-
DukeSeba
No i mistrzowskie jest z nawigacją planowanie drogi.
Liczenie kilometrów, przystanki itp. Z mapą ogarniasz to +/_ 50 czy 100km. Wiem Coś o tym bo jako kierowca ciągle z zegarkiem. -
Grzesiek
>DukeSeba napisał
>>Grzesiek napisał
>>Jezeli chodzi o nawigacje do moto to dobrym i nie drogim
>>razwiazaniem jest palmtop medion np. taki :
>>
>> http://www.allegro.pl/item550660706...
>>
>>Działają na nim praktycznie wszystkie mapy, uchwyt na
>>kierownice motocykla jest niedrogi, no i trzeba folie
>>przeciwdeszczowa, oczywiście jest to opcja dla
>>oszczędnych, jak ktoś lubi wydawać kasę to może sobie
>>jakiegoś garmina za 2k zapodać; )
>
>Pamiętać trzeba że wszystko co akcoseryjne najwięcej
>kosztuje.
>Zaadoptowanie zwykłej jest najtańsze. Idziesz do salonu
>mówisz moto i już musisz sypać kasiorą.
>Kiedyś pod spodnie podkładałeś gazety i też ci się
>micha śmiała.
>
uchwyt na kierownice do moto i folia kosztuje ok. 30-50 pln, jak dobrze pogadasz to dostaniesz gratisowo do palma; )
mało tego do palma mozna zapodac muze tylko trza słuchawy :)
oczywiscie gniazdo to podstawa, ładowanie musi byc; ) -
DukeSeba
Jasne że ceny ciągle się zmieniają, za swoja nawigacje dałem 1800 zeta a teraz chyba 1000 a może nawet mniej. -
Grzesiek
>DukeSeba napisał
>Jasne że ceny ciągle się zmieniają, za swoja nawigacje
>dałem 1800 zeta a teraz chyba 1000 a może nawet mniej.
no 1000 a 350 to spora różnica; ) ale co kto lubi :)
pozdro -
-
DukeSeba
>Grzesiek napisał
>>DukeSeba napisał
>>Jasne że ceny ciągle się zmieniają, za swoja nawigacje
>>dałem 1800 zeta a teraz chyba 1000 a może nawet mniej.
>
>no 1000 a 350 to spora różnica; ) ale co kto lubi :)
>
>pozdro
nie,nie jasne. tylko mowie o moim modelu i tym że elektronika tanieje i to dobrze. Ja szukałem rozbudowanego sprzętu bo miał mi dupę ratować z opresji. I zarobił na siebie oj zarobił, a ile stresu z szukaniem adresów oszczędził. -
szeRyf
no dobra wiec czym sie róznia takie nawigacje za 350 od tych za 1000, sorry jesli pytanie debilne ale totalnie sie na tym nie znam -
Motolukasz
Tak naprawdę ważniejsza jest mapa a nie samo urządzenie – w przypadku „palma” możecie sobie kupić co chcecie. Z urządzeniami jest tak jak z „laptopami” – coraz szybsze i lepsze procesory, poprawiona stylistyka, więcej pamięci, obsługują coraz większe karty pamięci, coraz większe wyświetlacze, a tak naprawdę to praktycznie to samo. Jeśli nie potrzebujesz zabawki to można kupić tańsze urządzenie i lepszą mapę (chociaż mapy są w podobnej cenie). Co do baterii to raczej nie licz na jazdę bez ładowarki . Nowa bateria może wytrzymać ok. 3-4 h i zgon. -
andrejko
z bateriami to fakt - szczegolnie dlatego ze chyba wszystkie nawigacje maja ekrany dotykowe, ktore strasznie zra baterie. Mi tomtom wystarczyl bez ladowania na podroz do kielc i spowrotem czyli ok 4godzin -
Martuch
A ja polecam Białoruś. Tanie paliwo i do motocykla i dla właściciela. Życzliwi ludzie i brak tłumów a woda czyta tak, że widać dno i zawsze można np powędkować. Dużym plusem są też białoruskie autostrady. -
DominiQ
-
Martuch
to zależy na ile chcesz jechać, bo niestety jest kwestia wiz... Na początek polecam Wołkowysk:) piękne miasto dogadasz się też po polsku bo jest tam dużo Polaków jest nawet dom polski więc noclegi są śmiesznie tanie, ale jak już sie tam pojawisz to ludzie są tak serdeczni, że wystarczy tylko żebys z nimi porozmawiał a masz spanie i wyżywienie gratis plus miejscowe specjały kulinarne. Mi np w pamięciu utkwiła bania. To odmiana sauny, ale chodzi o to żeby się wypocić a do tego obowiązkowo % a potem skok do bystrego strumienia. Taką atrakcję zapewniła mi rodzina u której się zatrzymałam z moim Kubą. Gorąco polecam Białoruś. Zawsze są jakieś atrakcje i nie jest nudno.:) -
Cinek
-
Bartek
Witam, mógłby się wypowiedzieć ktoś kto miał do czynienia z sakwami takiego typu?
http://moto.allegro.pl/torby-oxford...
lub
http://moto.allegro.pl/sakwy-boczne...
Tam jest napisane, że sakwy nie wymagają stelaża. Jak to jest w praktyce, mam dość mocno nieturystyczne moto, GSR600, wydechy pod siedzeniem. Zastanawiam się czy jeżeli załaduje na full te sakwy, zrobią się dość cieżkie to nie połamią mi plastików po boku miejsca pasażera, no bo tam gdzieś one się chyba opieraja, czy jak to jest rozwiązane? -
.
Siemka,
Pojechałem GSR-em nad Balaton z podobnym zestawem (YAKUZA - są większe). Mimo podobnych obaw nic się nie połamało, nie odpadło nawet przy 190. Plecak też nie narzekał na ich obecność.
Trzeba tylko pamiętać o nich w korku :)
Pozdr...
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne