba zrobić dokładnie to, a w zasadzie co najmniej to co jest w minimum żeby uzyskać absolutorium. I tyle. czyli chyba jak czegokolwiek tam nie będzie no to nie ruszy się dalej. tak przynajmniej wtedy zrozumiałam. -
mmrowka_z
a mam inne pytanie: skąd wiecie, z których koszyków trzeba realizować te kursy? w minimach dla mismapu są stare (te do 2008/09), w Usosie sa jeszcze inne...nie wiem, czy jako studentka od roku 2009 obowiazują mnie koszyki nowe czy te ktore sa w minimach,a ktore nie pokrywają się z tym,co w USOSie? -
panna
Mi wtedy powiedziały że jest minimum dla mismapu to na stronie i jak tam są stare to mamy robić stare. ale nie zmienia to faktu ogólnego zagmatwania :P -
-
Magdalena
Ja się wczoraj od dziekana Dragana dowiedziałam, że sytuacja z koszykami jest jak najbardziej klarowna. :)
Według opiekuna MISMaPu obowiązkowe fakultety możemy robić do końca piątego, nie trzeciego roku (tak by wynikało z informacji o minimach). To informacja warta zapamiętania.
Pozdrawiam,
M. -
agnes
>Magdalena napisała:
>Ja się wczoraj od dziekana Dragana dowiedziałam, że
>sytuacja z koszykami jest jak najbardziej klarowna. :)
>
>Według opiekuna MISMaPu obowiązkowe fakultety możemy
>robić do końca piątego, nie trzeciego roku (tak by
>wynikało z informacji o minimach). To informacja warta
>zapamiętania.
>
>Pozdrawiam,
>M.
Jesteś wielka, że udało Ci się dogadać z Draganem... Ja i parę innych osób zostało przez niego olane i odesłane nie wiadomo gdzie:/ Do tej pory nie wiem, które kosze robić- nowe czy stare- co Dragan na ten temat powiedział?
Czy info, że możemy te koszyki wyrabiać do piątego roku jest tak na 100%? Bo niby w minimach jest, że do 3 roku, a ja mam podobną sytuację do Twojej- fizycznie niemożliwe jest, żebym zrobiła w najbliższym semestrze koszyk osobowości (a tego mi właśnie brakuje).
Proszę, napisz co wiesz, to na pewno zrobi mi się lepiej:)
Dzięki:) -
Magdalena
Też zostałam olana i zrugana słowami, że wszystko jest na stronie. :)
Że koszyki należy wyrobić do końca studiów twierdzi zarówno dr Haman, jak i wspomniany wyżej Dragan, więc podejrzewam, że coś w tym jest. Ponoć przed dopuszczeniem studenta do obrony sprawdzają tylko, czy zostały zrobione przedmioty z wszystkich wymaganych koszyków i już, nie patrząc na datę (tak samo, jak w przypadku studentów samej tylko psychologii).
Mam nadzieję, że udało mi się ukoić Twoje skołatane nerwy. :) -
edytα.
Czy koszyk uważa się zaliczony, jeśli zrobi się wszystko jedno jaki, za wszystko jedno ile ectsów, czy musi byc za minimum 4 ectsy?
Obiła mi sie taka informacja o uszy, a w minimach jest tylko o godzinach, a o punktach nic nie ma... -
Magd.
minimum 4 ECTS dla rozpoczynających studia w roku 2009/10. wcześniej nie wiem jak było.
http://psych.uw.edu.pl/files/o_stud...
-
edytα.
Bardzo dziękuję za odpowiedź!
I za te minima, bo ze strony mismapu sciągnełam jakieś inne, bez tej informacji o 4 ectsach :)
Pozdrawiam!!