Mitologia Miejska - Urban Legends [4493]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Część Żubrów faktycznie produkowana jest w Dojlidach Białystok, a znaczna większość w zakładach Kompanii Piwowarskiej w Poznaniu. Te z Białegostoku są zdecydowanie smaczniejsze, ale nie wiem czy to ma związek z kolorem zawleczek na puszkach :-)
  • Anonim

albo po prostu kompania produkuje tego wiecej wiec nie zwraca uwagi na poszczegolne marki az tak dokladnie
  • Anonim

>Zvier napisał
    >Jeżowi niech będą dzięki, w moim sklepie ŻUBR tylko w
    >kolorze złotym.

W Warszawie niestety trudno jest dostać te produkowane w Dojlidach Białystok. Na większości, jeśli nie na każdej puszce/butelce Żubra w Warszawie jest poznański adres producenta.

Z kolei te białostockie można dostać gdzieś na Mazurach, Podlasiu i Lubelszczyźnie.
  • Anonim

Żeby skończyć taki mały offtop, to u mnie w sklepie są Red Bulle z kropkami białymi, niebieskimi i żółtymi.
  • Anonim

A ja obejrzałam wszystkie red bulle w biurze i żadnej kropki :/
  • Leokadia

nigdy nie przyszło mi do głowy zwracac uwagi na jakieś kropki na puszcze:P
  • Tomek Brol

sa kropki. oczywiscie ze sa.
    biala, zolta , czerwona , zielona , niebieska i czarna.
    nawet widzialem 2 czerwone.

to seria partii czy zawartosci ?
  • Candle

tez slyszalam - niby potwierdzone przez kolege pracujacego w rb ze te z czarna kropka sa najmocniejsze
  • tom tom

Kropki na spodzie aluminiowych puszek oznaczają że napój ( piwo, red bulll ,itd) stracił termin przydatności do spożycia i został z powrotem zlany, dogazowany i rozlany ponownie do puszek.I właśnie na tych puszkach stawia się kropkę. Sami pomyślcie co oznaczają 4 kropeczki. Przecież nic się nie może zmarnować. Smacznego:-)
| |

Legenda Miejska - Mitologia Miejska (ang. Urban Legend) - z pozoru prawdziwa informacja rozpowszechn...

Fotki

Miejsca grona (1)