Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Patryk

Czy wiadomo już kiedy będą dostępne listy z osobami, którym przyznane zostało stypendium?
  • colorful

jeżeli mnie pamięć nie myli, to w połowie października.
  • Swacza

Czy komisja stypendialna może zdradzić już progi na stypendium. A jeżeli nie to - kiedy powinny one się pojawić?
  • Anonim

W tym roku zapadła decyzja, że stypendia naukowe będą przyznane dopiero w grudniu (zapewne po wynikach stypendiów ministra). Oczywiście wszystko będzie wyrównane.
    odpowiada członek Komisji Stypendialnej we własnej osobie, czyli ja :)
  • Swacza

Hmm...
    A czy można poznać motywy takiego działania? Bo jak dla mnie to jest bardzo niedobra decyzja. Tzn. rozumiem je, ale jak będziemy czekać na kolejne odwołania ministra, etc. to stypendia naukowe dostaną ludzie w lutym. A do lutego to co - nie mają prawa do wsparcia, zresztą na które ciężko zapracowali?

Regulamin ustalania wysokości, przyznawania... mówi w par. 11 ust. 1 zresztą że jest wypłacane w listopadzie za dwa miesiące. Jedynie na podstawie ust. 3 można wypłacić w grudniu w uzasadnionych przypadkach - dlatego chce wiedzieć, czy wystąpił uzasadniony przypadek i czy została uzyskana zgoda prorektora. A jeżeli zostaną w ogóle ustalone dopiero w grudniu, to zostaną wypłacone w styczniu.

I Kasiu - nie bierz tego osobiście do siebie! :)
  • Anonim

Wiesz, po prostu Komisja dostała takiego maila z sekretariatu (w mailu było, że stypendia będą WYPŁACANE w grudniu). Nie znam motywów tej decyzji, ale mnie również się ona nie podoba, bo potencjalnie do lutego jestem bez kasy...Na pewno zapadła w ostatnim momencie, bo już mieliśmy rozpatrywać listy stypendialne, i nagle przyszła informacja że zrobimy to w grudniu.
  • Swacza

W sumie dobrze, że będą wypłacone przynajmniej w grudniu. Choć ponieważ są wypłacane do 10 każdego miesiąca, to jak nie będzie decyzji wystarczająco wcześniej, to będą w styczniu. A boję się, że te pieniądze nam wtedy mogą zostać odebrane. Ale ponieważ mam w sumie trochę dość tego jak MISMaP nas traktuje to wyślę zapytanie do sekretariatu.
  • Anonim

Nie martwcie się już o stypendia, lada dzień będzie lista stypendiów naukowych.
  • Skanderbeg

Czy istnieje możliwość odwołania się od decyzji Komisji Stypendialnej?
  • To ja!

Czy to znaczy, ze sa juz listy? Np. wisza przy sekretariacie?
  • Anonim

Sprawdzić można w USOSie - list się teraz nie wywiesza, bo są jakieś durne przepisy zabraniające tego.

Odwołać się oczywiście od decyzji KSu można - w ciągu 2 tygodni trzeba złożyć odwołanie w komisji/sekretariacie.
  • Skanderbeg

Może to oczywiste, ale gdzie urzęduje KS?
  • mmrowka_z

mam głupie pytanie: co zrobić, żeby stypendium przelewali mi na konto? gdzie to zgłosić?
  • Swacza

Eh... czyli rozumiem, że jak nic w USOS-ie nie mam, to nie udało się. A można przynajmniej prosić o progi na stypendia.
    Chyba w tym roku to jakiś rekord - przy średniej 4.95 nie dostać stypendium. Dobrze, że to już ostatni rok tutaj, zwijam się na Wydział Fizyki i mam to w nosie.
  • To ja!

Przyłączam sie do prośby Kolegi. Chciałabym poznać progi na poszczególnych kierunkach oraz liczbę osób z danych kierunków mających w tym roku możliwość otrzymania stypendium naukowego.
  • Kudłaty

>mmrowka_z napisała:
    >mam głupie pytanie: co zrobić, żeby stypendium przelewali
    >mi na konto? gdzie to zgłosić?

Przynieść numer konta wraz z jakimś dokumentem potwierdzającym, że jesteś jego właścicielem, do sekretariatu. Przyjnamniej w ubiegłym roku tak to działało. Wystarczy jakiś wyciąg/potwierdzenia założenia konta/w zasadzie cokolwiek, co ma odpowiednie imię i nazwisko oraz numer konta i ładne logo banku; -).
  • Kostka

>Czy to znaczy, ze sa juz listy? Np. wisza przy sekretariacie?

Listy wiszą w gablocie przy sekretariacie (tam gdzie wcześniej była informacja o średnich)
  • Kostka

>Może to oczywiste, ale gdzie urzęduje KS?

Komisja stypendialna urzęduje w Norze (w pokoju samorządu, obok sekretariatu).
    Nie zawsze tam ktoś jest stąd odwołania można zostawiać w sekretariacie.
  • Anonim

wydział - liczba osób, która otrzymała stypendium - progi
    biologia - 9 - 4,86/4,97
    chemia - 10 - 4,79/4,88
    fizyka - 9 - 5,0
    matematyka - 11 - 4,96/5,0
    geografia - 2 - 4,91/4,94
    geologia - 2 - 4,9/4,97
    psychologia - 9 - 4,56/4,77
  • Piotr Arendarski

o stypendium socjalne gdzie mamy składać wnioski ? na wydział kierunku podstawowego ?
| |

Tym razem poszukuję studentów MISMaP! Kto wie ten wie o co biega! :D

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)