-
Anonim
roeiko, niestety nic Ci nie mogę powiedzieć na temat tego sprzętu BT - z opisywanych przez Ciebie gadżetów znam tylko ten laryngofon i wiem, że sprawdza się dobrze w sytuacjach dość ekstremalnych, choć wcale niemotocyklowych; o) Tylko szeptanie w nim raczej odpada :o)
Moje rozwiązanie na moto - słuchawki douszne bluetooth Plantronics przerobione tak, że zamiast mikrfonu jest laryngofon. To łączy się z centralką w postaci Garmina Zumo, do którego łączy się również telefon. W ten sposób mogę słuchać muzyki i gadać. Inna sprawa, że jako interkom to raczej kiepskie rozwiązanie... -
.roeika.
>Giersu napisał
>roeiko, niestety nic Ci nie mogę powiedzieć na temat tego
>sprzętu BT - z opisywanych przez Ciebie gadżetów znam
>tylko ten laryngofon i wiem, że sprawdza się dobrze w
>sytuacjach dość ekstremalnych, choć wcale
>niemotocyklowych; o) Tylko szeptanie w nim raczej odpada
>:o)
Thx, ale drążąc ten temat - to skąd pochodzi Twoja wiedza o tym jak sprawdza sie laryngofon?
>Moje rozwiązanie na moto - słuchawki douszne bluetooth
>Plantronics przerobione tak, że zamiast mikrfonu jest
>laryngofon. To łączy się z centralką w postaci Garmina
>Zumo, do którego łączy się również telefon. W ten
>sposób mogę słuchać muzyki i gadać. Inna sprawa, że
>jako interkom to raczej kiepskie rozwiązanie...
Chyba opłacałoby Ci sie rozpoczęcie produkcji "tego czegoś" bo ja Chiny sobie tego nie zrobie... ; o)
-
Anonim
dzisiaj w sklepie z CB radiami oglądałem taki zestaw do CB montowany w kask. wklejane są głośniki i mikrofon na samoprzylepne rzepy, przycisk PTT jest montowany na kierownicy. kosztuje niecałe 70 zł. sklep w al. Stanów Zjednoczonych przy rondzie Wiatraczna (pawilony po prawej jadąc od ronda) -
Anonim
Michał - zmartwię Cię pewnie, ale niestety to jest chłam. W tych głośniczkach słychać cokolwiek dopóki nie odkręcisz manetki trochę bardziej. Ty sam przestajesz być słyszalny dla rozmówcy właściwie już w momencie odpalenia silnika. Stąd właśnie mój wybór słuchawek dousznych i laryngofonu.
A co do samego laryngofonu i pytania roeiki - da się w tym przeżyć dwie doby w terenie, z dobrym obciążeniem na garbie i w łapach, przy sporej ilości biegania i czołgania się w różnych niefajnych rzeczach. Zarówno w upale, jak i w deszczu. I działa, a przy tym nie zostawia na szyi krwawych śladów; o) -
-
.roeika.
Obiecana odpowiedz użytkownika:
"Laryngofon ogólnie się sprawdza, tylko trzeba dobrze dobrać do rozmiaru szyi. Musi idealnie przylegać, inaczej słabo działa. Ja mam taki pancerny "wojskowy" laryngofon, ale polecam lżejsze konstrukcje"
-
Maciek Tomaszewski
http://www.cardowireless.com/Motorc...
Dostalem taki patent razem z tomtomem i dziala super.
Komunikaty nawigacji bez zastrzezen.
Rozmowa telefoniczna w miare ok.przy wiekszych predkosciach mikrofon zaczyna zbyt wiele zbierac.
moze jeszcze w tym tygodniu zakupie drugi set do gadania z plecakiem
jak bede mial sprawdzone to napisze -
Maciek Tomaszewski
i jeszcze jedno:wystajace z boku urzadzenie moze stawiac duzy opor przy wiekszych predkosciach i nie ma szans zeby je przykrecic na tyl kasku wiec nie wiem jak sie bedzie sprawowac na sportbikach bo ja tego uzywam na fjr -
surowy
Witam. Odświeżam temat bo akurat szukam interkomu głownie do porozumiewania się z pasażerem.
Problem w tym, że z gotówką bardzo cienko i szukam czegoś do około 100zł.
Na allegro jest dużo chińszczyzny i właśnie dlatego piszę z pytaniem czy ktoś taką chińszczyznę posiada i jest z niej zadowolony?
Byłbym wdzięczny za pomoc w temacie. -
BIelas
Ja kiedyś w lidlu kupiłem i działa. Ale ma bardzo nie wygodne słuchawki które trzeba dobrze w kasku upchnać. Jak masz kask dobrze dopasowany to będziesz musiał sporo pokombinować z dopasowaniem słuchawki. Generalnie daje radę ale na kabel trzeba uważać. Ma wejście na radio lub jakikolwiek odtwarzacz muzyczny.
Najlepiej to dozbierać i zakupić radiowy, brak kabelka ułatwia życie i nie zerwie się go. -
surowy
a mógłbyś podać nazwę? poszukałbym w necie, bo właśnie szukam czegoś sprawdzonego -
karolina
Kiedyś zakupiłam na próbę ten interkom:
http://allegro.pl/item975400896_sup...
Generalnie kierowca i pasażer może wymieniać poglądy przy użyciu tego interkomu do prędkości 50/h, później niestety już nic nie słychać oprócz szumu, trzeba krzyczeć i to głośno;) Sama konstrukcja w kasku absolutnie mi nie przeszkadzała, natomiast kierowca bardzo się skarżył że słuchawka jest niewygodna i bardzo uwiera.
Jest to tanie urządzenie, w porównaniu z bluetooth`ami na przykład, więc tutaj akurat jakość adekwatna do ceny:]
-
Cooka®
wydaje mi sie, ze nie ma co sie bawic w tanie interkomy, bo tylko bezsensu wydasz kase i bedziesz sie wkurzal, ze i tak nie dziala tak jak tego bys sobie zyczyl. ja uzywam takiego http://3fun.pl/sklep/index.php?cat_... i jestem baaardzo zadowolona. jak go pozyczylismy na wyjazd, to znajomy powiedzial, ze jak go raz uzyjemy, to potem nie bedziemy juz chcieli bez niego jezdzic. i mial racje;) zasieg do 500m a slychac wszystko do ok 120km/h potem jest juz gorzej.
oczywiscie nie namawiam do kupna, bo jesli nie masz funduszy, to moze byc ciezko z zakupem, ale podaje przyklad sprawdzonego i godnego polecenia sprzetu:)
-
surowy
>karolina napisała:
>Kiedyś zakupiłam na próbę ten interkom:
>
> http://allegro.pl/item975400896_sup...
>
>
>Generalnie kierowca i pasażer może wymieniać poglądy
>przy użyciu tego interkomu do prędkości 50/h, później
>niestety już nic nie słychać oprócz szumu, trzeba
>krzyczeć i to głośno;) Sama konstrukcja w kasku
>absolutnie mi nie przeszkadzała, natomiast kierowca bardzo
>się skarżył że słuchawka jest niewygodna i bardzo
>uwiera.
>
>Jest to tanie urządzenie, w porównaniu z bluetooth`ami na
>przykład, więc tutaj akurat jakość adekwatna do ceny:]
>
>
dzięki wielkie. wezmę go pod uwag, chociaż twoja opinia jakoś szczególnie nie zachęca :P
>Cooka® napisała:
>wydaje mi sie, ze nie ma co sie bawic w tanie interkomy, bo
>tylko bezsensu wydasz kase i bedziesz sie wkurzal, ze i tak
>nie dziala tak jak tego bys sobie zyczyl. ja uzywam takiego
> http://3fun.pl/sklep/index.php?cat_... i jestem baaardzo
>zadowolona. jak go pozyczylismy na wyjazd, to znajomy
>powiedzial, ze jak go raz uzyjemy, to potem nie bedziemy juz
>chcieli bez niego jezdzic. i mial racje;) zasieg do 500m a
>slychac wszystko do ok 120km/h potem jest juz gorzej.
>oczywiscie nie namawiam do kupna, bo jesli nie masz
>funduszy, to moze byc ciezko z zakupem, ale podaje przyklad
>sprawdzonego i godnego polecenia sprzetu:)
cena nieźle po hardkorze, niestety nie w tym życiu chyba :) aczkolwiek dzięki za rade
-
Cooka®
>surowy napisał
>cena nieźle po hardkorze, niestety nie w tym życiu chyba
>:) aczkolwiek dzięki za rade
hie hie...cena i tak jest juz nizsza;) jak jak kupowalam byla ponad 1tys;)
nie ma za co oczywiscie:]
-
surowy
dla tych co w przyszłości będa odiwedzać ten temat to szczerze mogę polecić interkom TRONIC -3167 do kupienia na allegro za okolo 50zł. Na luzie mozna sie porozumieć do 100km/h, troche gorzej jest juz przy 120 ale na prawdę nadal krzyczeć nie trzeba. Oczywiscie połaczenie kabelkiem życia nie ułatwia ale az taką cenę można się pomęczyc. Jak na razie to moje pierwsze wrazenie po wyprobowaniu sprzetu. Jechałem tylko pol godziny i tez moge stwierdzic ze sluchawka chyba nie przeszkadza. przynajmniej jak dla mnie
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne