MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Alek

Witam, FZ6 to moj pierwszy powazny moto i juz zaluje ze go kupilem. Nie chodzi o to ze jest za mocny, raczej o to ze za duzo wydalem pieniazkow na to cudo i bardzo szybko doszedlem do granic ktorych w nauce jazdy nie potrafie przekroczyc...

Chodzi mi glownie o nauke jazdy na kole (ale i pochylanie w zakretach, stoopie itp.) - w przypadku gleby bez gmoli ani crashpadow leci mi od razu aluminowa rama i kapy silnika, zaplakalbym sie chyba...
    Efekt jest taki ze za kazdym oderwaniem sie ktoregos z kol od nawierzchni, bardzo szybko wracam nim spowrotem.; ]

Ostatnio pomyslalem nad zakupem jakiejs starej MZ 250, slyszalem ze ladnie staje na kolo a i do jazdy w teren by sie przydala, kiedy wracam do domu na wies - poradzi mi ktos czy ma to sens???
  • Wino

NIe, nie ma sensu. JAk na kole chcesz bez to tak czy siak jakoś zabespieczyć sprzet musisz. NAjlepiej na kole to chyba endurakiem sie nauczyc, mozesz nawet na łace trenować i jak glebniesz to najwyzej ubrudzisz. Chyba ze zamiast czegos nowego kupowac to dorób klate do swojego i jezdzij. Ew mozesz kupic cos gotowego do stuntu ale to conajmniej 6k trzeba wylozyc
  • Shepard ©

kup sobie crossa 125 jakiegos, na nim wszystko robic mozesz no moze poza pochylaniem sie na asfalcie wiekszym a jak sie wywali to nic sie nie stanie
  • Alek

No pomysł z crossikiem chodzi mi juz po glowie od dluzszego czasu, ale po 1 - musialbym wylozyc troche wiecej niz 1500zl za MZke, a po 2 - crossiki sa o wiele lzejsze, wydaje mi sie ze jazda na kole po lace crossem a fz6 na asfalcie to 2 rozne inne bajki - inne predkosci, inna charakt. silnika, masa itp. Chyba zastanowie sie nad czyms do stuntu...

A poki co - kubel zimnej wody i jazda na 2 kolach mocno na asfalcie. :P
    Moze to dziwne, ale strasznie boje sie shimmi... Nie mam pojecia co bym zrobil gdyby mi zaczelo telepac kiera jak na filmach z youtuba. :/
  • Qc

kup sobie cz crossa na łąke w sam raz, cena git, nauczysz się balansu, ciasnych zwrotów, kołowania, a tak na marginesie, w terenie dużo gorzej jest się utrzymać... więc sens kupowania crossa i na nim nauki jest duży.
  • Anonim

>Alek napisał
    >Witam, FZ6 to moj pierwszy powazny moto i juz zaluje ze go
    >kupilem. Nie chodzi o to ze jest za mocny, raczej o to ze za
    >duzo wydalem pieniazkow na to cudo i bardzo szybko doszedlem
    >do granic ktorych w nauce jazdy nie potrafie przekroczyc...
    >
    >Chodzi mi glownie o nauke jazdy na kole (ale i pochylanie w
    >zakretach, stoopie itp.) - w przypadku gleby bez gmoli ani
    >crashpadow leci mi od razu aluminowa rama i kapy silnika,
    >zaplakalbym sie chyba...
    >Efekt jest taki ze za kazdym oderwaniem sie ktoregos z kol
    >od nawierzchni, bardzo szybko wracam nim spowrotem.; ]
    >
    >Ostatnio pomyslalem nad zakupem jakiejs starej MZ 250,
    >slyszalem ze ladnie staje na kolo a i do jazdy w teren by
    >sie przydala, kiedy wracam do domu na wies - poradzi mi ktos
    >czy ma to sens???

Weź sobie przerób na crossa WSK "3" i wystarczy :P kopyta ma niezłego... :D - a propo taniej ci wychodzi :D
  • Bercik s54b32 MotorSport™

Witam wszystkich
    Szczeze jestem posiadaczem MZ ETZ 150 i mieszkam na wsi. W promienu 6 km znalazlo by sie z ponad 30 osob ktorzy uczyli sie jazdy na jednym kole MZ-tkami glownie na lakach itp wystarczy sie pobawic troche z MZ i efekty sa naprawde swietne co do jazdy na jednym kole. Polecam MZ na poczatek nauki tylko jesli juz to nie MZ 251, jesli masz zamiar dalej kase marnowac to prosze bardzo ale glownie kto kupil 251 to zaraz sprzedawal bo a to sie lancuch rwie szybko lozyska padaja i sie silniki przestawiaja i ogulnie lipne sa 251... Pozdrawiam Bercik wrazie pytan dotyczace czegokolwiek o MZ-ktach piszcze na GG 8396250
  • Łuki

CZ cross za bardzo sie psuje; ] nie zdażysz sie czego kolwiek nauczyć a już będziesz chciał ją sprzedac.. Mam taką suke 380-tke nie powiem kopyto ma niesamowite ale awaria za awarią..
  • DominiQ

a ile bys chcial za to?/
    380??
    mialem kiedys 250 to pamietam ze na 4 biegu o rwało ja w powietrze:)
  • Chojny

a może poprostu kupić AC??; ]
  • Łuki

nie sprzedaje.. jeszcze sie nią nie nacieszyłem; )
  • Pierdolony Skurwiel

moge sprzedac huske wr idealna do nauki jazdy na kole:D...
  • SuperMocarz

a czy każdy musi jeździć teraz na kółku?? Daj sobie spokój jak sie boisz że sie przewrócisz i tyle.
    do gumowania polecam motocykle SM,
    np taki: http://www.allegro.pl/show_item.php...
  • Gabu

O kurcze jaka zajebista drzeta :D
    I jaka super cena :)
    Ja to bym sie nie zasanawial :)
  • krzysiek

kup sobie MZ 150 dobro to na pewno się nauczysz
  • Mariusz

A jedzisz wogóle , czy też Ci szkoda, że coś może się uszkodzić. Stać Cię na moto takie to stać Cię na AC. Aha i pamiętaj o dobrym ubraniu, bo tyłek więcej warty niż moto.
  • Wino

Widać jak kolega jeździ ... z nogami na asfalcie ... heh
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)