MKS Świt Nowy Dwór Mazowiecki [317]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • GuRaL! Biało- Zielony!!!

Zacznijmy od przygotowań. O sparingach nie będe wspominał bo są w innym wątku.
    Dzisiaj na treningu byłem i widziałem sporo nowych twarzy, ale to każdy wie. Na testach przebywało dziś pięciu wenezuelczyków. Pozycji nie znam, wiem że napewno był tam bramkarz który nawet dobrze się spisywał. Zobaczymy co będzie dalej z nimi... czas pokaże a inauguracja zbliża się szybkim krokiem. Już w sobotę 11.08 Świt pojedzie do Olsztyna walczyć z tamtejszym OKS-em.
  • baraniak

Co słychać u rywali ?

Miałem dziś sporo czasu i szukałem ciekawych informacji o naszych rywalach. Postanowiłem w skrócie napisać kilka wiadomości o sparingach i składach klubów z naszej ligi.

Wigry Suwałki

Kadra zespołu z Suwałk składa się z 23 zawodników, z czego 15 z nich to wychowankowie klubu. Drużyna w ostatnich dniach pozyskała sponsora, którym jest firma Stollar. W planach drużyny jest awans do nowej II ligi w ciągu 2 lat. Klub nawiązał także, współprace z Widzewem Łódź i norweskim klubem NFK Nottoden. Zespół przebywał na zgrupowaniu na Litwie, gdzie rozegrał kilka sparingów z tamtejszymi drugoligowcami.

Sokół Aleksandrów Łódzki

Pierwsze sparingi drużyna Sokoła grała z 4 ligowym Mieniem Lipno (4-0 dla Sokoła) i 1 ligowym klubem z Białorusi MTZ Ripo Mińsk ( mecz przegrany 4-2). Potem przyszła pora na Widzew, który wystąpił rezerwowym składem (mecz wygrany 2-0)

Dolcan Ząbki

Pierwszy sparing drużyna z Ząbek rozegrała z Polonią, i przegrała 3-0. Reszta sparingów układała się różnie, min. porażka ze Zniczem 4-2, zwycięztwo nad KSZO 2-1. W kadrze Dolcanu jest bramkarz, reprezentował kiedyś barwy Świtu Piotr Retkowski

Radomiak Radom

Celem klubu z Radomia jest zajęcie miejsca w 6. Jerzy Engel jr nie chce awanosować na siłe do nowej I ligi, gdyż jak twierdzi taki awans może przerodzić się w tragedie. Wielu zawodników, którzy będę prowadzić w tym sezonie grę Radomika była dotychczas rezerwowymi.
    Dla większośći z nich będzie to debiut w III-cio ligowych rozgrywkach. Wyniki sparingów Radomiaka nie są zadowalające. Większość meczów kontrolnych drużyna z Radomia przegrała z przeciwnikami niżej notowanymi.

Olimpia Elbląg

Wyniki sparingów Olimpii prezentują się średnio. Porażki z Kaszubią
    Kościerzyna (2-1), Cartusią Kartuzy (5-0), Zatoką Braniewo (4-2), remis z Rodłem Kwidzyń (3-3), wysokie zwycięztwo nad Zalewem Frombork (8-0) i pokonanie Syreny Młynary (2-1) oraz Wierzycy Pelplin (2-1). Drużyna z Elbląga przystąpi do nowego sezonu bez swojego najskuteczniejszego zadownika Piotra Ruszkula, który w tym sezonie zasilił skład Górnika Zabrze. Olimpia wycofała się także w tym sezonie z rozgrywek Pucharu Polski w celu lepszego przygotowania się do nadchodzącego sezonu.

Orzeł Kolno

Drużyna przygotowała się do zbliżającego sezonu z myślą o grze w IV lidze, jednak po
    wycofaniu się z ligi rezerw Jagiellonii, drużyna z Kolna rzutem na taśmę znalazła się w III lidze. Zespół ten w sparingach nie prezentował się najlepiej i przegrywał większość potyczek towarzyskich. Drużyna ta raczej nie będzie miała szans na jakikolwiek sukces w nadchodzącym sezonie

Warmia Grajewo

Drużyna Warmii w meczach kontrolnych nie spisywała się najgorzej. Wygrany mecz z Narwią (1-0), pokonanie Mrągowi (4-0) oraz Jagiellonii [ME] (3-2) remis z Koroną Ostrołęka (1-1) i porażka z Dolcanem Ząbki (3-0)

Szynaka Drwęca Nowe Miasto Lubawskie

Drużyna z Nowego Miasta Lubawskiego prezentowała się całkiem przyzwoicie w sparingach wygrywając prawie wszystkie mecze. Z drużyny odeszło 9 zawodników i także 9 przybyło.

Mazowsze Grójec

Mazowsze w meczach kontrolnych grało w kratkę. Wygrali min. z Legionovią (4-3) przegrali ze Startem Otwock (2-1) i zremisowali bezbramkowo z drużyną z Nadarzyna. Klub z Grójca opuszczają min. Marcin Danielewicz, Piotr Samoraj, Paweł Samczyk i Adam Centkowski, zawodnicy, którzy reprezentowali kiedyś barwy naszej drużyny.

Nadnarwianka Pułtusk

Drużyna z Pułtuska przegrała 3 mecze kontrolne, w tym jeden ze Świtem (3-1), wygrała także 3 razy i zaliczyła jeden remis z Legionovią (2-2). Klub zacznie zbliżający się sezon bez większych wzmocnień. Nadnarwiankę natomiast opuściło 6 zawodników, z czego kilku grało w grach kontrolnych Świtu (czy zostaną u nas, tego nie wiem)

Ruch Wysokie Mazowieckie

Drużyna Ruchu zaliczyła kilka dobrych sparingów, min. zwycięztwo z Jagiellonią (2-1). W drużynie nie było wielkich ruchów transferowych.

Concordia Piotrków Trybunalski
    Stal Głowno
    UKS SMS Łódź - Brak informacjii

OKS 1945 Olsztyn \/
  • baraniak

OKS przystąpi do meczu ze Świtem w osłabieniu. Trzech zawodników z Olsztyna pauzuje za kartki, do tego dochodzi jeszcze ich środkowy obrońca, który nabawił się kontuzji i jego występ stoi pod znakiem zapytania.

Spranigi OKS-u

Jagielloni Białystok - OKS 1945 3:0
    OKS 1945 - Zatoka Braniewo 4 : 3
    OKS 1945 - Arki Gdynia II 4:0
    OKS 1945 - Wierzycą Pelpin 0:1
    OKS 1945 - TKP Toruń 2:0
    OKS 1945 - Huragan Morąg 2:0
    OKS 1945 - Mrągowie Mrągów 3:2

Celem drużyny OKS-u, jest uplasowanie się w czubie tabeli, co będzie zadaniem trudnym, gdyż, jak uważa trener olsztynian, w drużynie brakuje doświadczonych zawodników.
  • Tomaszek

Jakis wyjazd czy cos organizowane na sobote??:D

Jest organizowany wyjazd... Koszt 35zł. Zbiórka pod halą o 11.30
  • Tomaszek

no to wypas;] a mniej wiecej ile osób jedzie?
  • Dziczek

a to już pytanie do wróżki..
  • Tomaszek

ja slyszalem że 30+...ale sam nie wiem...pewnie sie okaze w sobote...i bedzie dzwonienie po kazdego:D
  • Anonim

Gural a po co tutaj o tym piszesz?

Więcej chętnych sie zbierze nie??

OKS- Świt... niestety 1:0 w dupe...
  • Tomaszek

i to samobój...
  • Anonim

strzelil jak rasowy napastnik
  • Tomaszek

bez kitu...nie potrzebujemy llepszych napastników...wywiódł wszystkich obrońcvów w pole...nawet bramkarz poleciał nie w tą strone

Świt- Dolcan 1:1
    dla nas Zjawka strzelił... ogólnie byliśmy lepsi od Dolcanu no ale niewykorzystane sytuacje się mszczą po czym padło wyrównanie
  • Warchoł 1910

Witam
    Dzis ktos zawita do Radomia ze Świtu??

No i 1:0 do przodu! Bardzo pięknie! Oby tak dalej! Szkoda tylko Wojtka...

Świt- Orzeł Kolno co obstawiacie? Ja to ze 4/5:0
  • <> st®uś <>

3:0 i kolejne punkty
  • Anonim

4:1 dla Świtu
| |

Maja grona inne kluby ma i nasz! :) Grono kibiców i nie kibiców Świtu Nowy Dwór Mazowiecki.

Fotki

Miejsca grona (0)