-
Anonim
Jak wyżej. Mam nadzieje ze ten wątek pomoże nie tylko mi ale i innym osobom kombinującym tak jak ja.
Chodzi oto że jest do kupienia moto za "psie" pieniądze czyli 6-7 tys taniej. Nawiązałem kontakt z Anglikiem który ma do sprzedania kawe 636 2006r.Chodzi oto że ona by do mnie do domu byłą dostarczona a pośredniczyła by w tym firma http://www.escrow-europa.com/ - polegały by to na tym że ja wpłacam wartość tej kawy na konto sprzedawca dostaje wiadomość o tym i wysyła mi moto po tym jak dostaje moto mam 5 dni na decyzję czy biore ten motocykl czy jeśli tak daje cynka tej firmie i ona przelewa kasę dla sprzedawcy na konto. Jeśli nie odsyłam moto dla sprzedawcy a kasa wraca do mnie. co o Tym myślicie??
Słyszał ktoś kiedyś o tej firmie?? Jak dla mnie są to niemałe pieniądze i po prostu nie chciał bym być zrobionym w bambuko. Za wszelką pomoc będę wdzięczny -
Filipchuck
google przyjacielu, google. http://forum.escrow-fraud.com/viewt... -
Anonim
To ja wcześniej już widziałem. Chodzi mi oto czy może już ktoś korzystał z tego albo słyszał o tym, bo nie chce stracić forsy. -
Maciek
a może taniej byłoby kupić bilet lotniczy na wyspy i na własne oczy zobaczyć... albo w busa się wbić, wiem że sporo człowieków tak robi; ) -
-
DeVeDe
wplacasz kase obcej osobie.. nie majac pewnosci ze dostaniesz sprzeta... ja bym nie zaryzykowal... -
Anonim
NO właśnie też się boje tego że zostane zrobiony w bambuko. Ale z tego co sie zorientowałem to wpłacam na konto firmy pośredniczącej, a dalej to wygląda tak że jeśli przyjdzie to moto do mnie i biore je to oni przelewają kase dla sprzedawcy a jeśli nie to motocykl wraca do sprzedawcy a kasa do mnie -
Maciek
pośrednik kase ściąga w każdym przypadku :/ więc nie miej pewności że cała kwota do ciebie wróci, odejmij sobie transport (w najgorszym przypadku) z angli do polski z polski do angli tak więc sporo może to kosztować... a pośrednik kase zgarnie jak za tranzakcjie a to może być nie mała kwota :/ taniej i pewniej wykupić na miesjcu jakiegoś speca jak to mają w serwisie otomoto tam za 100zł koleś jedzie sprawdza maszyne wydaje opinie tak wiec to jest pewniejsze od jakiś tam pośredników i targania moto przez europe z nadzieją że się nic nie stanie. -
Anonim
Wale takie transakcje. Napisałem do gościa że mam kolego w Londynie i że chciałbym żeby przed całą transakcją obejrzał sprzęt i może sie obejdzie bez tej firmy pośredniczącej. A gościu mi odpisał ze to nie możliwe że potrzebuje szybko pieniędzy i tylko przez tą firmę może dojść do transakcji - tyle że przez firmę to by trwało 2 tygodnie;)
Chciał mnie zrobić w chu... -
Pilin
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne