- 1
- 2
-
Anonim
Pisałem już w chacie ale nikt mi nie odpowiedział a to jest dosyć pilne i zależy mi na czasie, szukałem w wyszukiwarce i nie znalazłem, jeśli istnieją już podobne tematy to proszę o podanie mi linków i usunięcie tego tematu.
A co do mojej sprawy chodzi mi o w kawasaki zx 636 z 2003 roku jest po dzwonie pękła półka gościu twierdzi że lagi są proste ewentualnie do lekkiego prostowania i jak się to ma właśnie w kawasaki z prostowaniem lagów.
Druga i najważniejsza sprawa chodzi o ramę główka ramy jest ok ale rama jest wgnieciona i czy to ma jakiś wpływ na użytkowanie tego motocykla??
Zdjęcia znajdują się pod poniższym linkiem
http://www.aukcjoner.pl/gallery/000...
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny;) -
Anonim
ooooo stary moim zdaniem to ta rama jest zgieta, ale ciezko to okreslic po zdjeciach.
jezeli chodzi o lagi to jak najbardziej mozna je prostowac pod warunkiem ze sie do tego nadaja.
pozdro -
BIelas
>Ssebas/ jeż-jerzy napisał
>Pisałem już w chacie ale nikt mi nie odpowiedział a to
>jest dosyć pilne i zależy mi na czasie, szukałem w
>wyszukiwarce i nie znalazłem, jeśli istnieją już podobne
>tematy to proszę o podanie mi linków i usunięcie tego
>tematu.
>A co do mojej sprawy chodzi mi o w kawasaki zx 636 z 2003
>roku jest po dzwonie pękła półka gościu twierdzi że
>lagi są proste ewentualnie do lekkiego prostowania i jak
>się to ma właśnie w kawasaki z prostowaniem lagów.
>
>Druga i najważniejsza sprawa chodzi o ramę główka ramy
>jest ok ale rama jest wgnieciona i czy to ma jakiś wpływ
>na użytkowanie tego motocykla??
>Zdjęcia znajdują się pod poniższym linkiem
> http://www.aukcjoner.pl/gallery/000...
>Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny;)
jeśli chcesz kupić to moto to go nie kupuj a jeśli to twoje to pchnij na części i spraw sobie coś innego nie bitego tak bardzo. .
Rama na zdieciach wyglada na całą ale to trzeba pomierzyć i popatrzeć na żywo. Bo jak już kolega wyżej pisał ze zdięć to ciężko coś zauważyć.
-
KoVal
jesli masz jakieś problemy z ramą możesz mieć problemy na drodze chodzi o sterowność np ściąganie motocykla na strony ... jak napisał wcześniej Bielas zdjęcia nie pokażą tego jak to naprawde wygląda... -
-
[[TomeK]]
Według mnie, rama jest konkretnie pierdolnieta, przynajmniej tak to na tej focie wyglada. Porównanie z prosta rama http://www.yoyodyneti.com/images/40... http://motorcycleframe.us/Kaw%2003%...
jak mozesz to wrzuc wiecej zdjec -
Anonim
nie mam niestety więcej zdjęć. Jestem zainteresowany zakupem tej kawy i nie wiem czy warto sobie głowe zawracać, ona jest po dzwonie gościu mówił że z małą prędkością w samochód wjechał, co widać bo chłodnica jest mała i przód jest tylko uszkodzony, do wymiany półka bo pęknięta, licznik rozlany no i to co z przodu widac czasza lampa, i to nieszczęsne wgniecenie na ramie co mi komplikuje całą sytuacje.
Ale jest to jest tylko zewnętrzne uszkodzenie to9 chyba nie powinno mieć wpływu na użytkowanie jak myślicie?? Gościu chce za nią 7 tys, ale może uda się coś jeszcze zbić -
Borek
Ja miałem kawe z lekko wgniecioną ramą i nie bylo problemow. Ale jest jedno ale: ze zdjecie wyadje sie ze to nie jest tylko zewnetrzna wgniotka lecz zgietaa rama w chuj:) -
Anonim
hmmm kurde nie wiem sam co mam robić gościu mieszka 350 km ode mnie i nie wiem czy sobie odpuścić to czy jechać i zobaczyć, zaraz pojadę do serwisu moo i pogadam z gościem zobacze co mi powie -
BIelas
zasada przy zakupie moto jest taka przynajmniej ja takową wyznaje.
Rama musi być prosta i nie ma mowy o jakichś naprawach jeśłi widzę nawet śliczne moto ale mam wątpliowści co do ramy to go zostawiam i biorę sie za inny prosty.
Rama to podstawa. Pewnie jak byś go wyremontował to sie okaże że zostawia dwa ślady a nie jeden.
OLEJ TEN MOTOCYKL I ZNAJDź SOBIE COś PROSTEGO!!!!!!!!!!!!!!!!1 -
KoVal
jeśli to ma być do kupna to też ci odradzam.... prosta rama to podstawa i kwestia twojego bezpieczeństwa..więc lepiej dołożyć więcej PLNów i nie martwić się o to ... w dodatku jak byś ta ramę chcial robić to tez parę złotych musisz przeznaczyć... -
julek
imho wgniota powstala nie powstala od uderzenia w to konkretnie miejsce a od tego jak silne to bylo uderzenie, ja bym nie bral;d -
ZENA
Buhahaha z małą prędkością w samochód. To mi na bliskie spotkanie z samochodem nie wygląda. Daruj sobie to coś lepiej poszukaj cos innego. Mam znajomego który ma sporo uszkodzonych motocykli tez jakies 300km ale wiem ze wszystkie mają ramy proste. Pozatym przejedz sie do Motoszklarni do Marek tam kolega też kupił uszkodzony motocykl i to duzo taniej niż normalnie młody rocznik i mały przebieg za mniej niż 4500 zł. -
CyganeK
Może jeszcze niech zostawia 4 ślady ? :/
A co to jest wigry 3 że po lekkim dzwonie już 2 ślady sie robią?
Lagi można bez problemowo prostować (Moge Ci też je wyprostować) półke można pospawać i póżniej polakierować lub spolerować wszystko zależy od Twoich plnów i celów do jakich ten moto ma służyć, rama nawet jak jest krzywa (na tym zdjęciu nic nie widać oprócz jej wgicia które można naprawic) mżna śmiało wyprostować :)
Jeśli do stuntu na Twoim miejscu bym brał to moto jeśli do jazdy w orginale bym sobie odpuścił ze względu że wyjdzie Cie niewiele taniej od sztuki po lekkich przygodach (dolicz czache lampe zegar półka lagi lakier transport) z 7 tyś nagle robi sie 10-11 (chyba że będziesz sam robił wtedy wyjdzie taniej) a za tyle już kupisz po delikatnym szlifie :) Wybór i cel przeznaczenia zależy wyłącznie od Ciebie a tym że rama będzie prostowana lub porostu wgięta ja bym sie nie przejmował. Pzdr -
CyganeK
>ZENA napisała:
>Buhahaha z małą prędkością w samochód. To mi na
>bliskie spotkanie z samochodem nie wygląda. Daruj sobie to
>coś lepiej poszukaj cos innego. Mam znajomego który ma
>sporo uszkodzonych motocykli tez jakies 300km ale wiem ze
>wszystkie mają ramy proste. Pozatym przejedz sie do
>Motoszklarni do Marek tam kolega też kupił uszkodzony
>motocykl i to duzo taniej niż normalnie młody rocznik i
>mały przebieg za mniej niż 4500 zł.
Jak by uderzył z dużą prędkością by miał lagi wbite w silnik lub poprostu przełamane.
On poprostu uderzył górą motocykla w samochód (dlatego lampa i czacha no i nieszczęsne wgniecienie w ramie)
Wiesz ja szukam 1000RR z 08r za ile mi załatwią może być uszkodzona rama urwany tył lub chociaż silnik uszkodzony? dziękuje za odpowiedz -
CyganeK
>KoVal napisał
>jeśli to ma być do kupna to też ci odradzam.... prosta
>rama to podstawa i kwestia twojego bezpieczeństwa..więc
>lepiej dołożyć więcej PLNów i nie martwić się o to
>... w dodatku jak byś ta ramę chcial robić to tez parę
>złotych musisz przeznaczyć...
A Ty odłożyłeś więcej plnów i kupiłeś tą swoją Zx6 z niespawaną jeszcze ramą czy poprostu ktoś Ci powiedział że w nich nie pękają?
A znasz kogoś kto jeżdził moto z prostowaną lub spawaną ramą wogle?
Aha i ile według Ciebie kosztuje prostowanie ramy?Ile czasu sie z tym schodzi?Masz znasz jakieś miejsca w warszawie lub w polsce godne polecenia tego typu operacji? -
Anonim
-
[[TomeK]]
jezeli chodzi o prostowanie ram to nie polecam tego zabiegu (chyba ze to ma byc niewielkie prostowanie, poprawka) bo jednak w przyrodzie występuje takie zjawisko jak zmeczenie materiału; ] -
CyganeK
>ManieK napisał
>ojej Cygan jaki ty sie powazny zrobiles, nie poznaje
>normalnie :)
Bo mnie dawno nie widziałeś; P
Już mnie nie kochasz? :"(
Masz innego?
Ej a kiedy pijemy bo Ty dziś sto lat masz?! -
Anonim
>CyganeK napisał
>Bo mnie dawno nie widziałeś; P
>Już mnie nie kochasz? :"(
>Masz innego?
>Ej a kiedy pijemy bo Ty dziś sto lat masz?!
no nie widzialem bo nie odpisujesz na smsy, emaile, nie odbierasz tel :(
przykro mi sie zrobilo ale bywa...
chcialem w ten weekend ale mi szkola wypada :/
-
CyganeK
>[[TomeK]] napisał
>jezeli chodzi o prostowanie ram to nie polecam tego zabiegu
>(chyba ze to ma byc niewielkie prostowanie, poprawka) bo
>jednak w przyrodzie występuje takie zjawisko jak zmeczenie
>materiału; ]
Taaa...
A dlaczemu nie polecasz?
Poprosze o wszelkie za i przeciw udowodnione a nie że dozorca z pod 8 ma znajomego a jego wafel ma brata co za robotą lata i ten kiedyś był zapytać sie w warsztacie czy może służyć jako przynieś podaj pozamiataj i podsłuchał jak 2 cierpiów rozmaiało na ten temat ..
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne