-
Piotr Arendarski
Dostałem się na mismap-matematyka i do wtorku musze złożyc dokuymenty - pojechac do wawy i się tak zastanawiam...
Czy mając podstawowy kierunek matematyka, mogę wybrać informatyke na drugi kierunek ??
czy trzeba wybierać drugi kierunek ? i czy reszte przedmiotów można sobie dobrać z kierunku inofrmatyka ?
z góry dzięki za odpowiedz! -
SkyMaja
Nie trzeba wybierać drugiego kierunku. Trzeba tylko w każdym semestrze wyrabiać co najmniej 6 ECTSów na co najmniej jednym wydziale innym niż wydział, na którym masz kierunek podstawowy.
Czyli jako drugi kierunek możesz sobie wziąć np. jeden przedmiot z biologii i jeden z geologii albo trzy przedmioty z chemii itp. Ale akurat przedmiotów z informatyki nie możesz wziąć jako drugi kierunek, bo jest prowadzona na tym samym wydziale co matematyka. -
Milesss
Co oczywiście nie znaczy, że nie możesz w ogóle brać przedmiotów z informatyki. Punkty ECTS z nich będą się liczyły do Twojego kierunku głównego. -
Piotr Arendarski
Dzięki za odpowiedzi.
Jeszcze chciałbym sie upewnić czy można wybierać przedmioty z poza wydziałów objetych k MiSMAP ?
Czy ewentualnie można złożyć podanie aby była taka możliwość ?
Gdzieś wyczytałem że można z Wydziału Nauk Ekonomicznych brac przedmioty ... -
-
SkyMaja
-
Piotr Arendarski
>SkyMaja napisała:
>Można brać jako tzw. przedmioty dodatkowe.
oki, czyli mogę z zapisać się na fonetyke praktyczna na kierunku filologia angielska ... ?
Poza tym gdzie można znależć jakieś szczegółowe informacje ile można mieć ects za przedmioty dodatkowe, drugiego kierunku, itp. -
SkyMaja
możesz, a wszystko, o co pytasz jest napisane w Zasadach studiowania na dole tej strony: http://mismap.uw.edu.pl/dla-student...