-
◘ semiramida pstrix
slyszalem od paru osob, ze podobno takie przejscie istnieje. wlasciwie w to wierze, bo palac kultury ma maksymalne podziemia, w ktorych latwo sie zgubic. kiedys przechodzilismy nimi z wewnetrznej klatki schodowej pkin do tylnej klatki kongresowej - wejsie na koncerty za darmo. moi kumple kiedys sie zgubili w tej plataninie korytarzy i wyszli w garderobie dramatycznego. po drodze przeszli pod basenem (max zapach chloru i kapanie z dachu) i mineli pare klatek schodowych "na co najmniej 3 pietra w dol" w ktorych nie bylo swiatla wiec sie zcykali i tam nie wchodzili. -
frymark
podobno w plocku jest podziemne przejscie z katedry na druga strone wisly.po co,jak,dla kogo.... -
OGUR
to wszystko brzmi nieźle, ale ta historia ze spacerem podziemiami brzmi trochę... mało prawdopodobnie. Jesteś pewny że Cie nie wkręcali? -
◘ semiramida pstrix
przejscie do kongresowej zaliczylem chyba 3 czy 4 razy, ale ono bylo dosc proste, jak sie znalo droge. 3 x 50 metrow a potem odcinek przechodzenia nie w korytarzu, ale takim czyms wzdluz duzych rur. ale nigdy nie wchodzilem dalej wiec oczywiscie pewnosci nie mam. labirynt pod pkin lykam na 100% bo sam widzialem, to nie jest legenda. legenda jest przejscie pod ratusz. -
-
Ami stad
-
El comendante Semp
a jak tam niby można sobie zejść do tych korytarzy, którymi sobie tak łaziliście? -
◘ semiramida pstrix
teraz nie wiem jak, bo 3 lata temu zamontowali tam drzwi na karte elektr. ktora maja pracownicy - jesli probujesz wejsc to przybiega straz palacowa. kiedys nie bylo tych drzwi na karte i wchodzilo sie z tej klatki wewnetrznej pkin, ktora jest za wejsciem dla muzykow (z lewej strony kongresowej, jesli jest sie plecami do centralniaka). -
El comendante Semp
-
Drinking Ceylon tea
podobno te podziemia z pod palacu ciagna sie pod miastem ... . Schrony przeciwatomowe! Maja problem ostatnio, bo metro zaczelo sie obsuwac, czy tam zapadac ... . -
muuu
niestety musze wszystkich rozczarowac... nie ma zadnego tunelu laczacego palac z czymkolwiek. no ale podziemia oczywiscie sa :) -
◘ semiramida pstrix
-
OGUR
No co wy?! Nie oglądaliście Ekstradycji?! Przecież tam jest ukryta stacja kolejowa : )) -
Anonim
Stacja kolejowa jest na 100%.
W Sądzie Okręgowym w Warszawie jest jeden pozom piwnic zalany i tam tez jest od groma korytarzy ktore prowadza w rozne strony. Niestety najlepsi nurkowie boja sie tam zanurzyc i sprawdzic co jest -
Anonim
zt ego co mi wiadomo faktycznie jest pod palacem bocznica ze stacja (nie wiem czy to tam akurat krecili ekstradycje ale moze)
Mial to być "bezpeczny" doazd dla gości z mateczki rosji; ) -
Anonim
a na samym swoim poczatku istnienia byla to stacja towarowa dla materialow do budowy palacu. Zwroccie uwage ze za czasow jak budowali palac to nie bylo jeszcze dworca centralnego !! -
AMP
I tory pod PKiN, i Dworzec Śródmieście są częścią projektowanego w okresie międzywojennym metra - nitka miała się ciągnąć Wschód-Zachód. Dziś jeden z banków (nie powiem który;-), ma najednej ze stacji starego metra swój skarbiec - właściwie jest on po prostu umieszczony w kontrkucji komorowej.
Fakty można odnaleźć na:
http://www.warszawa1939.pl -
Anonim
-
Joanna
ja słyszałam, że jest tam, gdzie czasem stały trybuny dla władz podczas pochodów 1-go maja, czyli miedzy Warsem a Sawą (choć zwykle ustawiano je bliżej pekinu, są jeszcze resztki) -
tesco shop
-
herman