MMz [3160]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Katarina

Dla wszystkich miłośników tej formy dojeżdzania do docelowych miejsc pracy, szkoły i innych form rozrywki :) Uważam tę formę za stosunkowo najszybszą, najwygodniejszą ( czasem jak dadzą jedną jednostkę jest śmiesznie, ale w Mińsku zazwyczaj się usiądzie :) ) Czasem zdarzają się śmieszne sytuacje, i o takich tu opowiadajmy!!! Mamy niemałe powody do radości, ponieważ otworzono tunel średnicowy!!! Niech żyją koleje :)
  • Anonim

Tunel średnicowy, a wczoraj juz pokazywali w kurierze, ze na śródmiesciu cieknie na perony :)

Polecam pociag TLK rano o 8:02. Jedzie jakies 20-max 25 min, zatrzymuje sie dopiero na wschodnim. Niezly speed!
  • Anonim

Ja rowniez poruszam sie w kierunku zachodnim PKP-em; ) TLK moze i szybki ale pospiechy sa drozsze i jest ich mniej ...
  • Użytkownik usunięty.

Pospiechem sie jedzie za free :P
  • Katarina

własnie ile trzeba doplacic do miesiecznego studenckiego, żeby bilet obejmował także pośpiechy? to fakt jest ich mniej. A ja narazie nie narzekam, bo nawet osobówki jadą max 50 min do śródmieścia. Jutro wstaje o porze zakazanej, żeby zdążyć na 6:18, . Śmiesznie wyglądaja pociągi rano jak całe przedziały śpią, niektorzy chrapią, niektorzy przytulaja sie do sąsiada, który też śpi, to są takie pociągi widmo, zero życia, koło wschodniego zaczyna się zycie, każdy przeciera oczy, pozniej zaczynaja dzwonic budziki, jakoś tak domowo się robi, hehehehe
  • Anonim

taaa .. prawda, niektorzy jezdza za free :P ale jesli chodzi o pospiechy to najbardziej lubie panow ktorzy szybko przachdzaja sie przez wagony i mowia "piwo jasne, piwo jasne" :P
  • Ruby

Wracasz z pracy/uczelni w godzinach popołudniowych? Masz ochotę pograc w karciochy (najczesciej z pieknymi paniami na odwrocie)? Wychylił bys bro lub cos mocniejszego? Szukasz miłej, rodzinnej atmosfery podczas podrózy? Wsiadaj do służbówki!! Tam zawsze dzieje się dużo wiecej niż w każdej innej czesci pociagu. Śpiewy, gry zespołowe, trunki wyskokowe.... Wszystko to bezkarnie jedynie w służbówie.
  • Katarina

kiedyś jechalam pospiechem z terespola koło 6;30 a tam w przedzialach normalnie wielka bomba imprezowa, polewanie, spiewanie, wódą wszędzie śmierdzialo. Zwarzając na to o jakich nieludzkich porach Ci ludzie wstają żeby dojechać do Wawy ,to chyba muszą się jakoś rozgrzewać by przetrwać, ale mają zdrowie trzeba przyznać :)
  • Anonim

z tego co wiem nie mozna dokupywac doplat do biletow. Mozna za to kupic cos co sie nazywa biletem łączonym. Jest on tanszy niz dwa oddzielne bilety na dwie spolki a wygodny.

Np w jedna strone jezdzisz tylko zwyklym, a wracasz zazwyczaj pospiechem to mozesz taki bilet kupic.

Mozna tez kupic taki, gdzie w jedna strone jezdzisz zwyklym albo pospiechem, a wracasz tylko zwyklym itd itd. Wiecej jest kombinacji.

Oczywiscie w informacji sie tego nie dowiedzialem, tylko od milych Pan z przedzialu w TLK alexandria. One za to dowiedzialy sie od kasierki, ale raczej nie w Mińsku.

Co gorsze co kierownik pociagu to inne teorie. Zazwyczaj nie kupuje biletu bo machają reką i mowia, ze "a niech pan siada" (mam miesieczny na zwykly pociag, moze dlatego i legitymacje kolejowa)

Dodatkowo zawsze, ale to zawsze jak kupuje bilet w pociagu ma on inna cene mimo ze zawsze kupuje w tym samym pociagu TLK 8:02. Dzis zaplacilem 5,25, wczoraj 10 zł, przedwczoraj 6,80. Jeszcze innym razem 7,50 i kazdy kierownik sprawdza to w ksiazkach, taryfikatorach itd. Niepojęta sztuka dla mnie. Moze mają rozne wydawnictwa :)))

Jakies inne teorie??
  • Anonim

>Katarzyna napisała:
    >kiedyś jechalam pospiechem z terespola koło 6;30 a
    >tam w przedzialach normalnie wielka bomba imprezowa,
    >polewanie, spiewanie, wódą wszędzie
    >śmierdzialo. Zwarzając na to o jakich nieludzkich
    >porach Ci ludzie wstają żeby dojechać do Wawy
    >,to chyba muszą się jakoś rozgrzewać by
    >przetrwać, ale mają zdrowie trzeba przyznać
    >:)

Moja droga, Ty chyba na wycieczki do Zakopanego albo do Trójmiasta nigdy pociagiem nie jezdzilas :)))
    Na takich ekskursjach to sie dopiero dzieje :)
  • Katarina

heeeee niebywałe, rozbawilo mnie to że za każdym razem inna cena, moze wynika to z tego ze na róznych odcinkach trasy przychodzi akurat konduktor u ktorego kupujesz, ale skoro to pospiech nietrudno sie domyslic, ze wsiadles w Minsku, skoro wczesniej sprawdzal bilety w Siedlcach.. heeee
  • Królowa

ile kosztuje zwykły miesięczny na pkp?
    bo pekaesami już jestem zmęczona...
  • Ja to Ja

>Pułkownik Gruber. napisał
    >Wracasz z pracy/uczelni w godzinach popołudniowych?
    >Masz ochotę pograc w karciochy (najczesciej z pieknymi
    >paniami na odwrocie)? Wychylił bys bro lub cos
    >mocniejszego? Szukasz miłej, rodzinnej atmosfery
    >podczas podrózy? Wsiadaj do służbówki!!
    >Tam zawsze dzieje się dużo wiecej niż w
    >każdej innej czesci pociagu. Śpiewy, gry
    >zespołowe, trunki wyskokowe.... Wszystko to bezkarnie
    >jedynie w służbówie.

hehehe służbówki są zajebiste jak jade pociągiem to tylko w służbówce;]
  • Anonim

>Katarzyna napisała:
    >heeeee niebywałe, rozbawilo mnie to że za
    >każdym razem inna cena, moze wynika to z tego ze na
    >róznych odcinkach trasy przychodzi akurat konduktor u
    >ktorego kupujesz, ale skoro to pospiech nietrudno sie
    >domyslic, ze wsiadles w Minsku, skoro wczesniej sprawdzal
    >bilety w Siedlcach.. heeee

zawsze jak wsiadam do pociagu ide do kierownika i mowie ze chcialbym bilet kupic. Stoje w kurtce wiec raczej wie ze z Minska jade :))

A ceny i tak nie rozumiem. Wg mnie sluszna cena to 6,50 (najwiecej bylo przypadkow takich cen) ale ostatnio babka jak mi 10 zł sypnęla to zacząlem sie burzyc. Wyjela mi wszystkie taryfikatory, powiedziala co za ile, jaka naleznosc za wypisanie, za miejscowke, za druk, za sam bilet,,,, ze sobie darowalem juz.

Co do tych cen prosze sie nie sugerowac, bo ja mam znizke ponadstudencką i zeby ktos nie planowal podrozy za 6,50zł.
  • Anonim

>Kwiatowa królowa napisała:
    >ile kosztuje zwykły miesięczny na pkp?
    >bo pekaesami już jestem zmęczona...

miesieczny to cos ok 140 zł, ale moze przesadzilem.
  • Królowa

może pytanie nie na miejscu :) ale w zimie one nie mają opóźnień?
  • Anonim

zimą w zeszlym roku mialy i to czesto. Teraz jezdza ok.
  • Drzemi

>M... napisał
    >zimą w zeszlym roku mialy i to czesto. Teraz jezdza ok.

Zależy które i w którą stronę...
  • Anonim

przy -30 stopniach zdarzały się spore awarie, zarówno pociągów jak i zwrotnic
  • Katarina

polecam pociąg 6:18 dla wcześnie wstających, jest luźny, dwie jednostki, miło przyjemnie, przestronnie, Jest tak luźny bo pociąg z Łukowa 6:12 zgarnia większość ludzi :)
| |

Mińsk Mazowiecki (Mińsk = połysk, Mińsk = mia-100-rond) FAQ: ... Wikipedia, minskmaz.com.pl, min...

Fotki

Miejsca grona (39)