Mitologia Miejska - Urban Legends [4493]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • W Pakistanie jest urodzaj

Juz rok mija od czassu, kiedy to zobaczylam w Wiśle potwora:)
    Zeszlego kwietnia wybralam sie ze znajomymi swietowaac urodziny przyjaciela nad Wisla, przy moscie Swietokrzyskim w Warszawie. Byla juz noc ale widocznosc byla dobra. Rozmawiamy, smiejemy sie, pijemy wino az tu nagle... z wody, pare metrow od nas wynurzylo sie COS wielkosci malej krowy (lub duzego psa), ciemne, polyskliwe i dalo nura z powrotem do wody, po czym poplynelo wezykiem pod prad. Kazdy z nas to widzial i wszyscy byli zszokowani.Do dzis nie umiemy odpowiedziec sobie na pytanie co to bylo: czy to moze sum (tylko czemu wynurzyl sie z wody?), czy moze jakis ssak wodny.
    Co to kurwa moglo byc?! Widzial ktos cos podobnego?
  • czarny pastor

to byla miss polski : D
  • monikaa.

Może Syrenka:)
  • ciastko

to chyba moja stara.

haha rozwalacie mnie
  • Rzułf

>miss M. napisała:
    >to chyba moja stara.

Nie przypominam sobie, żębyśmy byli spokrewnieni xP

Ja też widziałem potwora w Wiśle. Wyglądał jak kłębowisko martwych szczurów. To było kłębowisko martwych szczurów.
  • Anonim

Bo w Wiśle żyje Syrenka żywiąca się krwią szczurów! :>
  • pure pleasure

>kejt/ كاتاجينا napisała:
    >Juz rok mija od czassu, kiedy to zobaczylam w Wiśle
    >potwora:)
    >Zeszlego kwietnia wybralam sie ze znajomymi swietowaac
    >urodziny przyjaciela nad Wisla, przy moscie Swietokrzyskim w
    >Warszawie. Byla juz noc ale widocznosc byla dobra.
    >Rozmawiamy, smiejemy sie, pijemy wino az tu nagle...

hehe, a co to bylo za wino?; P

:D bez dodatkow :D
    To cos naprawde sie wynurzylo. I nie pilo z nami; )
  • Antymałpa

Dobra, a tak serio... te prochy to chyba mocne były? ; )

ani ja ani potwor nie cpalismy tym razem;)

Czy ktos ma jeszcze jakis pomysl, ktory uzupelni legende:
    "POTWOR Z WISLY-CO TO KURWA BYLO?!" ?

• pure pleasure

ja nie mam pomysłu jak skonczyć tę nową legendę, ale to w sumie calkiem dobry patent na promocję W-wy; )
    jak nie wybuduą na czas żadnego stadionu to będziemy reklamować własnego, całkiem nowego potwora;)
  • Jezus Futuris

To pewnie te krokodyle ktore uciekly ze sciekow :)
  • Mahoń.

>Jezus napisał
    >To pewnie te krokodyle ktore uciekly ze sciekow :)

ze scieków nowojorskich i przypłyneły zwiedzać Europe :P

Szkocja zbila fortune na na Nessie z Loch Ness. Moze teraz nasza kolej.Otworzy sie instytuty, zacheci amerykanow do badan (rosja bedzie tu oczywiscie zanim ta informacja do nich dojdzie). Potem zacznie sie sprzedawac maskotki i inne suveniry, na herbie warszawy zamiast syrenki pojawi sie Potwor z Wisly. Za pare lat bedzie sie mowic,ze Polska slynie z Chopina i Potwora z Wisly :D
    Tylko imienia jeszcze nie ma.
    Jakies pomysly?

By the way: jesli z potworem sie nie sprzeda, to moznaby ewentualnie rozreklamowac, ze syrenka warszawska to nie mit, a prawda!
  • klod.

a ty myslalas ze syrenka to mit? przeciez zyje! na wlasne oczy widzialam! ba... nawet z nia rozmawialam
  • Szarlotka

pod siekierkowskim rowniez sa; ) temat juz byl: byly to wydry (parka byla), albo jakeis wielkie pizmak z nietypowymi ogonami

uuu byl ten temat? szukalam ale nic nie moglam na forum znalezc. ma ktos tego linka?
  • Pizmak

>Szarlotka napisała:
    >pod siekierkowskim rowniez sa; ) temat juz byl: byly to
    >wydry (parka byla), albo jakeis wielkie pizmak z nietypowymi
    >ogonami

Bzdura! to zdecydowanie nie byłem ja, a z tym nietypowym ogonem to plotki!
    A tak w temacie - najprędzej obstawiałbym suma, w wiśle jest ich sporo a generalnie dochodzą do naprawdę niesamowitych rozmiarów.

wlasnie tez tak podejrzewalam ale to sie na chwilke wynurzylo z wody... jakby leb wystawilo czy cos na pare sekund. I potem moglismy ujrzec cale jego wielkie cielsko, ktore nurkuje z powrotem do wody.
| |

Legenda Miejska - Mitologia Miejska (ang. Urban Legend) - z pozoru prawdziwa informacja rozpowszechn...

Fotki

Miejsca grona (1)