Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Żaneta Matuszek

mam pytanie odnośnie punktów ECTS. Jeżeli np matematyka jest w minimach na biotechnologii, a ja zaliczę ją na Wydziale Chemii, to ile punktów za nią dostane? Tyle ile minimalnie muszę zdobyć wg wymagań dla biotechu, czy tyle ile rzeczywiście jest 'warta'? Przede wszystkim chodzi mi o to, czy przypadkiem po podliczeniu nie okaże się, że więcej punktów zdobyłam z przedmiotu dodatkowego niż głównego. Za matematykę robioną na Wydz Biologii mogę otrzymać 4pkty a za matematykę na Wydz Chemii 11pkt. Jeżeli w tej sytuacji do biotechu wliczą mi tylko 4pkty, a do chemii 11pkt, to na pewno suma punktów uzyskanych na chemii okaże się ostatecznie większa.
    Z góry dziękuję za odpowiedź :)
  • NOname

Jak zaliczysz na chemii, to dostaniesz 11 pkt za DRUGI przedmiot (jeśli pierwszym jest biologia). Dodatkowo możesz sobie przepisać tę matmę. Możesz sobie zrobić po ile chcesz z każdego (znaczy że drugi może mieć więcej niż pierwszy) byle zgadzały się minima. Ale ostatecznie nie tylko matma jest na biologii, więc sądzę, że z pozostałych uzbierasz ponad 11 (a nawet musisz, bo inaczej nie zaliczysz wymagania semestralnego - 15 ECTS)

Pozdrawiam
    Przemek
| |

Tym razem poszukuję studentów MISMaP! Kto wie ten wie o co biega! :D

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)