-
Izzy
Cześć!
Zgodnie z tematem: gdybyście mogli zobaczyć w tv nowy program o motocyklach, to co chcielibyście w nim znaleźć?
Jaką wolicie formułę odcinka: jeden skupiający się na konkretnym temacie, czy może za każdym razem wszystkiego po trochu. Czy dopuszczalne jest, aby prowadzącym była kobieta? Jaka treść by Was interesowała: nowe/używane pojazdy, akcesoria, wydarzenia, porady, wywiady ze znanymi osobami...
Podrzućcie własne spostrzeżenia.
Pozdrawiam :) -
Anonim
napewno fajnie by było aby dany odcinek składał się:
1. skupiał sie bardziej nad jakims tematem ( np. czyszczenie i smarowanie łańcucha , jakie oponki do jakiej jazdy, sposób zimowania motocykla itd... )
2. test jakiegoś motocykla
3. bezpieczeństwo ruchu drogowego ( metody upadków, gdzie takie szkoły, wywiady z prowadzącymi itd... )
4. konkurs z nagrodami :)
5. listy od oglądających
6. wywiad ze znaną osobą
to tyle:)
pozdro -
KLimek #99
>Jaka treść by Was interesowała: nowe/używane
>pojazdy, akcesoria, wydarzenia, porady, wywiady ze znanymi
>osobami...
z tego co wymieniłeś to wszystko. tak jak powiedział łysolek - jeden główny temat odcinka który by sie przetaczał przez wszystkie przerywniki w konkretnych recenzjach i poradach. Testy zarówno jakiegoś nowego, jak i używanego moto. Porady , nowinki o sprzęcie - co obecnie warte uwagi, czego omijać. Porady co do codzienności na drogach tez mile widziane jak pisał poprzednik; )
Kobieta na prowadzącą... no nie wiem.
Konkurs z nagrodami tez mozna by sobie darować , chyba że znajdą sie sponsorzy chcący jakieś sensowne nagrody fundować :P -
Anonim
hostessy i jeszcze jakieś rzetelne relacje z wypadków, tz co się naprawdę stało. -
-
Wojtek ...
-
Gabu
Po imieniu rzecz nazywajac: zeby nie bylo tak jak w motocyklicznie ze jingiel leci co 5 sekund i jest wkurwiajacy bardziej niz pan prezydent.
Kobieta jako prowadacy oczywiscie wielu osobom nie bedzie przeszkadzala i bylby to fajny krok przeciwko stereotypom....ale...
masa ludzi bedzie sie z tego smiala i nie bedzie ufala w to co pani bedzie mowila. Ryzykowne.
Co do programu to wszystkei posty wyzej sa dobre, ale moze lepiej to jakos podzielic ? Jezeli upchacie wszystko w 1 odcinek to wiadomo, ze bedzie malo informacji o kazdym temacie. Mozna podzielic wszystko na jakies 3 bloki i puszczac na przemian. -
Kristofforo
A ja bym chetnie obejzal troche "prowokacji dziennikarskich". Chodzi mi o np o wizyty u dilerow, w warsztatach itp.
Wiadomo, ze jak przyjezdzaja panowie z kamerami to wszyscy w firmie sie napinaja. A mnie ciekawi jak np doradzaja pracownicy, ktorzy nie wiedza ze sa filmowani?
Kojarzycie ten program "Usterka"? Bardzo chetnie bym zobaczyl jak np 5 warsztatow z jednego miasta radzi z taka sama awaria motocykla.
A co do prowadzacego - ma gadac z sensem a czy babka czy facet to nie malo obchodzi. -
Anonim
Fajnie, jakby ten program trwał przynajmniej godzinę, bo fakt tyle informacji w 30 min jeszcze z przerwą na reklamę to trochę skąpo...; p -
BIelas
może trochę historii na początek naszych motocykli a jak sie temat zgłębi to najlepiej trochę historii zagranicznych modeli.
Najlepiej jakichś ważnych konstrukcji i rewolucyjnych ewentualnie jakieś recenzje książek.
Poświęcić chwilkę na technikę jazdy i zasady bezpieczeństwa. -
BIelas
a no i najważniejsze porady jak zanabyć używany motocykl aby na mine sie nie wpakować wpakować. Za każdym odcinkiem test jakiegoś używańca wiec temat stały będzie i sie bardzo przyda. -
.:Grzesiek:.
Zgadzam się z powyższymi postami. Dla mnie osobiście najbardziej by się przydały elementy, takie jak:
- test używanego motocykla
- na co należy uważać przy kupnie używanego (ogólnie) lub/i na co należy uważać przy kupnie testowanego modelu
- pomysł z ukrytą kamerą byłby czymś innym, czymś dobrym. Mogłoby to otworzyć oczy niektórym początkującym motocyklistom, jak jest na prawde.
- nowinki ze świata motocykli (nowe akcesoria, ciuchy, nowe modele moto)
- porównania np. dwóch motocykli z tej samej klasy (który lepszy, wady jednego i drugiego itp.)
- relacje ze zlotów czy wszelkich imprez motocyklowych
A to, czy prowadzi kobieta czy mężczyzna nie ma znaczenia. Ważne, by nie mówili "sztucznie" jak maszyny :P bo się słuchać tego nie da. -
Wiesiek
-
..::RuDy::..
dobrze by było jakby pojaiwiły sie tez maxi skutery wkońcu to tez powazne sprzety
wanze by program nie skupiał sie tylko na najnowszych nieosiągalnych dla zwykłego śmiertelnika sprzetach ale tez zeby starsze sprzety sie pojawiły -
RAFAŁ :)
porady jak porobic cos przy moto np; naciagniecie łanucha, wymiana napedu wymiana oleju, itp -
starter
-
ryśko
Myślę, że trudno by było zgłębić dwa motocykle podczas jednego odcinka więc na zmianę raz nówka raz używka. A co do treści to wszystko co macie w portalu. Testy, porady i dużo rzetelnej wiedzy. A z kobietą jako główny prowadzący to myślę, że byłby problem. Kobieta mogła by być traktowana z przymrożeniem oka a tego nikt by nie chciał. Po co komu taka głupia dupa co w OT z niejakim Tede gania. Chyba, że jakaś ogarnięta przedstawicielka płci pięknej była by współprowadzącą i mogła zrobić ukłon w stronę tej właśnie i wprowadzić do programu coś co można by nazwać "okiem kobiety". Tylko musielibyście dobrać taką prezenterkę bardzo roztropnie by nie skończyło się na śmiechu. -
starter
posadzą na chwile panne na motocykl prezentowany,cycka pokaże i będzie git -
ryśko
> posadzą na chwile panne na motocykl prezentowany,cycka pokaże i będzie git
W sumie o to mi chodziło...; ] -
KLimek #99
>starter napisał
>posadzą na chwile panne na motocykl prezentowany,cycka
>pokaże i będzie git
no i każdy to kupi i program zbije fortune xD
a tak do tematu ... to ważne też żeby nie pokazywano samych 1000cm3; ] tylko zeby tez znalazło sie miejsce dla czegos mniejszego (testy skuterów, maxi skuterów, moto <500cm3) -
yonderbrack
...i oczywiście mały happy end odcinka w postaci idiotycznych (nieudanych) wyczynów osób, które z motocyklistami nie mają wiele wspólnego... ot żeby twarze rozpromieniły się....
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne