MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ...::::Bumek::::...

chce dowiedzić się który mmotocykl jest lepszy pod względem osiągów bo zamierzam to sobie kupic.
  • Bartek

bierz etz, trwalsza, mniej sie psuje a i na kolo potrafi isc...

a chodzi mi o osi.ągi z miejsca i dalej??
  • Bartek

przy takich sprzetach nie rozmawia sie o osiagach, tylko o tym, czy da rade ruszyc z miejsca. a jak chcesz danych technicznych to sprawdz sobie http://www.google.pl
  • Qc

nie ma bata na MZ. różnica między tymi motocyklami jest prosta, MZ jeździsz, a CZ ciągle naprawiasz i czasami jeździsz...
  • kidzior

MZ to niemiecka konstrukcja, CZ ma w sobie silnik od czeskiej JAWY.

Przerabiałem te motocykle ładnych pare lat temu i z doświadczenia wiem, ze kto miał MZ ten nie narzekał a kto miał CZ bądź Jawę ten ciągle przy niej dłubał.

Zatem musisz sobie odpowiedzieć na jedno zajebiście ważne pytanie: Niemiecka precyzja, czy czeski film.

Pozdrawiam

• SKIBA

a do tego zajebisty wygląd ładnie utrzymanej mz
  • .

Ja mam ETZ 150 i miałem do czynienia także z Jawą i gdybym miał wybierać to bez zastanowienia brałbym MZ-tkę.Jak już ktoś wcześniej napisał Jawy często się psują,a MZ jest sprzętem w sumie nie do zdarcia przy racjonalnym użytkowaniu. Do tego MZ-tki cechują lepsze rozwiązania techniczne,jak np ssanie(nie miałem jeszcze sytuacji,żebym musiał odpalać ze spychu,co w jawce od czasu do czasu się zdarzało),pięcio - biegowa skrzynia,tarczowy hamulec przedni i takie małe bajerki jak halogen z przodu,których w seryjnej Jawce nie uświadczysz.Osiągi w obu motocyklach nie są może powalające,ale z doświadczenia wiem,że dobrze wyregulowaną MZ-tą polecisz 110 przy ok 6tys.,a jak się trochę człowiek wprawi to i na koło ją postawi:).Mi osobiście Jawy wydają się takie "krowiaste" nieco.
  • Krzyżak

ja mialem MZ ETZ 150 i przez piec lat wymianialem tylko akumulatory ale mozna powiedziec ze przez wlasna glupote.. po za zwyklymi przegladami typu olej filtry nic w niej sie nie dzialo.. kolega mial jawe i caly czas z nia biegal zeby odpalic.. a MZ lekko puscisz noge i juz gada.. co do osiagow to ja swoja lecialem 120km/h ale tylko raz udalo mi sie z niej tyle wycisnac takze chyba jakis wiatr w plecy byl :D 110 to bez problemu.. takze jesli juz to ja polecam MZ ETZ 150
  • Endi.

Co do osiągów, to ja słyszałem, że ETZ 251 zamyka nawet szafę :P (140)
  • kidzior

zamyka :)
  • Anonim

A może zamiast Mz ETZ 150 to 250 bądź 251? Przecież na 150 to A1 nie polatasz;p

Miałem w posiadaniu Mz ETZ 251 z 91' i zrobiłem nią mało bo koło 4tys ale co nieco o niej wiedziałem. Super sprzęcik a nawet w dalsze trasy jest wygodny i można sie nieźle zapakować. Byłem nią w Koszalinie w 2 osoby w pełnym bagażem(kufer) i niczego sobie jazda. Oczywiście że nie porównamy tu do XJ bądź jakiś inny full turystyk ale jak na tamte czasu to Mz był super sprzęt. Rożnica pomiędzy 250 a 251 jest mała. 250-rama długa 251-rama krótka:) obydwa się świetnie prowadzi.

CZ nie posiadałem więc za dużo nie wiem ale to jest ekonomiczny sprzęt. Się znaczy więcej pchasz mniej jeździsz;P
  • .

Oczywistością jest,że najlepszym wyborem między Jawą 175 a MZ 150,byłaby MZ 251; )

a mz etz 250 ile pali na setke?? ale mi chodzi o tych dwóch motorków też osiągi
  • Anonim

Moja 251 w trasie spaliła 5l/100km przy stałej prędkości 110km/h w 2 osoby z bagażem:)

A osiągi? szafę zamykałem ale przyśpieszenia to nigdy nie sprawdzałem lecz powinno być coś kolo 8s? jeszcze zależy od sprzęta:P
  • ŁAsic

>...::::::... napisał
    >chce dowiedzić się który mmotocykl jest lepszy pod
    >względem osiągów bo zamierzam to sobie kupic.

brałem się nie raz z cz175 swoją etz 150 i etz jest szybsza i z miejsca i w ogóle jest szybsza :D
    cz 175 z miejsca to i wsk 125 objedziesz :D

napewno cezety 175 nie objedizesz wsk 125 wczoraj sie scigal gosc mz 150 z cz 175 ta 150 brałą wszytkie i została za cz potem ten z mz mowil ze pierwszy z cz puscil sprzegło0 ale dał mz przewage 3 m i mz odrazu zostałą

sam niewiedziełąem ze cz ma takiego kopa dopiero wczoraj na wałsne oczy sie przekonałęm
  • Bonus

no to sobie kup tą cz. Wszyscy ci mówią żebyś brał MZ bo jest mniej awaryjna a ty ciągle pytasz o osiągi. Kolega dobrze napisał ze w tych moto liczy się czy w ogóle ruszy a nie w jakim czasie:d
  • LUKAS

Z tego co pamiętam MZ była zawsze lepsza od JAWY czy CZ. W CZ fajnie pomyślane jest pół automatyczne sprzęgło i to chyba tyle.
    MZ były zawsze droższe ale trwalsze.
  • 1
  • 2
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)