Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • anitka

hej, czy wiadomo już, kto dostał stypendium naukowe?
    sprawdziła bym sama, czy lista wisi, ale jestem w Madrycie:)
    pzdr.
  • Anonim

Hej :) Jeśli podasz mi nr indeksu, to w piątek dam Ci znać.
  • Macro

Nie musisz - pozwolisz, że ja ci odpowiem :)
  • anitka

dzięki wielkie:)
  • MegaEgo

jakie są progi? miały się pojawić na stronie mismapu, ale nic tam nie ma
  • Zuzulec

ej ej czy ktos wie co znaczy tajemnicze 500 i 900 przy stypendiach naukowych? Czy to jakis zart (i czy wesoły czy raczej tragicznie smutny)?
  • Macro

Wie, ale że nie chce mi się pisać po raz drugi, to zapraszam na forum - tam są wyjaśnienia.
  • Zuzulec

dziekuje :)

juz wszystko jasne:)
    czy trzeba zanosic na mismap jakies numery konta?
  • Macro

No generalnie jak nie będzie numeru konta, to nie będzie przelewu :)

Tylko nie wystarczy sam numer - musi to być coś dokumentującego, ze ten numer jest twój, czyli np ksero wyciągu (można zakryć kwoty etc).
  • krzychh

hej, mam pytanko czy stypendia sa semestralne czy roczne i czy mamy jakos sie o nei starac czy poprostu babki z dziekanatu licza srednie i wybieraja te 10%?jak to wychodzi ilosciowo osob z 1 wydzialu??
  • Kostka

stypendia są przyznawane na rok
    nie trzeba się o nie jakoś specjalnie starać, tzn składać podań itp. Panie z dziekanatu liczą średnią każdemu

ilościowo z wydziału - to tak jak napisałeś, 10% najlepszych studentów z danego kierunku podstawowego, a więc bardzo różnie, na geologii np 1 osoba. Niestety jak to się przedstawia np na MIMie czy biologii to nie wiem...
  • krzychh

ale czytalem ze ktos gdzies na forum pisal jak oblicza sie srednia i mowil o 30 ECTS co by swiadczylo o rozliczeniu semestralnym...no ale trudno;/
  • Kostka

ale prawdopodobnie chodziło o 30 ECTS na rok z kierunku podstawowego...
    W semestrze musimy mieć minimum 15 ECTS z kierunku podstawowego, co z dwóch semestrów daje liczbę 30. Natomiast łączna liczba wszystkich punktów z dwóch semestrów to oczywiście minimum 60 ECTS
  • Anonim

Rozliczenie jest roczne. Liczy sie srednia z najlepszego mozliwego "dobrego" planu IPS sposrod przedmiotow DEKLAROWANYCH w IPSach.

Dwie poprawki:

1. Nie 10%, a 15% studentow MISMaPu dostaje stypendia. Wiecej nie moze, bo takie jest zarzadzenie UW.

2. Aniu, my mamy Sekretariat, a nie Dziekanat. Biorac pod uwage moje doswiadczenia, jest to roznica istotna.; )
  • Kostka

hehe... no to fakt - różnica jest istotna, oczywiście chodziło o nasz sekretariat; )
    po prostu poszłam za słowami krzycha "średnią liczą babki z dziekanatu"....
  • krzychh

jezeli w 1 semestrze moje wyniki byly ze tak powiem "stypendialne" a w 2 juz raczej nie i w ogolnym rozliczneiu pewnei tez nie to nic mi sie nie nalezy=]?? czy mozna miec poprawke jak chce sie miec stypendium-np na psych mozna bo rozliczenie indexow jest w tyg po sesji poprawkowej!
  • ka.sienka

A czy do sredniej licza sie wszystkie przedmioty? Czy na drugim kierunku tylko niektore?
  • Kudłaty

Liczy się kombinacja ,która daje najlepszą średnią, spośród tych, które wystarczyłyby aby wypełnić minimalne wymagania do bycia IPS-em (odopowiednie liczby godzin na obu kierunkach etc.).
  • MegaEgo

ze wszystkich przedmiotów, które robiłaś w całym roku bierzesz tyle z kierunku podstawowego i tyle z innych kierunków, żeby wyszło Ci 30ECTS z podstawowego i 12 z drugiego - oczywiscie wybierasz przedmioty z najładnieszymi ocenami :)
    Tyle że nie można rozdzielać ocen z ćwiczeń i z wykładów, więc jeśli np. z zoologii masz 5 z ćwiczeń i 3 z egzaminu, to musisz do średniej wliczyć obie te oceny
  • una

A co jesli z kierunku podstawowego nie mam 30 ECTSow? Wezma mi wszystkie jakie mam z niego (nie bede mogla zadnego przedmiotu odrzucic), a reszte dobiora z drugiego kierunku?
| |

Tym razem poszukuję studentów MISMaP! Kto wie ten wie o co biega! :D

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)