MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • SDK

Zastanawia mnie jakie są konsekwencje jazdy na motocyklu o pojemności większej niż 125 na prawku kat.A1. Nigdzie nie mogę odszukać odp. na to pytanie jeśli już się pojawil podobny temat to sorka :P
  • Gawień

Mandat 300 zł zamiast 500 zł
  • KLimek #99

A po 3 takich mandatach masz lipe. No i jak by nie patrzeć jeśli spowodujesz wypadek to stwierdza sie że nie posiadałeś uprawnień i wina leci na Ciebie.
  • SDK

ale nie zabierają motocyklu po jednym manadacie?
  • Gawień

Nie mam pojęcia , pewne jest to że nie pozwolą tobie jechać i ktoś inny będzie go musiał zabrać
  • Gabu

Ale bajki opowiadacie; ]
  • Krzyżak

za brak prawa jazdy mandat 500zl, za brak odpowiedniej kategorii mandat 300zl, czyli jesli jedziesz bajkiem o wyzszej pojemnosci niz 125ccm a masz A! to mandat 300zl
  • Gabu

I teoretycznie zakaz dalszej jazdy i laweta.
    Jak mily policjant to mozesz zadzwonic po kolege.
    Jak bardoz mily to sie odwroci i pojedzie.
    Jak totalnie mily to 100zl za 'brak pasow'.

W tej chwili na wiele nie licz, bo sa tylko umiarkowanie mili.
  • Gawień

Już pomijając odpowiedzialność w razie wypadku ...
  • Sebastian

a to dziwne boo kolega smiga 600 ma a1 złapali go juz z 4 razy dostawał 300 i jechal dalej .
  • Wiesiek

Dziwne bo jazda na mniejszym prawku to jak nie patrzeć zagrożenie na drodze, więc NIE MOGĄ puścić takiej osoby, która powoduje zagrożenie.
  • Sebastian

w jaki sposób powoduje ?
    ma prawko tylko nie ma odpowiedniej kategori .
  • Anonim

jeśli nie ma kategorii A to wogóle nie powinien potrafić jeździć na moto

• .:W:.

Albo inaczej. Nie posiada się uprawnień do poruszania się motocyklem.
  • Anonim

no fakt

troche zakręciłem ale raczej wiadomo o co kaman; )
  • Wiesiek

>Sebastian napisał
    >w jaki sposób powoduje ?
    >ma prawko tylko nie ma odpowiedniej kategori .

To tak samo jakbym jeździł ciągnikiem z przyczepką na kategorię A. Teoretycznie umie wszystko, ale prawnie to wytłumacz sobie sam.
  • Prrr i Bzzz

To jest tak samo jak z B1 :D Majac takie prawko mozesz poruszac sie pojazdem do 500kilo chyba :(

Masz prawko ktore uprawnia Cie do jazdy pojazdami w takiej kategori; ) Robiac to prawko napewno dowiadywales sie na jego temat wiec to jest tak jakby pozwolenie na prowadzenie Tramwaju bez wagonu; )

Jak cos to masz 300zl i luz :D Odcholowac Cie nie moga poniewaz mozesz podziekowac im za pomoc; ) Poprostu jezeli Cie Nie puszcza to odpychasz moto za krzak i potem odpalasz robiac dalsze kilomentry :D
  • Wiesiek

>Prrr i Bzzz napisał
    >To jest tak samo jak z B1 :D Majac takie prawko mozesz
    >poruszac sie pojazdem do 500kilo chyba :(

B1: Pojazd do 550kg.
  • Anonim

A jak mam wydane A1, a A zdane ale jeszcze nie wyrobione to?
  • Prrr i Bzzz

To tak samo; ) Nadal go nie masz :P Chyba ze sciemnisz ze zapomniales go zdomu :P ale za to tez jest mandat :P

Nie wiem jaki macie z tym problem :P Smigam bez prawka juz trzy sezony i narazie nie mam prawka :P
    Podczas jazdy zlapali mnie tylko raz; ) A pare razy juz ucieklem :P

a jezeli pytaja sie na postoju to i tak nie moga mi nic zrobic jezeli nie widzieli ze nim jade; )
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)