Moskwa | Москва [466]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Maciek via e-mail

Czesc,
    czy wiecie na ile wczesniej mozna robic badania lekarskie potrzebne do wizy? jednym slowem - po wize bede sie zglaszal 1.09 a badania chcialbym zrobic w czerwcu - uznaja mi je czy nie? i przy okazji czy robiliscie swoje badania gdzies zbiorczo, w jakiejs konkretnej przychodni, czy biegaliscie po wielu? pytam co by czas zaoszczedzic;)
    dzieki!
  • 547334567876

zalezy gdzie kcesz robic wize .... jesli w specjalnej firmie to procesz jest jakos przyspieszony .... .. a badania w obojetnie jakies przychodni .. najszybciej badania sie robi przy mdm ... rano zdejsz krefff i wieczrkiem masz wynik ...
  • Anonim

Mam pytanie! musze wypełnić wniosek wizowy do Moskwy, i nie mam pojecia co mam odpowiedzieć na te pytania:
    >>Czy posiada Pan/Pani
    ważne w Rosji ubezpieczenie medyczne?(czy to jest konieczne bo takiego ubezpieczenia nie posiadam, a jak coś to gdzie to można dostac i jak długo to zajmuje)
    >>Indeks i nazwa grupy turystycznej (czy to się wypełnia tylko wtedy gdy jedzie się tam z wycieczką?)

Z góry dziękuje za pomoc:)
  • Kаролина

Z tego co wiem, przy ubezpieczeniu medycznym nalezy wpisywac-NIE.Tak przynajmniej robi sie w przypadku wiz turystycznych.
  • ДОКТОР i Wojtek

gowno prawda przy ubezpieczeniu musisz napisac TAK bo musisz miec wazne ubezpieczenie. a index i nazwa grupy turystycznej nic nie piszesz jak wyjezdzasz z RONiKu to nic nie wpisuj a jak z innego miejsca to zostaw i jak bedziesz zanosic wniosek to sie zapytaj. A z tym ubezpieczeniem to najlepiej wykupic je w Polsce. Pozdro z Moskwy :)))))
  • Pola Monola

Do tej pory jezdzilam na wizach jendnokortnego wstepu... teraz mam sie starac o wielokrotna i mam sie zbadac na nosicielstwo HIV...

• Anonim

ja przy ubezpieczeniu nic nie wpisalem i problemu nie bylo; -D
    Co do HIVa, w praktycznie kazdej klinice mozna sie przebadac, czeka sie od 1 do 2 dni na wynik. A i tak to wielka ściema jest; -p
  • смерть дураком!!!

>DOKTOR i Wojtek napisała:
    >gowno prawda przy ubezpieczeniu musisz napisac TAK bo musisz
    >miec wazne ubezpieczenie. a index i nazwa grupy turystycznej
    >nic nie piszesz jak wyjezdzasz z RONiKu to nic nie wpisuj a
    >jak z innego miejsca to zostaw i jak bedziesz zanosic
    >wniosek to sie zapytaj. A z tym ubezpieczeniem to najlepiej
    >wykupic je w Polsce. Pozdro z Moskwy :)))))

Dwa lata tu zyje, i niejedna wize wyrabialam i wcale nie potrzeba ubezpieczenia dla Polakow...

• Dzasta

Witam
    Rzeczywiscie , badanie na nosicielstwo wirusa HIV to podstawowe badanie , ktore trzeba wykonac , czeka sie krotko 1-2 dni , tyle czekalam .... Zadne inne badania nie byly mi potrzebne do rocznej wizy . Odnosnie ubezpieczenia , JEZELI PRZYJEZDZACIE do obcego kraju ZAWSZE WArto sie ubezpieczyc OCZywiscie NIe jest TO PRZYMUS , ale wiem z wlasnego doswiadczenia ze placisz ,male pieniadze miesiecznie ale gdy cos wydarzy sie na obczyznie masz spory zwrot kosztow .... Cenny w Moskwie sa zawyzone jezeli chodzi o uslugi medyczne wiec Warto sie ZAstanowic i pomyslec o tym przed przyjazdem do Moskwy .....
  • смерть дураком!!!

Kochana czy masz na mysli slawnego zęba; p??
  • Dzasta

Dokladnie , ja biedna tyle musialam ciepriec przez pania stomatolog ...... ktora chciala zarobic szybkie pieniazki i oczywiscie zarobila .....