-
Anonim
witam Was wszystkich.
mam dylemat odnośnie butów.
wybrałam model, natomiast nie wiem czy wybrać wentylowane czy nie?
bardzo Was proszę o praktyczne uwagi :o)
poniżej link to butów:
http://www.alpinestars.com/SMX_Plus...
pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc.
agnieszka
-
ღ.Katja.ღ
Według mnie jesli masz zamykane wentylowanie (ja tak mam w sidi vertigo) to bierz wentylowane. Jesli nie jest zamykane to moze sie okazac ze w deszczu beda "przeciekac".
Ja jestem bardzo zadowolona z moich sidi - uratowały mi noge; ) -
Anonim
Katja - bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
a nie orientujesz się może czy Alpinestarsy S-MX PLUS są wentylowane zamykane czy nie? -
ღ.Katja.ღ
Nie mam pojecia... W moich sidi to wyglada tak:
http://www.sidisport.com/eng/motorc...
wentylacja to takie czerwone, male, przesuwane z boku stopy... Niestety opis tych alpinów jest kiepski i mało mozna sie z tamtąd dowiedziec... Mają cos z przodu takiego czrnego, przy palcach ale nie wiem czy to taki smieszny slider czy wentylacja; / -
-
Anonim
O ile wiem to wszystko zalezy w jakich warunkach bedziesz ich uzywac.
Jeśli chodzi o nasz klimat to chyba lepiej takie bez wentylacji. Ale jeśli się mylę to niech mnie Ktoś poprawi :-)
Jedno jest pewne... zanim kupisz buty, to przejedź się w nich kawałek na moto (albo przynajmniej usiądź na motocyklu w tych butach i np wrzuć kilka razy bieg, uzyj hamulca itp) - w dobrym sklepie z butami pozwolą Ci to zrobić.
Ja jak kupowałem swoje, to napaliłem się na jeden model i ktos mi właśnie to powiedział. W moim przypadku okazało się, ze te które chciałem kupić były poprostu beznadziejne i kupiłem inne dużo wygodniejsze (i nawet sporo tańsze; ) )
Pozdrawiam i udanych zakupów :) -
ღ.Katja.ღ
Tomku, w naszym klimacie to chyb lepiej te wentylowane... ciezko siecjezdzi w 40 stopniwym upale jak buty nie maja wentylacji... goraco strasznie.. a lata mamy od kilku lat bardzo gorace i dlugie... w tym roku to nawet zimy nie bylo; /
a dobra wentylacja potrafi czynic cuda... powinienes wiedziec bo tez masz sidi; ) Mozliwosc zamkniecia daje komfort nawet w ulewenym deszczu...
Co do przymiarek to sie zgadzam, trzeba załozyc, troche pochodzic, sprawdzic czy dobre i czy nie uciska nic. Sidi maja tą fajna opcje ze jest w nich regulowana łydka i mozna w srodek włozyc spodnie/kombi i miec dopasowane buty. Zreszta tez jezdzisz w sidi to pewnie wiesz ze sa swietne... Ja chcialam te vertigo corsa ale po przymierzenu okazalo sie ze zapiecie tej klamry w rekawiczkach albo z dłuzszymi paznokciami graniczy z cudem...; ) -
Anonim
SIDI !!! 7 lat mam VERTEBRY (obecnie nazywają je B2)
i nie wyglądaja na bardzo zniszczone -
Anonim
Mi z tym klimatem chodziło o to, że jak wychodzisz z domu to pogoda jest super, a za godzine moze padać deszcz i w butach z wentylacją moze byc kiepsko. Ale to juz kwestia wyboru... (no i tego czy wetylacja jest zamykana (w alpinach z tego co wiem to nie)
Najlepiej to oczywiscie posiadac dwie pary na różną pogodę; -)
Co do sidi, to ja tez własnie chciałem te vertigo corsa, ale one są strasznie niewygodne (przynajmniej dla mnie, bo niektorzy sobie je bardzo chwalą). No i to o czym wspomniałaś.. czyli to diabelskie zapięcie. Fakt, że raczej mi się nie przytrafia zapinać butów w rękawiczkach, ale nawet "gołymi" rękoma to jest strasznie upierdliwe zajęcie w tym modelu butów. :) Ale pewnie można przywyknąć.
Pozdr.
-
Anonim
>PLUSZAK AA[ O.S.T.R.] PLUSZI napisał
>SIDI !!! 7 lat mam VERTEBRY (obecnie nazywają je B2)
>i nie wyglądaja na bardzo zniszczone
No ja mam właśnie te B2 - polecam.
I one wcale nie mają wentylacji a nie narzekam. -
Anonim
KTO MA ALPINESTARS SMX PLUS i moze sie o nich wypowiedziec jako posiadacz? Tez sie do nich przymierzalem, ale sa drogie z deka, a jesli tak zachwalacie SIDI, to moze bym sie skusil na nie ... no chociaz mowie, juz jakis czas ,,choruje'' na ALPINY ! czekam na wypowiedzi! Pozdrawiam -
V2 + 75Hp = ....
ja mam jakieś FORMY faktycznie są nieprzemakalne :D tyle, że jak do środka wleci woda (np. po nogawce przemoknie) to w środku robi się basenik, bo są nie przemakalne i wody nie wypuszczą; p -
JOSA
Moje SIDI vertigo corsa tez sa wentylowane maja otworki ktore mozna sobie zamknac jak pada bardzoooooooo przydatna rzecz:)
a wyglada to tak
http://www.motorcycle-usa.com/Artic... -
Anonim
o SIDI powiem tyle... ma dobrą historię która trwa
- Ja kupiłem SIDI 7 lat temu bo uratowały stopę mojemu przyjacielowi
- Sam zaliczyłem dzwona i pomogły mi przetrwać
- Katja też co nieco im zawdzięcza
- i pewnie do tej listy mogłoby dopisać się wielu...
więc odpowiedź chyba jest jasna co do jakości i trwałości -
Anonim
czesto jest tak ze nie zawsze za bardzo znanym i renomowanym logiem firmy idzie dobra jakosc, tak wiec nie ma co sie na Alpiny napalac gdyz tansze SIDI sa bardzo dobre, wczesniej latalem w raptorach, a teraz po przesiadce na szerszenia mysle o vertigo -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
No to jesli mniej renomowane, to co powiecie na to : http://moto.allegro.pl/item18018467... . Tyle ze to klasa nizej, nie ma co porownywac do SIDI nie? Zastanawialem sie chwile nad nimi, bo kolo mial po 299zl takie, ale stwierdzilem, ze na głowie i kopytkach sie nie oszczedza :) Zgadza sie? Pozdrawiam -
Martinez
To co mowicie że te Sidi Vertebra są dobre?? to sie ciesze bo własnie czekam na przesyłke od Niemcow i mam nadzieje że bedzie to udany zakup -
:super_śledź:
>PedRos wWw.Scigacze. NeT napisał
>ja mam jakieś FORMY faktycznie są nieprzemakalne :D tyle,
>że jak do środka wleci woda (np. po nogawce przemoknie) to
>w środku robi się basenik, bo są nie przemakalne i wody
>nie wypuszczą; p
hehehehe :)) witaj w klubie posiadaczy nieprzemakalnych butuf :))
ps. nie polecam wyprzedzac tira w mega deszcz, szczegolnie jak sie ma spodnie wpuszczone w buty :))) -
Anonim
z wentylowanych polecam sandały albo "japonki"; -)
z niewentylowanych GUMO-FILCE "WALONKI" :-)
jezeli chcecie mieć buty najs kul i trendy to mokasynki
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne