modest mouse [203]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • gregor

temat nie na czasie... ale coś za mało działa forum o najzajebistszym zespole :)

jak wam się podoba ostatnia płyta? jakie są wasze ulubione piosenki z niej?
  • gregor

spaliłem tytuł, ale mam nadzieję że ci co wiedzą, to się połapią...

oczywiście, brzmieć powinien: good news for people... :P
  • zenana

hmmm...wbrew powszechnym tendencjom do krytykowania modestów za ostatnią płytę----->mi sie ona podoba mimo wszystko.
    ulubione kawałki?
    hmm.... na pewno BLACK CADILLACS, THE VIEW i THE OCEAN BREATHES SALTY. w sumie więcej lubię niż nie lubię. ; ]
  • Anonim

Jeszcze nie słyszałem, ale już załatwiam/ kupuję...
    Jak mi tylko czasu starczy ^_^'
  • gregor

to teraz ja: pierwsza trójka z płyty.
    black cadillacs
    satin in a coffin
    bukowski

pierwsza trójka zmienia się w zależności od nastroju. może wyglądać też tak:

bury me with it
    dance hall
    devil's work day
  • panna pe

bossski album, jeden z moich ulubionych z roku ubiegłego!

'ocean breathes salty'
    'bury me with it'
    'float on'
    'bukowski'

ale cała cudna, no.
  • Anonim

kurcze najgorsze jest to ze trudno mi sie zdecydowac na ulubiona piosenke bo kazda jest swietna pod jakims wzdledem.
    niesamowicie dzialaja na mnie "black cadillacs" i "bury me with it". "dance all" wprowadza mnei w wrecz szalenczy stan :P uwielbiam tez moment "you'll tell me what you want and i'll tell you what you get" w "ocean breaths salty". czesto ma mtez ochote na "satin in a cofin"... a od "float on" wszystko sie zaczelo...;) ech i zaraz i tak wszsytkie piosenki wymienie :)
  • zuzenak

na początku Satin in a coffin i float on, a potem blame it on the tetons, world at large, bury me with it.
    I know that starting over's not what life's about but my thoughts were so loud I couldn't hear my mouth.
    teksty na tej płycie są jakby lepsze od poprzednich.
  • Anonim

moje ulubione utwory to pierwsze 3 na płycie, oczywiście nie licząc intro :D
    poza tym jeszcze "This Devil's Workday"
  • Bąz

e tam. Ja wolę Księzyc i Antarktykę sto razy bardziej , no i chyba tihs is a long drive for someone.... też jest duzo wyżej niźli nowy albumik...
  • Anonim

no, ja tez wolę Moon&Antarctica, choćby dlatego, ze jest tam utwór "stars are projectors", ale temat jest o ostatniej płycie :D

• wannabe jew.

the view
    satin in a coffin
    float on
  • Anonim

1. Black Cadillacs
    2. Blame It On The Tetons
    3. The Good Times Are Killing Me
  • Anonim

bury me with it rzadzi:) a tak w ogole to caly album jest genialny;)
  • Anonim

woohoo... The View Black Cadillac i Saint In A Coffin!!!
    A ktoś mówił że nie jest... bo ja tak trochę spoza tematu się wpycham:)
  • Anonim

Ktoś krytykował tę płytę... no nie wiem, nie wiem. Black Cadillacs jest cudne (jak dochodzi do momentu "and we were laughing at the stars..." to już mnie prawie nie ma. rozpływam się) Float On piękne (za dużo słucham, boję się że w końcu mi się "przeje", ale przestać słuchać, usunąć z odtwarzacza - nie mogę), Dance Hall niesamowite (wcześniejsze tak energetyczne i tak działąjące na mnie nagranie to "Breake on through" Doorsów). Bukowski, The View, The Good Times Are Killing Me - świetne. I jest jeszcze The World At Large... po prostu piękne. Delikatne. Cudowne.

Modest Mouse wciaż odkrywam, poznaję. I dają nadzieję, że w nowej muzyce może się pokazać coś świetnego. A coraz rzadziej sięto - niestety - zdarza.

Pozdrawiam Was (wspaniale się tu czuję: człowiek o ksywie yossariann, inny ze smokeboxem w zdjęciu... jak w domu:)
  • Anonim

1.the good times R killing me
    2.bukowski
    3.float on

modest mouse poznałem przez przypadka; )
    przeczytałem gdzieś .. kiedy byłem w szale wszystkiego co o Bukowskim Charlsie jest .. że jest taki zespolik co to nagrał numer o tym tytule ..
    no i
    się zaczeło ...
    do tej pory uzbierałem 4 albumy

• KarateKubi

no przede wszystkim 'floats on', ostatnio tez 'black cadillacs'. bardzo dobra plyta, bardzo dobry zespol. oi!
  • KarateKubi

no a raczej float on, bez tego 's'
  • Anonim

the view (mój fav) brzmi jak reaktywowane pixies z brockiem na wokalu:)
    poza tym world at large jest cudny i burry me with it też.
    float on świetnie rozwija wątki poruszone w world at large - też mi się doznaje tego.

jednym słowem kapitalna płyta, słabsza od moon and antarctica, ale fajniejsza od pierwszych dwóch, na których moim zdaniem jest dopiero poszukiwanie pewnego absolutu jaki został zawarty na księżycowo-arktycznej płycie.

modest mouse w mojej 10 ever.
  • 1
  • 2