-
Anonim
Mam dwie historie:
Znajoma koleżanki kupiła kiedyś rzeźbionego murzyna. Zakupiła go w niewielkim sklepiku z pamiątkami. Kiedy wracała do domu tramwajem (rzecz dzieje się w Warszawie) starsza, tandetnie ubrana babka z MOCNO czerwonym makijażem na twarzy podeszła do niej po cichu od tyłu i szepnęła do ucha:
- Miałam takiego samego- samo zło. Krzyczy strasznie- mówiła to wskazując na rzeźbioną statuetkę.
Koleżanka koleżanki pomyślała, że wariatka i się przesiadła.
Ale co ciekawsze- ze stolika na którym został ustawiony ,,murzyn" zaczęło rozlegać się dziwne pukanie i stukanie. Znajoma znajomej myślała że to sąsiedzi ale kiedy przestawiła statuetkę okazało się że źródło dźwięku zmieniło się razem z nią. Po tygodniu wywaliła ją na śmieci. -
Anonim
Słyszałem taką historię- w Mac Donaldzie jakiś facet podbiegł do grupki nastolatków którzy jedli i gadali i zaczął krzyczeć- NTO NAWIDZONA WIEPRZOWINA ONI Ją Czarują! -
pionek AGORY
sklep 'wszystko po 5zł' - małe chińskie dzieci zaklęte w paczkę 15 pędzli made in china za..5zł
a tak serio to temat ciekawy..ale nic mi nie przychodzi do głowy -
Kafel
a czy on miał srebrny ząb? Bo moja znajoma ma takiego ze srebrnym zębem. -
-
Karolina
Chodziłam do podstawówki z dziewczyną, której mamy praca wiązała się z częstymi wyjazdami, także do Afryki itd. Z jednej ze swoich podróży przywiozła dziwaczną czarną figurkę, która wyglądała jak człowiek z kilkoma kolcami. Figurka była prezentem od jakiegoś szamana czy kogoś takiego, i miała podobno dziwną właściwość - ile razy ktoś mówił źle o jej matce w pobliżu tego dziwactwa, wywracała się tak, że trafiała jednym z kolców np. w rękę. Ile w tym prawdy - nie mam pojęcia, ale przedmiot dziwny, jakby nie patrzeć. -
klod.
Kiedys (jak mialam jakies 3 lata czyli 11 lat temu) jeszcze w starym mieszkaniu moi rodzice dostali od sasiada taka recznie rzezbiona figurke starca... pozniej sie przeprowadzilismy,a ostatnio moj tata stwierdzil ze ta figurka przynosi nam pecha (w sferze finansowej xD) wiec ja wyrzucil... a przynajmniej tak mi sie wydawalo (na wlasne oczy widzialam!) a teraz ta figurka sobie stoi na polce.... -
a2na
może to jest offtopic, ale ta histioria przypomina mi odcinek Johny'ego Bravo ze spooky-lalką Tereską; -) -
the sun rises in the east
>
może to jest offtopic, ale ta histioria przypomina mi odcinek Johny'ego Bravo ze spooky-lalką Tereską; -)
to był genialny odcinek :D -
klod.
-
Marcin Sumera
>"Klaudia Zastępowa Mroczna" napisała:
>Z czym? xD
ze spooky-lalką tereską - napisane jest przecież; ) -
Raven/Śliwa
-
Kafel
No to mają pecha - dlatego nigdy nie zamieszkam w Ameryce :) Tam zawsze się coś przypałęta :> Dobrze, że jestem facetem, bo jako chłopiec nie byłem nigdy skłonny do zabaw lalkami, a kto wie - może dzięki temu uniknąłem zagrożenia? :) Żarty, żartami, ale równe rzeczy się dzieją... ciekawe czy kiedykolwiek się jej pozbędą. -
kRupka
Chyba King lubi pisać o takich rzeczach, przedmiotach, budynkach, które magazynują zło - patrz Christinie, Lśnienie itp.
Podobne historie słyszałam, o przedmiotach pochodzących z czasów wojny - chełmach, broni. Gdzieś czytałam jakąś opowieść zbieracza militariów, jak poza kupie przestrzelonego chełmu zaczął go nawiedzać duch zabitego żołnierza. -
Kafel
-
tó.
>Marcin Sumera napisał
>>"Klaudia Zastępowa Mroczna" napisała:
>>Z czym? xD
>
>ze spooky-lalką tereską - napisane jest przecież; )
jeju,bałam się tego odcinka! jest straszny!!! od tamtego momentu boję sie lalek. :x -
Milia
Mam koło 50 lalek z porcelany,teraz na pewno będę spała spokojnie ...=='... -
Milia
Ja słyszałam że nie można kupować starych szaf i luster bo w nich może być zuuuo -
mać
-
Anonim
na pewno są to złeeeeee korniki złe i mroczne:) hehe, przypomniało mi się, jak kiedyś kumpel na pierwszym roku, podczas rozmowy z dziekanem (nota bene księdzem, uroki UKSW...:/ ) podawał mu swoje mail'a:
- jest do pana jakiś kontakt? mail?
- tak, tak... eee... mroczny_i_zły@....pl :)
ta mina księdza-dziekana... no bezcenne :D
wiem, że to nie w temacie, ale tak przypomniało mi się przy tych kornikach :P -
Milia