Mitologia Miejska - Urban Legends [4493]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Królis

Ja bardzo przepraszam ... Królis to moj pseudonim od ładnych paru lat ... Z tego co wiem narodziłemsie 1986 roq i jak byłem mały to napewno nie biegałem po puszczy kampinoskiej i co wiecej nic nie przegryzałem ... To tyle co mam do powiedzenia :d
  • vikinga

>Henryk Strzałek napisał
    >z tym, ze guziec akurat byl autentyczny. skurczybyk nawial z
    >transportu. wiezli go chyba z jednego zoo do drugiego. po
    >paru dniach drania zlapali. dostal strzala srodkiem
    >usypiajacym i zostal "zabezpieczony". tak powiedzial pan
    >rzecznik prasowy policji.
    >

guźca nie złapali! pamiętam jak w paśmie chyba czy innej gazecie podawali informacje ile dni już grasuje... dużo tego było..

a jak królis z teleexpresu się wziął to niedziwne.. w końcu tam też ORŁOś hehe
  • Anonim

Pamiętam królisa. Był clou wakacji AD 1991, informacje o nim pojawiały się także w kolejnych latach, aż wreszcie około 94' został zapomniany.
    Telewizja prezentowała trzy podobizny tegoż stwora: zdjęcie z przodu, bardzo nieostre, zdjęcie z profilu - za to bez zbliżenia z dużej odlgłości i wizję artysty czyli rysunek.
    Mój kolega strasznie się nakręcił, że królis przyjdzie do lasu bemowskiego i on go na pewno spotka. Ale chyba nie spotkał...
  • Krasnal

Ja akurat słyszałem że był to królikolis
  • Mateusz.

a dwa czy trzy lata temu w fakcie pisali o mordującym króliki pomórniku...
  • dessdemoona

Królis... Pokemona jakiegoś znaleźli, czy co? Zbłąkane dziecię Neostrady, któremu padł przewód TP i teraz się mści przegryzając inne przewody, w tym - hamulcowe :D
  • Raven/Śliwa

>Łukasz P. napisał
    >Całą historie nakręciły media w sezonie ogórkowym...
    >Nie było o czym mówić w programach i puścili raz kaczke
    >o lisie z głową zająca. Miał to być niby stworek
    >powstały w wyniku mutacji po wybuchu w Czarnobylu... Ja
    >jako dziecko wtedy to łyknąłem...
    >Najśmieszniejsze jest to że ludzie na prawde w to
    >wierzyli... potem były artykuły w prasie.. itd..
    >

Wiem pamietam , chyba nawet sztuka teatru tv o tym byla lub jakis taki mini film przygodowy o poszukwaniach krolisa :D i faktycznia mial byc efektem czarnobyla .
    Guziec nie zostal schwytany :P choc jakis czlowiek twierdzil ze skrzyzowal sie z jego swinka wolno sie pasaca w okolicach lasu kabackiego

A akcjia z krokodylem jest dosc wiarygodna bo nieodpowiedzialni terrarysci rozne stwory na lono natury wypuszczali < najczesciej zolwie wodne i piranie , ale slyszalem juz i o skorpionie , a krokodyle sa w handlu ( nawet kiedys 1 mnie uzarl :D ) .

No a poczatkach 20w. moj pradziadek osobiscie jednego w Wisle pod Krakowem na polowaniu ustrzelil :D < austryjaccy celcnicy na rogatkach tez mu nie wierzyli jak tlumaczyl ze wraca z polowania i na wozie wiezie krokodyla :D > jak sie pozniej okazalo gadzina zwiala z pobliskego cyrku i wypatrzyl ja sprytny parobek i wystawil dziadkowi z Zlotego :D (Stara historia rodowa )
  • puszczalska wiedźma

Jeszcze chupacabra by się kwalifikowała do tego zoo.

http://poorbuthappy.com/ease/archiv...
  • Marcin Sumera

>Desdemona napisała:
    >Królis... Pokemona jakiegoś znaleźli, czy co? Zbłąkane
    >dziecię Neostrady, któremu padł przewód TP i teraz się
    >mści przegryzając inne przewody, w tym - hamulcowe :D

historia jest trochę starsza niż neostrada; )
    ...ale co do pokemonów, to skojarzenie jak najbardziej trafne.

• Raven/Śliwa

pamietam iz film <sztuka czy co to bylo > konczyl sie rozwiazaniem zagadki iz krolisem okazal sie jaks menel poprzebierany w skory i furta i mieszkal w puszczy kampiowkiej .... pamietam ze zeby faktycznie mial mocne bo tajniakowi jak go chwytal obgryzl kciuk :D ale w jakim celu udawal krolisa niestety juz nie pamietam
  • Anna Witkowska

Ja też oba pamiętam, Roback, też się tego panicznie bałam przez długi czas.
    Nie wiem jak można puszczać takie rzeczy dzieciom przed 22 :)
| |

Legenda Miejska - Mitologia Miejska (ang. Urban Legend) - z pozoru prawdziwa informacja rozpowszechn...

Fotki

Miejsca grona (1)