Motocykle nie dla dawców :)) [1121]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Stan

a wiec tak jakie sa wasze typy na najlepszego cruisiera powiedzmy ze dzielimy na dwie kategorie polowki czyli tam do 800cm i pelne to 1,5 no i wzwyz no i trzeba wypisac co za nim przemawia nie tylko wyglad sie liczy wiadomo

klasa polowek
    jak dla mnie no to kawasaki drifter mocna polowka cos kolo 50 kilku koni mechanicznych, mily dla ucha klang no i ta stylistyka na indiana - palce lizac
    suzuki intruder volusia - w sumie to cena przemawia na jego korzysc mowiac o uzywanych no i to ze jest dosyc pospolity
    driftera ciezko spotkac
    volusi jest sporo

klasa pelna
    kawasaki drifter 1500 no wiec to co polowka tyle ze mocniejszy 64 KM wiadomo w tych motorach o moc nie chodzi ale z taka moca juz nas maluch nie wyprzedzi jak to ma miejsce przy drag starze 650 classic - [ 40 km ... ] czy shadow 750 z wstretnym brudzacym lancuchem
    no ale nie wazne motor nie powtarzalny nie pospolity podoba sie tylko tym co maja wieksze poczucie estetyki czyli takie chamy od malucha czy cos to uwazaja to za kijowy motor
  • Stan

chujowa ekipa nic nie napisaliscie
  • RaoulDuke

chujowy post, chujowy odzew
  • anonimowy

w klasie pełnej
    HD Sportster XL 1200S Sport
    bo Harley to Harley :)
  • A®ti

Sportstery sa do d... wypozyczylem sobie jednego do jazdy testowej. Sztywny badziewnie, gang tandetny -jest 1000 lepszych innych motocykli.
    Ja mam Drag Stara 650 i uwazam ze jest najlepszy w tej klasie do 800. Wygląd the best, wygoda podczas jazdy niesamowita, piękny dzwięk (szczególnie jak wydłubałem tłumik) i nic tylko jezdzic. Powiecie że chwale bo mam-ale mam bo chwale; ]
  • anonimowy

nie no bez jaj - sportster do d... ???
    najlepszy motocykl jaki poruszał sie po naszej planecie :)
    japońce powinny pozostać przy "przecinakach"
    no ale wiadomo kazdy chwali swoje :)
  • Grono.Net

a co powiecie o FAt BoYu ? On na mnie robi wrazenia choc nie mialam niestety jeszcze okazji nawet na nim usiasc.. :/
  • A®ti

co do sportstera- dobrze to ujołeś -niech Harlej zajmie się cruserami a sportowe niech zostawi w spokoju :) a nie wyszlo mu takie niewiadomo co. a fat Boy - też mi się bardzo podoba. To zależy jakie kto lubi crusery- czy takie ciężkie "dla starszego pana" czy coś w stylu dragstara czy marudera z lrzejszym obudowaniem. O sportsterze się wypowiadałem, bo miałem okazję się przejechać a ogólnie o Harleyach mówię że poza legendą, to nie są dobre motocykle-to jest to, co usłyszałem na mieście.(że się często psują itp.)ale to już trzeba by było się kogoś z Harleyem zapytać. Jeśli chodzi o Chopery Harleya Sportster jest na ostatnim miejscu...(u mnie rzecz jasna)
  • anonimowy

ogólnie wyszscy co mają "Chińskie Chopery" mówia źle o Harleyu (mają chyba kompleksy)
    Tutaj sie to potwierdziło :)
    a tak przy okazji --- to jakim Sportsterem miałeś okazje sie przejechać??? Poj. i rocznik plis :)
  • A®ti

1200 z 2000r. -W Wawie na bodajrze Prymasa tysiąclecia (kolo klubu route 66 jest salona Harleya gdzie można się przejechac dowolnym Harleyem for free na godzinke ,lub jak sie dobrze zagada na dlużej.Teraz jest tez możliwość Buelem, ale jeszcze nie było mi dane. Jeżdziłem też Road Kingiem -to zupełnie co innego. Poza firmowym cichuteńkim tlumikiem jedziło się świetnie! Nie mowie, że Harley to tragedia. W Choperach zakochałem się właśnie przez Harleya. Tymniejmiej Sportster no dla mnie niewypał Harleya. Wygląda nawet ok ale jazda nim ... coż dla mnie super Choperem to on nie jest. Ale polecam ten salonik-można sie przejechać i wyrobić sobie opinię- trzeba tylko pamiętać- musisz umieć jeździć i mieć prawko -za szkody płacisz z własnej kieszeni;]
    W sumie najbardziej podobają mi się customy-takie jak robią np. w Country Orange Choppers :) mógł bym mieć taki motorek; )
  • anonimowy

no wiem co to za salon bo tam stoi moj Harley :) i na szczescie jest to model jubileuszowy na 100lecie firmy :> Jak dla mnie bomba :]
    a co do Orange Country Choppers to program jest bardo bardzo ale praktyczność takich motocykli jest zerowa, pozycja niewygodna ogolnie fajny motocykle ale tylko na parday a ja w czymś takim udziału nie brałem i brać nie zamierzam :)
  • A®ti

Nie wiem co masz do parad -ja tam sie lubie przejechac- w sumie jedyny moment gdzie spoko bez kasku możesz jechać. Może i pozycja jest nie wygodna-ale to też zależy od modelu -tez nie lubie tych zbyt wyciągniętych. Ale to wszytko jest do zrobienia. A jeździć to jezdżą tymi motorkami bo widziałem. I to nie tylko na paradach. Wiadomo czasem przeginają i tym się nie pojeździ. Kiedyś widziałem jakiś program o motorku, który właśnie człowiek z tego salonu Harleya zrobił. Wszystko fajnie, jakieś K&N, szmery bajery, ale sam przyznawał, że tym motorem to właściwie tylko prosto można jeździć :) Wszystko z umiarem. Dlaczego na szczęcie model jubileuszowy ??? :)
  • anonimowy

no na 100lecie to moze lepiej poskręcany; )
  • anonimowy

a co do parad to w sumie luzik nie mam nic przeciwko :)
    ale zlotów nie lubie
  • A®ti

Możliwe; ) to ciekawe -na parady nie jeździsz , na zloty nie zaglądasz. Wisz zloty to też troche nie mój klimat ale byłem już na 5 czy 6. Ciekawych ludzi sie spotyka -takich pasjonatów jak ja. Ja w sumie kocham Motory -chopery. Ale muzyka metalowa -to troche nie ta droga. Ale klasyczne numery (np.black sabath-paranoid albo Cooper-Hey Stoopid czy Born to be wild)to jest cudowna muzyka w walkmanie na motorku!!! A dlaczego Ty zlotów nie lubisz?
  • anonimowy

hmmmm
    czy nie lubie, moze troche inaczej
    Zloty są OK ale poprostu mnie nie kręcą, nie pasuje do tamtejszego klimatu (mowie tutaj o skorach i muzyce metalowej oraz kulturze osobistej niektorych "zlotowiczów").
    A co do muzyki na motorku to najbardziej lubie dzwięk silnika :)

• A®ti

Ja to nawet w walkmanie slysze dzwiek silnika :) tak jak ludzie na najblizszych dwoch skrzyzowaniach:) moj wydlubany tlumik robi swoje. To gdzie ty jeździsz motorem? tylko rundka po miescie i do garażu? wiesz skóry, muzyka, kultura -to taka cała otoczka. Mnie skóry nie przeszkadzają (też mam) a do ludzi się przyzwyczaiłem. Widze że jeśli chodzi o motory, to rozumujemy podobnie. A lubisz przecinaki?

ps. troche zboczylismy z tematu ale mnie to nie przeszkadza -a innych postow nie ma; d
  • anonimowy

nie no po mieście to w sumie najmniej jezdze
    lubie sie przejechać gdzies za miasto w jakies klimatyczne miejsce :)
    co do przecinaków to oczywiście :))) oraz enduro :)))
    Przecinaki sa przyjemne bo zajebscie przyspieszają (ogólnie fajne zabawki)
    Ale najbardziej jara mnie enduro - zaj... akcja taka jazda w terenie :)))
  • A®ti

Enduro sie jeszcze nie bawiłem. Dla mnie jak sie przymierzałem do nich to jakoś tak wysoko. Ale nie wiem. Nie bylo mi dane się przejechać -ale wygląda na niezłą zabawę. Ktoś mi kiedyś mowił ze nawet są takie miejsca ze w prawdzie za gigantyczne pieniądze, ale mozna sobie pozyczyc enduro i pojezdzic na specjalnym torze.
  • anonimowy

no są są :)
    sam jezdziłem na jakims starym gracie; p ale zabawa kozacka
    musisz jednak znac trase po ktorej bedizesz jezdził bo łatwiej sie na tym uszkodzić niz gdzie indziej :/
  • 1
  • 2
| |

Wsio chopprer & cruiser, klasyczne, zabytkowe, turystyczne. (nic co ma więcej plastiku niż stali)

Fotki

Miejsca grona (0)

Tagi