-
DominiQ
Witam,
Planuje w Lipcu 09' ((( 5.07-15.07)))
wyskoczyc na wycieczke (około1,5tyg)
(Mazury,Wybrzeze)
Tylko nie wiem jak do tego sie zabrac,tzn{jakie sakwy polecacie}cos nie przemakalnego,co mam ze sobą zabrac najwarzniejszego co sie przydaje w Trase
(Wiem kase) ale co jeszcze :p
Jak mam moto przygotowac....
Jezeli ktos by był chętny to oczywiscie zapraszam do wspólnej wyprawy
Jak ktos zna Fajne miejsca Tez prosze pisac...
Za wszelkie wskazówki Serdecznie Dziękuje:)
Pzdr Dominik
-
V2 + 75Hp = ....
wyszukiwarka jest od takich tematów.. nie raz się już przewijał...
http://grono.net/forum/topic/163800... to może ci być pomocne
-
Twardy
mam kumpla ktory pochodzi z gizycka, on zna fajne miejsca na mazurach, w zeszlym sezonie pojechalem tam z nim i pooprowadzal mnie troche,
chetnie bym sie pisal ale z takim wyp[rzedzeniem nie ma co planowac, ze napewno bede mogl,
co do pakunku wszystko zalezy jak bardzo Ci zalezy na higienie a ile jestes w stanie wytrzymac:)
choc w tym okresie latwo sie przepocic-zapas gaci, skarpet i koszulek-im mniej wezmiesz tym wiecej prania-zalezy od Ciebie jak sie w tym odnajdujesz,
ja radze 1 cieply komplet ciuchow-wliczajac letnia kurtke-ewentrualnie mozesz w razie gorszej pogody nosic kurtke od moto,
wiadomo zestaw kapielowy
zetsaw narzedzi
ewentualnie lekki zapas zarcia-ale to jak masz nadmiar miejsca albo tylko zapas na droge
co do zabrania sie z tym ja radze 1 tylny kufer i plecak-jesli sie zmiescisz -
:super_śledź:
>Twardy napisał
>
>co do zabrania sie z tym ja radze 1 tylny kufer i
>plecak-jesli sie zmiescisz
chyba, ze jedziesz z kobietą to wtedy kufer, 2 boczne sakwy, torba na bak, plecak i przyczepkę :)) -
-
DominiQ
Nie zabieram zadnej Kobiety
Z doswiatczenia wiem ze to sie zle Koncz tzn Bierze tyle rzeczy ze to sie w głowie nie miesci a co dopiero mówiac w sakwach....
http://moto.allegro.pl/item50826788...
^
miał moze ktos Myzle ze w zupełnosci wystarczy
-
.roeika.
http://www.scigacz.pl/Motocyklem,do...
"(...) jakie niezbędniki zmieściłam w rollbaga: kombi przeciwdeszczowe, przeciwdeszczówki na buty, 2 dodatkowe pary rękawic (zimowe na noc i letnie na słoneczny dzień, trzecie uniwersalne miałam na sobie - podczas deszczu szybko przemakają, więc warto mieć zapas), druga kominiarka i zapasowa bandamka, pas nerkowy, T-shirt z długim rękawem i top oraz 2 pary skarpet, klucze do moto, klej 2-składnikowy do metalu, klej do śrubek, tyrtytki czy jak kto woli plastikowe paski mocujące, obejmy metalowe, szara mocna taśma klejąca, szeroka taśma izolacyjna, ochraniacze na kolana (a właściwie nałokietniki na rolki), kluczyk zapasowy do motocykla i spis telefonów do moich rodziców, przyjaciół i ludzi z pracy na wydrukowanych kartkach dla towarzyszy wyprawy - Smoka z Kasią i Daniela. No i oprócz tego 1 komplet „cywilnych" ciuchów.
Obaj panowie zabrali nawigacje. Smoku wziął spray do łańcucha i wężyk w razie potrzeby wyssania paliwa do innego baku czyt. najprędzej do maleńkiego Michalinowego (Kawasaki ER-6f). Daniel za zadanie dostał przewóz niebezpiecznego transportu, czyli butelkę po napoju 0,5l wypełnioną paliwem na „jakby co". Ustaliliśmy postoje na szybkie tankowania co 200km.
Zdecydowałam się lecieć w skórach, sprawdzając ostatni raz pogodę. Pod spód golf termoaktywny i krótkie leginsy, bo jednak przez te materiałowe wstawki w kombiaku czuć wiatr. Ciuchy przygotowane, rollbag przypięty, można iść spać.
itd... "
Ten bag Ci wystarczy spokojnie.
Poczytaj sobie relacje z roznych wypraw - jest tego mnostwo.
-
DominiQ
-
KLimek #99
Też sie wybieram, a raczej wybieramy cała grupą, i ja co do pakunków to oczywiście tylni kufer, ale tak po zatym to planuje: tank-bag'a , boczne sakwy tekstylne (o wiele tańsze niż kufry boczne a mieszczą podobnie i nie potrzebują stelaża) i albo rolkę bagażową za siebie albo jakaś inna torba na siedzenie. Bynajmniej nie chce trzymać czegokolwiek na plecach żeby mieć pełną swobodę ruchów. Wole opakować cały tyłek motocykla, bo bynajmniej nowy sprzęt sie do tego będzie nadawał. Z tego co słyszałem to z pewnością poważną sprawą przy posiadaniu pakunku na bokach motoru to równe rozłożenie ciężaru. Ale do lipca jeszcze dużo czasu i wiele pomysłów sie pewnie przewinie po głowie; ) -
Niko
-
DominiQ
Jechac grupa taka wieksza to bym sie obawiał (z takimi ludzmi których nie znam) poniewaz nigdy nie wiem co komu przyjdzie do glowy jezeli mialbym sie decydowac to tylko na 2-4 osoby Tak sie jedzie w miare normalnie
Moze cos wiecej o ciekawych Miejscach
w necie jest duzo takich miejsc
ale zalezałoby mi na sprawdzonych przez Was -
KLimek #99
-
DominiQ
-
KLimek #99
też tak myśle :P ale znajomy już nam to planuje na wiosne :P aleeee... czemu nie :P -
Anonim
Proponuje sakwy boczne oxofrda do tego torba na miejsce pasażera plus tankbag i plecak i masz jakieś 200L pojemności pomieścisz wszystko co potrzebne :) Generalnie jeśli zamierzasz zrobić dużą trasę to gumy nowe a napewno nie takie co już kordon wystaje lub sie zbliża koniec gumy :)
2 komplety termoaktywnej z doświadczenia wiem że się przydaje :) i nawet w upale jest większy komfort :)
podstawowe klucze do prostych napraw, a zwłaszcza klucz do naciągu łańcucha :) Świeża butla smaru do łańcucha :) Mały namiocik bo może nie być gdzie kimać, prezerwatywy, lekkie zwykłe buty, cienkie koszulki, jedna ciepła bluze z kapturem lub polar, latarke, kamizelke odblaskową, jedne długie spodnie...
Nie wiem co ci jeszcze powiedzieć ja jak jade wieksza ekipą to potrafie zabrac wszystkie narzędzia które mogą sie przydać, jak jechałem w bieszczady to miałem jakieś 20 Kg kluczy śrubokrętów a nawet i młotek :P i sie przydąło bo po jezdzie w ostrym deszczu kumplowi posżło łozysko w przednim kole -
KLimek #99
szacun :P:P:P chciał bym zobaczyć to moto z takim opakowaniem :D:D:D:D 200L na sportowym:D -
DominiQ
o ile mi sie dobrze zdaje to XX nie jest typowym Sportem a miejsca ma wystarczajaco duzo -
Anonim
>KLimek #99 napisał
>szacun :P:P:P chciał bym zobaczyć to moto z takim
>opakowaniem :D:D:D:D 200L na sportowym:D
>Dominik napisał
>o ile mi sie dobrze zdaje to XX nie jest typowym Sportem a
>miejsca ma wystarczajaco duzo
Tak jak VFR i trasa żaden problem :) a co do sportów tak obładowanych to jest tu kilka osób które to potwierdzą że da rade; )
-
KLimek #99
ależ ja nie wątpię że ta rade; ) wszystkim da rade... nie wszystkim wygodnie; ) -
Martinez
Kornik po co ci 200L pojemnosci jak ty wiekszość dnia na wakacjach w samych majtkach i klapersach smigasz?
Nooo... ewntualnie jeszcze koszulke zakładasz :P -
Anonim
Hehehe na inne pierdoły :D a browary to co po kieszeniach mam chowac?
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne