Mitologia Miejska - Urban Legends [4493]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • owczar

Czy ktos z was pamieta histore z przełomu lat 80/90 o królisie.
    zwierzeciu które bieagło chyba po Puszczy Kampinoskiej miało ciało lisa i głowe królika
    przegryzało podobno przewody hamulcowe w samochodach i było postrache okolicznych grzbiarzy
  • Mechanik Jerzy Kudelski

:)
    bomba
  • A będę jeszcze gorszy

O fajne... królis.. fajne; ]
  • owczar

jeszcze zaznacze ze licze na odzew od ludzi którym ta historia sie obila o uszy
  • -

Ja słyszałem :). Nawet pokazywali jego zdjęcia w Kurierze Warszawskim :)).
  • Artek

O królisie akurat nie słyszałem, ale kiedyś w gazecie "Skandale" były zdjęcia jeszcze lepszych potworków... :D
  • fl0r

no i jeszcze był grasujący guziec afrykański :>
  • Patxanka!

Ja kojarzę. Tzn. przypomniałem sobie o tym jak zobaczyłem nazwę tematu. Przypominam sobie jednak nie zdjęcie, lecz bardzo dokładny rysunek zwierzaka (co świadczy o skali prawdopodobieństwa; >). Aha, jeszcze coś było o mutacji, i że bydle jest w miarę masywne. Gdzie niby biegało - nie pamiętam.
  • -

Pamiętam tyle, że biegało nad Zalewem Zegrzyńskim :).
  • Joanna

: D guziec afrykański? co to takiego? w Dębkach parę lat temu po plaży biegały 2 skołowane dziki, ludzie robili zdjecia, uciekali...tak jakby zobaczyli ufo.........to co by było jakby taki guziec przykładowo......
  • Anonim

Całą historie nakręciły media w sezonie ogórkowym...
    Nie było o czym mówić w programach i puścili raz kaczke o lisie z głową zająca. Miał to być niby stworek powstały w wyniku mutacji po wybuchu w Czarnobylu... Ja jako dziecko wtedy to łyknąłem...
    Najśmieszniejsze jest to że ludzie na prawde w to wierzyli... potem były artykuły w prasie.. itd..
  • Anonim

Podobna historia wydarzyła się we Włodawie gdzie aby przyciągnąć urlopowiczów nad jezioro Białe puszczono bajke w Teleekspresie o buszującym w okolicach jeziora krokodylu...
    Śmieszne, ale prawdziwe...
  • Nogoon Czono

Hell yeah! Królisy! \m/
  • olgunika

ja słyszałam o króllisie ale to bylo bardzo dawno. pamietam ze rzeczywiście przegryzał przewody hamulcowe i o dziwo opony samochodów parkujacych przy puszczy kampinoskiej w dzienniku pokazano wtedy bardzo realistyczny rysunek. w zwiazku z gwaltownym wzrostem zaludnienia stolicy., wyjatkowo obfitym wysypem grzybów oraz podniesinym poziomem życia polakow przekladajacym sie na wieksza niz dotychczas liczbe wlascicieli samochodów podejrzewano ze króllis wystepoje w obronie praw zwierzat ktorych prywatnosc zostala przez wszedobylskich i halasliwych grzybiarzy, oraz gryzace spaliny. byl wiec to swoisty happening ekologiczny [jeden z pierwszych na takk duza skale]zaaranzowany i wykonany tylko i wyłącznie przez zwierzęta z puszczy kampinoskiej
  • Anonim

z tym, ze guziec akurat byl autentyczny. skurczybyk nawial z transportu. wiezli go chyba z jednego zoo do drugiego. po paru dniach drania zlapali. dostal strzala srodkiem usypiajacym i zostal "zabezpieczony". tak powiedzial pan rzecznik prasowy policji.

kiedys byla podobna sprawa z tygrysem. tylko, ze trafiony zostal weterynarz. no i nie strzalka uzypiajaca, ale pociskiem z P64. policjant spanikowal jak tygrys ruszyl na weterynarza...
  • Mr.D

uf.....dobrze,że weterynarza nie zabił tygrys :/
    guziec.to brzydki kawał ch*ja . pumba to guziec :P
  • Anonim

Królis...litości...XD
  • Anonim

ha ha. niektotzy przejmują zachowania guźców:P
  • Anonim

Guziec czyli afrykańska świnia, nawiał do Lasu Kabackiego jakieś 5 lat temu i do tej pory nie został złapany (prawdopodobnie nie przeżył pierwszej zimy). Kiedyś w Paśmie ukazała się jego fotografia zrobiona przez przypadkową osobę, która akurat szła leśną drogą.

Pozdrawiam,
    Jarek Ossowski
  • Zak

Królis.....coś mi sie kojarzy z baaaardzo dawnych czasów. a o Guzcu nie słyszałem :/
    Za to zastrzelenie weterynarza jakkolwiek makabryczne zawsze wywołuje u mnie ironiczny uśmiech :D
| |

Legenda Miejska - Mitologia Miejska (ang. Urban Legend) - z pozoru prawdziwa informacja rozpowszechn...

Fotki

Miejsca grona (1)